60 Hz bir monitör en fazla kaç FPS verebilir?

Arda Türkcü

Hectopat
Daha fazla  
Monitörüm 60 Hz, 144Hz bir monitöre geçmeyi planlıyorum ama aradaki değişim ne olacak tam olarak? 60 Hz monitör en fazla 60 FPS mi gösteriyor olayını bilmiyorum yani. Herhangi bir oyun oynarken 150 FPS alıyorsam, ekrana 60 FPS olarak mı geliyor? Olay nasıl işliyor, bilmiyorum.

Evet hocam, tam olarak dediğiniz gibi işliyor. 60 HZ bi' monitörünüz varsa, 60+ fps alsanız bile 60 olarak hissedeceksiniz.

Monitörüm 60 Hz, 144Hz bir monitöre geçmeyi planlıyorum ama aradaki değişim ne olacak tam olarak? 60 Hz monitör en fazla 60 FPS mi gösteriyor olayını bilmiyorum yani. Herhangi bir oyun oynarken 150 FPS alıyorsam, ekrana 60 FPS olarak mı geliyor? Olay nasıl işliyor, bilmiyorum.

Aynen doğru biliyorsunuz monitörünüz kaç Hz ise o kadar FPS'i fark edebilirsiniz mesela 60Hz monitör var bilgisayar 240 FPS veriyor oyunda siz o monitörde 60FPS'lik akıcı görüntü elde edersiniz ama 240 Hz ile değiştirilirse o zaman 240 FPS'lik görüntü elde edilir.

Evet 144 hz geçmeni öneririm

Merhaba. İlk olarak şuradan başlayayım. FPS'yi HZ belirlemez. FPS sisteminize göre gelir. Ama almak istediğin HZ kadar FPS alamıyorsanız olmaz. Misal,144 hz almak istiyorsunuz ama PC 144 FPS'ye kadar çıkamıyor. İşte o zaman kaç HZ olursa olsun 144 HZ alamazsınız çünkü,144 HZ için en az 144 FPS gerekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı