60 Hz monitör 75 Hz nasıl yapılır?

Zararlı değil mi hocam?
Ayarı abartmadıkça ve az buçuk düzgün bir monitörse yapılabilir,
ama pek stabil olacağını sanmam, yer yer sorunlar çıkarması muhtemel. Ben kendi laptop'umda yapmıştım ama ayarları geri çevirdim varsayılan ayarlarda kalmak her zaman daha iyi (Bazı durumlarda ekran tamamen kararıyordu ve resetlemek gerekebiliyordu).
Sistemden ayrı bir monitörünüz varsa deneyebilirsiniz. Sanırsam ASUS TUF'ın bazı 165Hz'lik monitörleri 144Hz'den Overclock'lanıyordu.

Hocam 105Hz nasıl yapmıştınız?

Hocam üstte belirttiğim yöntemle. 2010 yılında çıkmıştı benim Samsung laptopum. İçerisinde Intel'in IGPU'su yoktu yani işlemcinin içerisinde ekran kartı yoktu ve ekranı NVIDIA Denetim Masası'ndan istediğiniz gibi yönetebiliyordunuz. Sırasıyla deneyerek her renkte en son 105 Hz gösterdiğine kanaat getirdim. 120 Hz'ye kadar problem yoktu ama bazı yerlerde ekran gidip geliyordu tek tek deneyerek en iyinin 105 olduğuna karar verdim. Özel çözünürlük oluşturarak olabiliyor. Eski monitörlerde de frekans mantığı var VGA üzerinde daha düşük frekans olduğu için Hertz yükseltilebilir lakin HDMI daha yüksek frekanslı olduğu için daha az Hertz yükseltilir bu da ek bir bilgi olsun (osiloskop ile ölçümüme göre.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı