600 TL monitör önerisi

Hızlı hızlı geçerken atlamışım, pardon :D. Sanırım (sinirleneceksin muhtemelen ama) AOC G2260 tercih edeceğim. Ama VX229H de kafamda. Webdenal.com'da 588 TL falan. Sabaha sipariş vermeyi planlıyorum. Yurt dışı dahil olmak üzere site önerin var mı @GCN ? 588 TL'den daha aşağı bulabilir miyiz?

AOC G2260'de FreeSync var, ondan biraz daha pahalı, Webdenal'da 647 TL, başka yerlere bakmadım.

n11'de 568 TL: Asus Vx229h 21,5" Led, 1920x1080, 5ms, Hdmi, Parlak Siyah Monitör - n11.com

Asus tarafından yapılan genel bir indirim mi var bu monitöre özel! (n)

Her iki mağazada da indirimli fiyat bunlar. Webdenal %13 yapmış, n11'de %20 indirim yapmış.
Sanırım sen monitör aldın yakın zamanda ve sen alırken bunun fiyatı çok uçuktu ki bunun fiyatına takmış durumdasın :D. Şans işte. AOC 75 Hz olmasaydı "başlarım 1MS'ye" der yapışırdım VX 229H'ye ama 75 Hz görünce direk ilgimi çekti. 633 TL'ye buldum.

Ben görevimi yaptım, seçim senin.
Matrix-Mavi-Hap-Kırmızı-Hap.jpg

Bahsettiğin monitörün incelemesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer 75Hz olanı alırsan, aşağıdaki linke tıklama! Eğer yeni aldığın 75Hz monitör ve başka bir 60Hz monitör arasında aşağıdaki link ile kıyaslama yaparsan pişman olursun.
Blur Busters UFO Motion Tests

60Hz'den 75Hz'e geçince, 60'dan 144'e geçiş gibi büyük fark olacağını gözünde canlandırma.

60Hz vs 75Hz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

60Hz vs 144Hz

"O fark(75Hz), bu fark(144Hz) gibi değil" ağır çekimde gösteriliyor, normal hızda daha az fark edersin. Ayrıca gözümüz hızlı nesneleri bulanık görüyor, parmağını yavaşça gözünün önünde sağ-sol yap. Bu hareket bulanıklığıdır, yenileme hızı bir yerden sonra fark edilemez noktaya geliyor, o nokta belki 240Hz falandır bilmiyorum. Son olarak mesela atıyorum; ekranda 1 km hızla hareket eden cisim 60Hz ve 144Hz'de aynı akıcılıkta görünür(ağır çekim incelemede hariç), hareket halindeki cismin hızı atıyorum 6 km'ye çıkarsa, 60Hz'de olan görüntü, 144Hz'de olan görüntüye göre daha bulanık görünür. Oyun sırasında bu durum sürekli olan bir şey değil.

Morpheus seni tavşan deliğine çağırıyor.

Son düzenleme:
Bahsettiğin monitörün incelemesi:

Eğer 75Hz olanı alırsan, aşağıdaki linke tıklama! Eğer yeni aldığın 75Hz monitör ve başka bir 60Hz monitör arasında aşağıdaki link ile kıyaslama yaparsan pişman olursun.
Blur Busters UFO Motion Tests

60Hz'den 75Hz'e geçince, 60'dan 144'e geçiş gibi büyük fark olacağını gözünde canlandırma.

60Hz vs 75Hz

60Hz vs 144Hz

"O fark(75Hz), bu fark(144Hz) gibi değil" ağır çekimde gösteriliyor, normal hızda daha az fark edersin. Ayrıca gözümüz hızlı nesneleri bulanık görüyor, parmağını yavaşça gözünün önünde sağ-sol yap. Bu hareket bulanıklığıdır, yenileme hızı bir yerden sonra fark edilemez noktaya geliyor, o nokta belki 240Hz falandır bilmiyorum. Son olarak mesela atıyorum; ekranda 1 km hızla hareket eden cisim 60Hz ve 144Hz'de aynı akıcılıkta görünür(ağır çekim incelemede hariç), hareket halindeki cismin hızı atıyorum 6 km'ye çıkarsa, 60Hz'de olan görüntü, 144Hz'de olan görüntüye göre daha bulanık görünür. Oyun sırasında bu durum sürekli olan bir şey değil.

Morpheus seni tavşan deliğine çağırıyor.

TN panel olmasına rağmen 8 bit (6 + 2) panel kullanan, 1.4 MS tepki süresine sahip 75 Hz 22" 170/160 görüş açısına sahip ViewSonic VX2257 monitörü satın alıyorum. Technopat inceleme yapmış bunun 24 inç olanına ve hoşuma gitti. G2260'ın Türkiye gönderimi yok, bunun var, 510 TL ve bunda karar kıldım.

Yardımların için teşekkür ediyorum.

TN panellerin hiç biri ama hiç biri hatta en gelişmiş olanları bile, 170 derece falan görüş açısı sunmaz! Kafayı 10 derece oynatman yetiyor! Onların tabiriyle 170 derece; görünüyor mu görünüyor, o halde sıkıntı yok. Öyle değil işte, bunu yazıyorsunuz madem hiç renk bozulması olmaması lazım ki tam karşıdan bakınca bile, büyük ekransa eğer, kenarlar yine bozuk görünüyor, yakında bakılırsa. TN panellere aşağıdan ve yukarıdan bakınca bırak renkleri ekran görünmüyor, kararıyor ama yanlardan bakınca renkler takla atıyor, sanki sis perdesi gibi bir şey oluyor. Sinirlendim şimdi! İnanma!

TN panellerin hiç biri ama hiç biri hatta en gelişmiş olanları bile, 170 derece falan görüş açısı sunmaz! Kafayı 10 derece oynatman yetiyor! Onların tabiriyle 170 derece; görünüyor mu görünüyor, o halde sıkıntı yok. Öyle değil işte, bunu yazıyorsunuz madem hiç renk bozulması olmaması lazım ki tam karşıdan bakınca bile, büyük ekransa eğer, kenarlar yine bozuk görünüyor, yakında bakılırsa. TN panellere aşağıdan ve yukarıdan bakınca bırak renkleri ekran görünmüyor, kararıyor ama yanlardan bakınca renkler takla atıyor, sanki sis perdesi gibi bir şey oluyor. Sinirlendim şimdi! İnanma!
170 derece demek yandan 170 değil zaten. Şöyle anlatayım:
upload_2016-12-28_23-3-12.png

Yani 85 derece yandan bakarsan bozulma olmuyor. 85 dereceyi de ortadaki 90 dereceden yana doğru 85 derece olarak hesapla. Yana açılan çizginin ucu 85 derece oluyor mesela. Ben böyle biliyorum. Zaten daha fazla yandan bakamıyorum ben hiç bir ekrana, gözlerimin odağı bozuluyor IPS ekran bile olsa, rahatsız oluyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı