600 TL Mouse Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3310 sensör bile gayet yeterli bence kriter burada bu olmamalı. Sensörde problem olsa CS:GO oyuncularının %90'ı Zowie kullanıyor olmazdı. Sonuçta kötü oynamasına sebep olsaydı sponsoru olsa bile böyle bir ürünü kullanmazlardı.

Zowie şu an piyasanin önde gelen markalarından, sebebi de ürettiği mouselar çok ergonomik. Her tutuş için en sade, gereksiz özelliklere sahip olmayan mouseları üretiyorlar. Artık zaten 3310 kullanan mouse sürmüyorlar piyasaya. Yenileri hep 3360 sensöre sahip. Kısacası sensöre bu kadar takılmayın.

Ben kablo, ağırlık malzeme kalitesi gibi kriterlere bakıyorum. Elimdeki mouse'dan bu konularda daha iyisi olduğunu düşünmediğim için onu kullanıyorum. Razer'ın Deathadder'dan başka faresine elimi sürmem, güvenmiyorum. Hele Mamba'ya, kimden duyduysam elinde kaldı.

Konudan sapmamak gerekirse bence bu bütçeye G900 güzel bir tercih olur. Kablosuz alabiliyorsanız hiç kablolu topuna girmeyin derim. 107g ağırlığı var.

Zowie gerçekten de ergonomiye önem veren bir marka tespitiniz gerçekten doğru. Sensör konusunu çok dert etmiyor. Bildiğiniz gibi yazılımı bile mevcut değil. ZA13/FK2/EC2 ve son olarak S2 çok başarılı ergonomilere sahip. Herkesin gözden kaçırdığı şöyle bir durum var. Çoğu kişi mesela PWM 3360 sensörünün her farede aynı şekilde çalıştığını düşünüyor. Fakat öyle değil her marka bu sensörü kendi yazılımı üzerinden çalıştırıyor. Kısacası aynı sensör farklı markalarda farklı performans sergiliyor yani her marka/model aynı başarı ile sensörü sistemine entegre edemeyebilir. Sensörün konumu da çok önemli. Şimdiye kadar benim kullandığım en iyi sensör MLT04 İntellimouse 3.0'a ait. Olağanüstü bir sensör. Ama günümüz şartlarında geri kalıyor. Şuan bu sensöre yaklaşan sadece 3360 ve Logitech Hero sensörü. Hala 400dpi da bu sensörün yakaladığı performansı yakalamış değiller. Fakat sensör hızı 1,5m/s. Sensörün başarısı ise kısaca şu şekilde bu sensör elinizin çapraz hareketlerini 3360 veya güncel pek çok sensörden çok daha iyi algılıyor. Kullandığınız zaman hemen farkediyorsunuz.

Deathadder'ın başarısı ise bence ikonik şekli ve en azından benim için verdiği rahatlık. Şu sıralar Sensei 310/G203(özellikle tetik yapısından dolayı)/ZowieS2 favori farelerim. Kablosuz kategorisinde ise G900 çok iyi bir alternatif.

@ssmuu

Mouse rahat olup, ele oturduktan sonra zaten geriye bir şey kalmıyor. Bunu kaliteli markalar için söylüyorum. Çünkü artık hepsi birbirinin tıpatıp aynısı ya da dengi sensörler kullanıyorlar. O eski topla çalışan, internet cafe mouseları eskide kaldı. Artık hepsi kafa kafaya. Bunu demeye çalışıyorum fakat konuyu açan şahsiyet, ısrarla bir markayı en tepeye, diğerini de yerin dibine sokmaya çalışıyor. Sonra da gelip, bana Razer fanboyu diyor. Kendisi Zowie fanboyluğuna bürünüyor haberi yok.

Razer Deathadder Elite'i ele alalım. Yılların tasarımını hala sürdürüyor ve oyuncuların geri dönüşleri doğrultusunda iyileştirilerek, son halini aldı. Hem pençe hem de avuç içi kullanıma uygun.

Örgü kablosu çok hafif ve bu sebeple de kablo, mouse manevralarında rahatsızlık vermiyor. 96gr ağırlığıyla da bir FPS oyunu için ideal ağırlığa sahip. Ağır mouselarda hantal bir hissiyat yaşayan birisi olarak, bu mouseda hantallık yaşamıyorum.

Mouse kalitesi çok iyi. Dış parçasında kaplama falan yok. Dolayısıyla da zamanla terlemeye bağlı bir erime olmuyor. Biliyorsun, bazı mouselarda deri hissiyatı verebilmek adına kauçuğa benzer bir maddeyle kaplıyorlar ve bu zamanla eriyor, soyuluyor ve yapış yapış bir hale geliyor. Deathadder Elite'in hissiyatı ise muazzam.

Ben mouse kullanırken, orta scrollu hunharca kullanan bir kullanıcıyım ve genelde tüm mouselarımda, bozulan ya da sıkıntı çıkaran tek yer orta scroll olmuştur. O kadar kullanıyorum bana mısın demiyor ve en güzeli de orta scrollu gevşemiyor. Ek olarak orta scrollda hissiyat olarak çıkıntılı bir tasarım kullanmaları güzel oluyor.

Clicklere gelecek olursam, Omron switch kullanıyorlar. Omron'un kalitesini konuşmaya gerek yok zaten. Mesela bu anahtarları Steelseries de kullanıyor.

Sensörü de PMW 3389. 3310 ve 3366'dan daha hızlı ve yanıt süresi daha iyi bir sensör. Bu kağıt üstündedir ya da değildir. Sonuçta teknik olarak daha iyi bir sensör. Kaldı ki ben dahil, o kadar kişi kullanıyor ve bu mouse toplamda 10 milyon satış rakamına ulaştı. Bu da başarısını gösteriyor.

16.000 DPI'a kadar çıkıyor. Ben 400 DPI'da kullansam da bazı manevra gerektiren oyunlarda ve çözünürlüğün çok fazla arttığı durumlarda gerekli. IPS hızı 400. Bugüne kadar hiçbir ani harekette aim kaçırmadı ve ıska geçmedi. IPS hızı düşük mouselarda DPI ve sens çok düşükken, ani dönüş ve hareketlerde aim kaçabiliyor ve mouse imleci abuk subuk yerlere dönebiliyor. Bu mouseda öyle bir şey yok. Aynı şekilde, mouseu oyun içerisinde havaya kaldırınca aim de bozmuyor. Peki bu Zowie'de, Steelseries'te vb. var anlamına mı geliyor? Hayır. Sadece böyle bir problem yaşanmadığını söylüyorum.

Bu kadar saydığım olumlu şeyin ardından, gidip de 10 liralık mousedan farkı yok derseniz, size hunharca gülüp, ağzınıza kürekle vururlar :)

Dolayısıyla mouse yarıştırmanın bir gereği yok. Çünkü artık kaliteli tüm markalar birbirine denk fakat bir mouseu yüceltirken, diğerini yerin dibine sokmaya da gerek yok. Sonra millete fanboy diye laf kusarken, kendiniz fanboy oluyorsunuz. Benim de konuyu açan şahısa anlatmak istediğim bu ama kendisinin çocukça bir ısrarı var.

Para bende olduktan sonra, gider X firmasını kurar ve bir e-spor turnuvasına sponsor olurum. Tüm dünyaca ünlü oyuncular da benim mouse markamı kullanırlar. O zaman en kral mouse, benim markam mı olmuş olur? Arkadaşa bunu anlatmaya çalışıyoruz fakat ısrarla; "E-sporcular kullanıyor. Ehe ehe mantığıyla hareket ediyor."

Neyse, fazla uzatmaya gerek yok. Anlayan anladı.

E sporculara bakıp ürün alınmaz, alayı sponsor ürün kullanıyor. Logitech 703 alacaktım orta tuş kronik sorunlu dediler. Ekipmanlarım logitech olmasına rağmen mamba elite aldım, bence harika. Elime pek uymadı orası ayrı tabiki...

CS:GO oyuncularına sponsorlukla mouse kullandırman çok zor. Öyle bir şey yok. Yani takım sponsoru X firması olsa da, aynı takımın ilk 5'inin 4 adamında y marka mouse görebilirsin :D Esporcular ile yayıncıları karıştırmayın :)

Glorious Model O ve Glorious XL Heavy Mousepad almayı düşünüyorum konu kapanabilir tekrardan uyarayım alacak arkadaşlara "Razer" gibi bir markadan uzak durun derim tecrübe konuşuyor benim gibi her insanın yorumlarını okuyup kanmayın, Razer gerçekten çok abartılmış bir markadır. Saygılar...

@Paister

Çakma Razer almış, hala konuşuyor. Artık hangi firmanın paralı çalışanıysan. Hadi, başka kapıya.

Çakma Razer dediğini Mediamarkt sitesinden aldım. Konunun sahibi benim, konuyu öneri almak için açtım ve bana hangi firmanın paralı çalışanıysan diye bir tavırda bulunuyorsun. Şahsen ben senin Razer çalışanı olduğunu düşünüyordum, yanıltmadın sağ ol. :) Başka kapıya diyorsun konunun sahibi benim zaten. Bu arada sadece tek ürünlerini kullanmadım Razer markasının Chroma 7.1 kulak acıttığı için Man'O War aldım 1 yıla kalmadan 1300 liralık kulaklık bozuldu. Klavye olarak Blackwidow V1 kullanıyordum 1 yılda bozuldu ardından V2 aldım klavye bazı tuşlara bazen basmıyor ve kol koyulacak yerin derisi eridi ki hiçbirşey yapmadım normal kullanımda. Yani senin gibi Deathadder Elite alıp 2 ay kullanıp yorum yapmıyorum, tecrübe konuşuyor burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı