600 TL'ye E5200 ve HD 3400 Sistemi Oyun İçin Upgrade Etme

• İşlemci:İntel Pentium (R) Dual-Core E5200 2.5 GHz
  • Anakart:ECS G31T-M7...

İşlemcini Core 2 Quad Q8300 ile değiştirip, ekran kartı olarakta GTX 750 (Ti değil) alırsan uzun ömürlü olmasa da tüm oyunları oynayabilecek bir bilgisayarın olur. Üstelik GTA 5 sistem gereksinimlerini de karşılar. Ram bellek olarakta 4+4 Gb tercih edersen 600 TL ile bilgisayarını upgrade etmiş olursun. Monitör olarak FullHD kullanmadığını varsayarak; bu sistem tüm oyunları rahatlıkla açacaktır.

Son düzenleme:
İşlemcini Core 2 Quad Q8300 ile değiştirip, ekran kartı olarakta GTX 750 (Ti değil) alırsan uzun ömürlü olmasa da tüm oyunları oynayabilecek bir bilgisayarın olur. Üstelik GTA 5 sistem gereksinimlerini de karşılar. Ram bellek olarakta 4+4 Gb tercih edersen 600 TL ile bilgisayarını upgrade etmiş olursun. Monitör olarak FullHD kullanmadığını varsayarak; bu sistem tüm oyunları rahatlıkla açacaktır.
Söylediğiniz işlemcinin fiyatı ne kadar?
Tavsiye ettiğiniz işlemciyi ve ekran kartını alınca Ram'a para kalacak mı?
Benim İşlemciyle GHz'si aynı ama farkı ne ?

Söylediğiniz işlemcinin fiyatı ne kadar?
Tavsiye ettiğiniz işlemciyi ve ekran kartını alınca Ram'a para kalacak mı?
Benim İşlemciyle GHz'si aynı ama farkı ne ?

Senin işlemcin 2 çekirdekli bu ise 4 çekirdekli. İşlemcinin sıfırını bulman zor olacaktır, ikinci el olarak bakabilirsin (link). Ekran kartı GTX 750Ti alsan çok daha iyi olur ama fullHD monitör kullanmıyorsan çokta gerekli değil, GTX 750 işini görecektir. RAM olarak 4GB alırsan 4+2 şeklinde de kullanabilirsin(tavsiye etmiyorum 4+2 şeklinde kullanmanı ama 2 GB olmasından çok daha iyidir). Fiyat olarak ise 170 TL işlemci, 380 TL ekran kartı, 50 TL RAM için kalır. 4GB ddr2 biraz pahalıdır, bulamazsan 2 GB alabilirsin.

Son düzenleme:
Senin işlemcin 2 çekirdekli bu ise 4 çekirdekli. İşlemcinin sıfırını bulman zor olacaktır, ikinci el olarak bakabilirsin (link). Ekran kartı GTX 750Ti alsan çok daha iyi olur ama fullHD monitör kullanmıyorsan çokta gerekli değil, GTX 750 işini görecektir. RAM olarak 4GB alırsan 4+2 şeklinde de kullanabilirsin(tavsiye etmiyorum 4+2 şeklinde kullanmanı ama 2 GB olmasından çok daha iyidir). Fiyat olarak ise 170 TL işlemci, 380 TL ekran kartı, 50 TL RAM için kalır. 4GB ddr2 biraz pahalıdır, bulamazsan 2 GB alabilirsin.
Kusura bakma senide yordum ama dediğin ekran kartı oturduğum yerde yok ve işlemciyi bulmam zor olmaz mı?
4+2 şeklinde kullanmam sıkıntı oluşturur mu?
Bu arada teşekkürler (y).

Her ikisini de internetten satın alırsan hem ucuz hem de güvenilir olur. 4+2 şeklinde kullanman çok büyük bir probleme sepep olmaz ama satın alırken aida64 ile sistem özelliklerini iyi incele, uyumsuz RAM satın alırsan başın ağrıyabilir.

Her ikisini de internetten satın alırsan hem ucuz hem de güvenilir olur. 4+2 şeklinde kullanman çok büyük bir probleme sepep olmaz ama satın alırken aida64 ile sistem özelliklerini iyi incele, uyumsuz RAM satın alırsan başın ağrıyabilir.
Teşekkürler.

Başka önerilere de açığım.

Konu güncel.

Konu güncel.

Bütçenize bakılırsa izlenebilecek en sağlam yol bu olacaktır bana göre. MSI'ın bahsettiğim ekran kartı 400 Watt güç kaynağı talep ediyor. İşlemciniz günümüzde ofislerde kullanılan bilgisayarlarda yer alan bir parça olsa da darboğazlar yaşamasına karşın GTX 750 Ti ile iyi performans sunacaktır. Fırsat bulabilirseniz işlemcinize hızaşırtma uygulamak, bir miktar da olsa performans kaybının önüne geçer.
Yardım ettiğiniz için teşekkürler.
Dediğiniz ekran kartı bu değil mi?
www.vatanbilgisayar.com: Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Bütçenize bakılırsa izlenebilecek en sağlam yol bu olacaktır bana göre. MSI'ın bahsettiğim ekran kartı 400 Watt güç kaynağı talep ediyor. İşlemciniz günümüzde ofislerde kullanılan bilgisayarlarda yer alan bir parça olsa da darboğazlar yaşamasına karşın GTX 750 Ti ile iyi performans sunacaktır. Fırsat bulabilirseniz işlemcinize hızaşırtma uygulamak, bir miktar da olsa performans kaybının önüne geçer.
Yardım ettiğiniz için teşekkürler.
Dediğiniz ekran kartı bu değil mi?
www.vatanbilgisayar.com: Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Ne demek, rica ederim. Evet, bahsettiğim ekran kartı bu. 1 hafta kullandım, yüksek ayar takıntısından geri iade ettim. Çok delikanlı bir ekran kartı, Crysis 3'ü bile oynanabilir seviyelerde yüksek ayarlarda açtı. Pişman etmeyecektir sizi.

Eski sistemim baya kötüydü , yeni sistem toplamak istiyordum ama bütçem 400-500 arası değişiyordu. Biriktirme alışkanlığım da olmadığı için para yalan oluyordu.
Sonra karar verdim elimde artan paraya parça alıp koydum bir ay işlemci, bir ay anakart , bir ay ram. 2 ay sonunda sistemin genel parçalarını tamamladım. Şimdi ekran kartım kaldı. Eğer böyle parça parça para ayırabileceksen sıfırdan sistem topla. Yok alamam sadece bu kadar bütçem diyorsan arkadaşların söyledikleri seçenekler gayet mantıklı. Ama benim bilgisayarımın yanması bunu tetikledi.

Şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı