600 TL'ye Q8200 Sistemi Upgrade Etme

ulfamet

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 7 yıl önce bir hazır Casper bilgisayar almıştım, 2013'de anakartım yandı ve yeni Anakart PSU ve ekran kartı aldım fakat GTA5'e heves sarmış durumdayım ve yazı oyun oynayarak geçirmek istiyorum. Bütçem çok kısıtlı. Maksimum 600 TL civarı. Sistemimi aşağıya yazacağım. Ben bu 600 TL ile ne yapacağımı şaşırdım. Büyük ihtimal 2.el ekran Kartı, Anakart, DDR3 RAM'ler almak geçiyor aklımdan. Şütfen yardımcı olursanız sevinirim. Bir de 2.el bileşen almak faydalı mı? Bir zararı olur mu? Şimdiden herkese teşekkürler.

Sistemim;
  • İntel Core 2 Quad Q8200 2.33 Ghz (Soğutucu alıp overclock yapmak geçiyor aklımdan onu ayrı konu altında yazacağım.)
  • GTX550Tİ 1 GB GDDR5 192 BİT
  • 4 GB (2X2) 800 MHZ DDR2 RAM
  • Esonic G31 775 Pin DDR2 Ram destekli (DDR3 Destekli Anakart alıp şimdiki işlemcim ile kullanmak istiyorum elbette 4X2 DDR3 Ram alıp. Bundan ne kadar verim alabilirim?)

Not: Arkadaşlar parantez içerisinde belirttiğim şeyleri de cevaplarsanız sevinirim.
DipNot: Tekrardan yapmak istediğim şeyi belirtiyim. Biliyorum çok karışık oldu ama forumda yeniyim idare edin :)
600 TL bütçem var.
Elimde bulunan DDR2 RAM'leri, ekran kartını ve anakartı satıcağım.
DDR3 destekli anakart, 4x2 sağlam bir RAM (DDR3) ve performansı gayet yeticek bir ekran kartı (GTX 750 Ti geçiyor aklımdan.) Elbette hepsi 2.el :D

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz, GTA V için minimum sistem gereksinimleri dahilinde yani çalıştırır gibi duruyor. Yerinizde olsam bu sisteme SSD takviyesi hariç bir şey almazdım. Siz işlemciyi arttırmadığınız sürece anakart, RAM, ekran kartı değişimi çok bir şey ifade etmiyecek gibi duruyor.

Sisteminiz, gta v için minimum sistem gereksinimleri dahilinde. Yani çalıştırır gibi duruyor. Yerinizde olsam bu sisteme ssd takviyesi hariç birşey almazdım. Siz işlemciyi arttırmadığınız sürece anakart,ram,ekran kartı değişimi çok birşey ifade etmiyecek gibi duruyor.
Ciddi misin ya? Bana forumlarda core 2 quadlar eski fakat güçlü işlemcilerdir. i3-i5 arasında performans sunabilirler demişti, eski nesil olabilir fakat bir işlemcinin ne kadar FPS katkısı olur ki? Ben dediğim bileşenleri değiştirsem performans sağlayamaz mıyım ? :(

Kağıt üzerinde i5'le aynı bile denebilir fakat durum farklı. Yapıcağınız zahmete, masrafa yazık. Artı bir de 2.el almak istiyorsunuz, sonuçta elektronik aksam, sıkıntı çıkarma olasılığı da var.

Kağıt üzerinde i5'le aynı bile denebilir fakat durum farklı. Yapıcağınız zahmete, masrafa yazık.Artı birde 2.el almak istiyorsunuz, sonuçta elektronik aksam, sıkıntı çıkarma olasılığıda var.
Kardeşim ben çok heveslendim almak istiyorum, neden yazık olsun ki? İyi bir O.C. yaptıktan sonra. 2.eli de az kullanılmış araştırırım sağlam birinden alırım. :) Sen sorularıma cevap verir misin?

Soru göremedim, işlemcine overclock yapılıyor. Ne kadar stabil olur, ne kadar performans verir ben kesin bir şey diyemem. Anakartını değiştirip DDR 3 anakart almak istiyorsun fakat LGA 775 de DDR 3 1333MHz'e overclockla ulaşıyor yani şu an kullandığın RAM ile arasında pek fark olmıyacak. Tek farkı o anakartın 8 GB RAM desteklemesi olucak. İşlemcin 95 watt TDP, şu an kullandığın PSU ile AMD ekran kartı bile takabilirsin. Tabi PSU'lar yıllar geçtikçe güç kaybediyor. 750 ti'nin sıfırı 500 tl gibi bir rakam bence değmez. Tabi 2.el fiyatını bilmiyorum.

Anakart RAM alsan Ekran kartına para kalmayacak en iyi yapabileceğin şey direkt bir GTX 750TI alıp takmak. Q8200 besleyecektir o konuda sıkıntı olmaz ilk önce bir GTX 750TI al sonra bütçen olursa anakart ve RAM'i değiştirirsin.

775 LGA 'ya yatırım yapmak saçma olur. Şu anki sistemi satıp, üzerine para koyarak i5'e geçiş yapın.

775 LGA 'ya yatırım yapmak saçma olur. Şu anki sistemi satıp, üzerine para koyarak i5'e geçiş yapın.
Kardesim yeni sistem toplayamam zaten islemcimi degistirmekde istemiyorum param yok yeni telefon aldim (lg g2) benim istegim yeni nesil oyunlari ve 2013-2014 oyunlarini (fc4 bf4 vs.) Kasmadan medium highda oynamak istiyorum. Lutfen yardimi olacak kisiler varsa yardimci olsun kac gundur konu acik kimse birsey yazmiyor.

Arkadaslar bu arada 19 inch monitorum var. (1440x900) ben bu cozunurlukte yeni yapcagim upgrade ile yeni nesil ve 2013-04 oyunlarini medium alti olmaksizin 45 fps ustu oynamak istiyorum. Sagolun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı