6000-7000 TL aralığı monitörlü ekipmanlı sistem toplama

Neden 1660Ti almamam gerek sizce ?
Performans açısından yeterli olmadığı yüzünden mi,
eskimesinden dolayı mı,
pahalı olmasından mı,
problemli bir ekran kartı mı ?
Diğer bir sorum bir çok konu altında r5 2600 ve r5 3600 arasında dağlar kadar fark olduğu sence
senin yazdığın sistem için ekran kartına daha fazla bütçe ayrılıp neden işlemciden kısılmış ?
Çünkü o paraya çok daha fazla FPS alabileceğin daha üstün kartlar mevcut. RTX 2060 Super ve RX 5700XT gibi. Hatta RX 5700XT'nin rakibi 2060S değil 2070S'tir. Yani 2060 Superden çok daha güçlü bir karttır. Örnek videoları ekliyorum. Aralarındaki muazzam FPS farkına kendin bak.

İşlemci olarak Ryzen 2600 sana fazlasıyla yetecektir. Oyun içerisinde Ryzen 2600 ve 3600 arasında 10 FPS oynayacaktır. Yani oyun oynamak için işlemciden ziyade ekran kartının güçlü olması gerekir ki yüksek FPS değerleri alabilesin. Eğer o bütçeyle 1660Ti ekran kartlı bir sistem alacaksan parana yazık etmiş olursun zira 1660Ti'lı sistemi şuanda 3800₺'ye toplayabiliyorsun. Buyur linki. Bu sistemler senin topladığın sistem arasında 10 FPS farkı olacaktır. Fazladan 1800₺ vermeye kesinlikle değmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemcinin yarattığı FPS farkları:

Monitör için bütçen ne kadar bilmiyorum fakat eğer 1300 tl ye çıkabilirsen Viewsonic ve Gamepower ürünlerine bakabilirsin. Ben 1250 tl ye Gamepower 24 inç 1 ms monitörünü aldım ve kullanıyorum gayette memnunum. Özellikle Gamepower markasına karşı aşırı derecede alınmaması yorumları çok gördüm ama söyledikleri gibi kötü bir marka değildir. Gamepower monitörünün paneli Samsung tarafından alınan VA paneller bulunuyor. Eğer 1200-1300 tl civarı bakarsan bu 2 marka gayet iyidir.

Yazacağım seçenekleri seçerek bu sistemi alabilirsiniz. 6000₺ verip 1660Ti'lı sistem toplamayın.
İşlemci: Ryzen 2600
Anakart: Asus TUF B450 PRO
Ram: HyperX Fury 3000MHZ 16GB
Ekran Kartı: Gigabyte Rx5700XT Gaming OC
SSD: WD Green 480GB
Kasa: Ranker Cygnus
Güç Kaynağı: Sharkoon 650W 80+ Gold Yarı Modüler
Kasa fiyatı 6024₺

Monitör olarak:

Diğer bir monitör tavsiyem:

Ya da bu sistemde PSU'yu Aerocool Kcas 600W 80+ Bronze, ekran kartını 2060 Super, SSD'yi HyperX Fury 480GB ve monitörü de ACER 23.6" KG241QPbiip 1ms 144HZ seçerek 7067₺'ye alabilirsiniz.

Sizin almayı düşündüğünüz sistemi topladığım iki sistem de oyun performansı olarak 2'ye katlıyor.
Söylemiş olduğunuz sistem gayet güzel oldu,
ısınma ile ilgili bir sorunla karşılaşır mıyım ?
Ekstra bir soğutucu gerekli olur mu ?
Monitör için bütçen ne kadar bilmiyorum fakat eğer 1300 tl ye çıkabilirsen Viewsonic ve Gamepower ürünlerine bakabilirsin. Ben 1250 tl ye Gamepower 24 inç 1 ms monitörünü aldım ve kullanıyorum gayette memnunum. Özellikle Gamepower markasına karşı aşırı derecede alınmaması yorumları çok gördüm ama söyledikleri gibi kötü bir marka değildir. Gamepower monitörünün paneli Samsung tarafından alınan VA paneller bulunuyor. Eğer 1200-1300 tl civarı bakarsan bu 2 marka gayet iyidir.
Monitör için bütçem 800-900 arası bu aralıkta bir öneri yapar mısınız ?

Neden 1660Ti almamam gerek sizce ?
Performans açısından yeterli olmadığı yüzünden mi,
eskimesinden dolayı mı,
pahalı olmasından mı,
problemli bir ekran kartı mı ?
Diğer bir sorum bir çok konu altında r5 2600 ve r5 3600 arasında dağlar kadar fark olduğu sence
senin yazdığın sistem için ekran kartına daha fazla bütçe ayrılıp neden işlemciden kısılmış ?
Çok haklısınız ayrıca işlemciden kısmak mantıksız son dediğiniz cümle de çok doğru gayet güzel bir sistem şimdiden hayırlı olsun.
Yazacağım seçenekleri seçerek bu sistemi alabilirsiniz. 6000₺ verip 1660Ti'lı sistem toplamayın.
İşlemci: Ryzen 2600
Anakart: Asus TUF B450 PRO
Ram: HyperX Fury 3000MHZ 16GB
Ekran Kartı: Gigabyte Rx5700XT Gaming OC
SSD: WD Green 480GB
Kasa: Ranker Cygnus
Güç Kaynağı: Sharkoon 650W 80+ Gold Yarı Modüler
Kasa fiyatı 6024₺

Monitör olarak:

Diğer bir monitör tavsiyem:

Ya da bu sistemde PSU'yu Aerocool Kcas 600W 80+ Bronze, ekran kartını 2060 Super, SSD'yi HyperX Fury 480GB ve monitörü de ACER 23.6" KG241QPbiip 1ms 144HZ seçerek 7067₺'ye alabilirsiniz.

Sizin almayı düşündüğünüz sistemi topladığım iki sistem de oyun performansı olarak 2'ye katlıyor.
2060 Super almasını gerektirecek bir durum göremiyorum.İki kartın arasında 15 fps'den fazla fark bulunmuyor.Ayrıca işlemciden kısmanız da yanlış bir tercih.Belirttiğiniz güç kaynağının da kaliteli olduğunu düşünmüyorum kasa için de öyle.Ekran kartının RX 5700 olmasını gerektirecek bir durum da yok...
2600 ile RX 5700XT muhtemelen darboğaz yapar.
Darboğaz yaşanmaz yakın bir arkadaşımda bu donanımlar var bir sorun yaşamıyor fakat arkadaş ekipman da alacaksa bütçe aşar ayrıca AMD kartlara çok bulaşmasa daha mantıklı benim düşüncem.

Söylemiş olduğunuz sistem gayet güzel oldu,
ısınma ile ilgili bir sorunla karşılaşır mıyım ?
Ekstra bir soğutucu gerekli olur mu ?
Hayır kasanızın ön tarafı komple mesh yapıda açık olduğundan ısınma sorunu yaşamazsınız. Yüksek şekilde O.C yapmadığınız sürece ekstra soğutucu almanıza gerek yok.

@Silinen üye
2060 Super ve 1660Ti arasında 15 FPS değil 20-35FPS fark var. Yanlış bilgilendirme yapmayın.
Ayrıca yukarıda yazmıştım. Arkadaşın kasa için bütçesi 6000₺ bütçesi olduğu için o bütçeyle 2060S'li gayet dengeli bir sistem toplanıyor. 1660Ti'lı bir sistem isterse 3800₺'ye alabilir, linkini belirtmiştim.
İşlemci ile alakalı da videolu bir kanıt sunarak göstermiştim. Ryzen 5 2600 arkadaş için gayet yeterli.

2600 ile RX 5700XT muhtemelen darboğaz yapar.
Hayır yapmaz.

Hayır kasanızın ön tarafı komple mesh yapıda açık olduğundan ısınma sorunu yaşamazsınız. Yüksek şekilde O.C yapmadığınız sürece ekstra soğutucu almanıza gerek yok.

@Silinen üye
2060 Super ve 1660Ti arasında 15 FPS değil 20-35FPS fark var. Yanlış bilgilendirme yapmayın.
Ayrıca yukarıda yazmıştım. Arkadaşın kasa için bütçesi 6000₺ bütçesi olduğu için o bütçeyle 2060S'li gayet dengeli bir sistem toplanıyor. 1660Ti'lı bir sistem isterse 3800₺'ye alabilir, linkini belirtmiştim.
İşlemci ile alakalı da videolu bir kanıt sunarak göstermiştim. Ryzen 5 2600 arkadaş için gayet yeterli.

Hayır yapmaz.

İlk dediğiniz cevap için teşekkürler.Oyundan oyuna değişebildiği ve minimum değerleri yazmıştım.Kusura bakmayın.Bilgilendirme için teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı