6000 TL Bütçeli Sistem Önerileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

PaladinRudjack

Kilopat
Daha fazla  
Efendim merhabalar Technopat ailesi, uzun süreli tabiri caizse evladiyelik bir sistem toplama peşindeyim. Sistem önerileri, sevgili Recep ve Ali abimizin sistem toplama videoları sonucunda şu şekilde bir sistem şekillendi gözümde. Önümüzde ki yaz sonunda almaya planladığım - 7 aylık bir süreç - sistem bu şekilde ;
cd7f04dc4d7cd07ee9d94e5a5467eb68.png

Değiştirilmesini tavsiye ettiğiniz herhangi bir parça var mıdır yoksa şu dakikada Ağustos ayında alınacak bir sisteme göre yapılan seçimler için erken bir dönem mi ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler efendim. Ayrıca İnventus'un güvenilir olduğuna dair bir çok konu gördüm. Bir kez daha buradan sormak istiyorum.

• PSU çok fazla. 600 watt +80 yeterli ve uzun ömürlü olacaktır.
  • Kasa bence çok fazla ama göz zevki olduğu için bir şey diyemeyeceğim.
  • SSD muazzam derecede güzel.
  • HDD'e alternatif olarak WD Cav. Blue öneririm.
  • Fury bellekleri genelde O.C yapan kullanıcılar tercih eder. CL14 değerine sahip bellekler ile değiştirebilirsiniz.
  • O.C ile çok haşır neşir değilseniz ve yüksek O.C denemeleri yapıp kullanmıyorsanız o soğutma biraz abartı olmuş sanırım. Daha düşük modeller dahi işinizi görecektir.
  • İşlemci, anakart ve ekran kartı çok güzel. Anakart olarak Gigabyte Z170X Gaming 3 önerebilirim. Hemen hemen aynı özelliklere sahipler ve Gigabyte müşteri hizmetleri ve sık sık BIOS(genelde beta (n)) güncellemeleri ile kullanıcılarına güzel destek veriyor.
Benim düşüncelerim bunlar.

• PSU çok fazla. 600 watt +80 yeterli ve uzun ömürlü olacaktır.
  • Kasa bence çok fazla ama göz zevki olduğu için bir şey diyemeyeceğim.
  • SSD muazzam derecede güzel.
  • HDD'e alternatif olarak WD Cav. Blue öneririm.
  • Fury bellekleri genelde O.C yapan kullanıcılar tercih eder. CL14 değerine sahip bellekler ile değiştirebilirsiniz.
  • O.C ile çok haşır neşir değilseniz ve yüksek O.C denemeleri yapıp kullanmıyorsanız o soğutma biraz abartı olmuş sanırım. Daha düşük modeller dahi işinizi görecektir.
  • İşlemci, anakart ve ekran kartı çok güzel. Anakart olarak Gigabyte Z170X Gaming 3 önerebilirim. Hemen hemen aynı özelliklere sahipler ve Gigabyte müşteri hizmetleri ve sık sık BIOS(genelde beta (n)) güncellemeleri ile kullanıcılarına güzel destek veriyor.
Benim düşüncelerim bunlar.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kasanın biraz fazla olduğuna katılıyorum. O.C denemeleri neredeyse hiç yapmayacağım, sadece güçlü bir sistem olsun istiyorum. O.C konusunda neredeyse hiç bir bilgim de yok. O yüzden bellekleri değiştirdim dediğiniz gibi sıvı soğutmayı da yine size uyarak bir tık aşağı çektim. Fiyat konusunda üstteki sistem 6200 tutarken sisteme GTX970 yerine GTX980 eklememe rağmen bu değişikliklerle şuan 6000 liraya oldu son hali şu şekilde, ek olarak güç kaynağını zirvede tuttum çünkü ileride herhangi bir değişiklik yapmak istediğimde bunu karşılamasını istiyorum. Ayrıca GTX 980 sanırım 650W üstü istiyor. Anakart konusunda MSI ve Asus'un arasında kalmıştım. Gigabayt hiç düşünmedim. Yine de bir yerde aklımda bulunsun diye not aldım. Resmi ekledim, tekrar bir göz atarsanız fikirlerinizi merak ediyorum.
4a8ff50c56cd1af6c7b31b59b4582210.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı