@Silinen üye Kardeşim saat olmuş gecenin bilmem kaçı gelmişin laf yetiştiriyorsun bana, söyleyecek söz bulamayınca da yok cümleler büyük harfle başlar bilmem ne! Yemin et! Gerçekten öyle mi? Yani sen kendi üslubuna bakmıyorsun, "bilgi yok fikir çok" = "bilgi de yok fikir de yok". Ben sadece adama işlemcinin ısındığını ve işlemci yerine ekran kartına yatırım yapabileceğini söylüyorum, insan gibi cevap vermek yerine dalga geçer gibi konuşuyorsun? 2.el bir bilgisayar alırsa RAM ve HDD yönünden avantaj sağlar, ekran kartından da sağladığı avantajla zaten PC'den daha fazla performans alır, çözüm üretmek yerine kalıp fikirlerle geliyorsun. Ben bilmiyor muyum 8 ve 9.nesilin daha performanslı olduğunu? Ama ısınıyor işte, gelmişin burda basit çözümleri var diyorsun, ne çözümleri? Bir de etiketlemeden konuşuyorsun lafımı söyler kaçarım gibisinden
@OmerOski Öncelikle 2 GHz değil 2.8 GHz onu belirteyim. Daha fazla çıkmasına gerek yok çünkü burda bir darboğaz yok, oyun kaynaklı bir durum, BF1 yüksek işlemci kullanan bir oyun, bu işlemciye 1070 ekran kartı da kullanılıyordu eğer öyle bir darboğaz olsa kullanılmazdı, bu ekran kartı 1050TI darboğaz olması imkansız. Şimdi bilgili biri olduğunu farz ederek şunları söylüyorum ; işlemciye OC yaparsan ve frekansı artırmana rağmen FPS'te gözle görülür bir artış olmadığını görürsen bil ki ekran kartın işlemciye doymuştur, i5 9300H zaten çok daha üst ekran kartlarını besler ama burda 1650 kullanılmış. Aynı ekran kartını i7 7700HQ'da da kullansan FPS'inde fark edilir bir değişiklik göremezsin.
Şimdi senin Laptop' un işlemci kullanımı kaçtayken bu sıcaklığa ulaşıyor? Yüksek işlemci gücü harcayan bir oyunda denediğinde bu sıcaklıkta mı çalışıyor? Kullandığın Laptop ne? Ekstra soğutucu kullanıyor musun? Oda sıcaklığın ne? Bir şeyi karşılaştırırken bir tek parametreye bakılmaz, ben genel kullanıcı yorumlarından yola çıkarak öneride bulundum. Tercih alıcıya ait sadece fikir verdim.
@OmerOski
Bak burda 3600 MHz'e çıkıyor ama 64 derece , neden? Çünkü FPS'i kilitlemişim

bak bu da bir parametre, FPS'i göstermesem, GPU kullanımını göstermesem nerden bileceksin ? Bize sistemini anlat, çalıştırdığın oyunları söyle, Benchmark testi yap ve sıcaklığı söyle.
Al bak, bu da normal bir oyun, sıcaklığa bak. İşlemci ihtiyaç duyarsa 3500-3600'e çıkıyor ama ekran kartına göre çıkmasına gerek yok.