64 Bit kasada 2 GB RAM sorun yapar mı?

Haktan30

Centipat
Selam, bilgisayar kasasında RAM yetersizliğinden açılış sorunu olur mu? Kasanın Power tuşuna bastığımda kasa hırt hırt diye ses çıkarıyor ve açılmıyor, sanki geçiş yapamıyor. Geçen sefer RAM söküp tekrar taktım sorun düzeldi. Bu sefer kablolarla oynayıp sıkıştırdım ve mönitör kablosunu çıkardım yine düzeldi. Tabi kasanın açılış problemi nadiren oluyor. Acaba RAM yetersizliğinden mi oluyor? 1GB paylaşımlı ekran kartı takılı sizce neden kaynaklanmaktadır? Bunu tecrübe edenler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bilgisayarınız açılırken belirli bir frekans ile 'bip' sesi çıkarıyorsa o sesin frekansına göre sorununuzu bulabilirsiniz. Ama sizin dediğiniz ses HDD kaynaklı gibi duruyor.

HDD'yi test ettim sağlamdı.Benim tahminim RAM ile alakalı olabilir.Sitelerde araştırdığım kadarıyla ekran kartı ve windows sistemini okumak RAM'e ağır geliyor.Paylaşımlı ekran kartı olduğunu düşünürsek hepsi RAM'e yöneliyor.PSU voltaj dağılımını yapınca RAM yetersizliği sebebiyle voltaj dengesi sağlanmadığı için olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca 2 GB RAM olan bir kasaya 64 bit windows yükleyince yüklenmediğini gördüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı