64 Bit Windows'un x86 kısmını silme

hacker_127

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
472
Merhaba dostlar, Windows'u sadece 64 bit programlar ile kullanmak istiyorum. Daha hafif daha küçük boyutlu olarak, yani System32 olmadan mümkün müdür ve bunu nasıl yaparız?
 
Mimari olarak da silinmesi imkansız. CPU-Z'ye bak bakalım, işlemcinin komut setlerinde ne yazıyor?

X86 ayrı bir mimari, yani 32 Bit Windows kurarsanız SysWOW64 olmaz çünkü mimarinin içine entegre edilmemiş. 64 Bit öyle değil, ilk çıktığında bile X86-X64 olarak geçiyordu. Yani iki mimarinin ortaklaşa hali gibi.
 
Arkadaşlar sorum açık lütfen bilen birileri yazarsa sevinirim, bunu yabancı forumlarda tartışıyorlar. Windows'u sadece 64 olarak kullanmanın yolu var mıdır diye soruyorum.

Ya sen zaten sadece 64 bit olarak kullanıyorsun System 32 olmazsa bilgisayar çalışmaz bütün 64 bit bilgisayarlarda var bu dosya gereksiz değil çok önemli bir dosya 32 yazması sadece 32 bit bilgisayarlarda olması gerektiğini göstermez.
 
Milyon dolarlık bir soru sormuşum “System32” klasörü neden 64-bit ve SysWOW64 32-bit’dir ?


Cevap, birçok 32-bit uygulamaların C: \ Windows \ System32 dizinini kullanacak şekilde kodlanmış olması gibi görünüyor. Geliştiriciler, Windows’un 64-bit sürümleri için bu uygulamaları yeniden derlediklerinde C: \ Windows \ System32 dizinini kullanmaya devam ettiler.


Microsoft, kısaca geliştiricilere ve ekip çalışanlarına zahmet olmasın diye “ System32 ” yi standart sistem kitaplığı dizini olarak bıraktı. “ SysWOW64 ” adlı WoW64 katmanı altında çalışan uygulamalar için yeni bir kütüphane dizini yarattılar. Bu şekilde düşündüğünüzde ad daha mantıklı geliyor.


Microsoft, 90’lı yıllarda C: \ Windows \ System32 olarak adlandırdığında bunu görmüş olmayabilir, Ancak günümüzde korsanlar bu tersliği çok güzel bir şekilde kullanıyorlar, 32 bit dosyasına 64 bit yüklediklerinde o meşhur mavi ekranı alıyoruz 🙂.

Windows'un çalışma mantığı buymuş.
 
Dediğim şeyi teyit ettiniz :) 64 Bit mimarisinin komut setleri, 32 Bit mimarisinin birleşmesi ile yapıldı. AMD kazandırdı bu mimariyi...
 
Arkadaşlar aradığım buydu hepinize teşekkür ederim, olur olmaz ayrı bir konu önemli olan çalışma mantığını kavramak.
İnsanımız 'hafif Windows 10' diye diye System32'yi silmeye kadar geldi.

Bence sisteminizde Windows 10 ağır çalışıyor ise Windows 8.1 veya Linux kurun.
Kardeş sistemim iyi, burada bir merak var ve sen merakı bombalama yoluna gidiyorsun, sorum açık Widowsu sadece 64 bit olarak kullanmak mümkün müdür?
 

Geri
Yukarı