65.000 TL sistem önerisi

Bütçe
70000

Oyuncu44

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba değerli arkadaşlar, eski sistemimi sattım ve yeni sistem topladım. Sistem parçaları uyumlu mu, parçalar iyi mi, değiştirmemi önerdiğiniz bir şey var mı? Özellikle anakarta karar veremedim. Önerebileceğiniz anakart var mı veya bu anakart yeterli olur mu? İşlemci soğutucu yeterli olur mu ve 360 mm ye geçmeme gerek var mı? Bütçem 65-70 bin TL. Yardımcı olursanız sevinirim.
Uyarı: Arkadaşlar ekran kartı Zotac RTX 4080 görsele yanlış girmişim.

IMG_0075.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba değerli arkadaşlar, eski sistemimi sattım ve yeni sistem topladım. Sistem parçaları uyumlu mu, parçalar iyi mi, değiştirmemi önerdiğiniz bir şey var mı? Özellikle anakarta karar veremedim. Önerebileceğiniz anakart var mı veya bu anakart yeterli olur mu? İşlemci soğutucu yeterli olur mu ve 360 mm ye geçmeme gerek var mı? Bütçem 65-70 bin TL. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 1920274
Bekle hocam kendi tavsiyemi atarım şimdi.

Eki Görüntüle 1920274

Bunu öneriyorum hocam 68k ediyor. Senin attığın sistemdeki 240mm soğutma yetmez. Ventus ekran kartları fazla ısınıyor. Eğer bütçe 70 olursa 1000w fsp psu alırsın.

Hocam tek sitedense farklı farklı yerlerden toplamanız daha iyi olur.
Öyle yapacağım hocam

Bunu öneriyorum hocam 68k ediyor. Senin attığın sistemdeki 240mm soğutma yetmez. Ventus ekran kartları fazla ısınıyor. Eğer bütçe 70 olursa 1000w fsp psu alırsın.

Anakart olarak başka önerebileceğiniz var mı hocam

Eki Görüntüle 1920274
Hocam bu arada biraz tuhaf ama 4090 sistem de topladım şimdi tam 70k tl.

Bence yapabiliyorken Ekran kartına yatırım yapılması iyi olur. İleride daha iyi bir işlemciye geçebilirsin ama daha iyi bir ekran kartına geçmen daha zor olur.

Hocam bu arada biraz tuhaf ama 4090 sistem de topladım şimdi tam 70k tl.

Bence yapabiliyorken Ekran kartına yatırım yapılması iyi olur. İleride daha iyi bir işlemciye geçebilirsin ama daha iyi bir ekran kartına geçmen daha zor olur.
Anladım hocam beni aydınlattın açıkcası ben biraz daha araştırayım. Birde şu anakart nasıl arkadaşım öneriyor bunu da
Gigabyte B650M Gaming X AX Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

@Oyuncu44 Hocam bu 4090 sistem aklıma yattı. Ama minimum 2k'da oynaman gerekiyor. Şimdi şöyle söyliyim sana. 4080 ve Ryzen 7 7800x3d kombinasyonu ile alacağın fps, 4090 r5 7500f ile alacağın fps ile aynı olacak. İşlemci farkı var çünkü. Ancak elindeki kart 16gb Vram yerine 24gb Vramı olacak. Daha uzun yıllar götürür. Kafana eserse işlemci yükseltirsin. Ama yükseltmesen de okey yani.

Anladım hocam beni aydınlattın açıkcası ben biraz daha araştırayım. Birde şu anakart nasıl arkadaşım öneriyor bunu da
Gigabyte B650M Gaming X AX Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Hocam gereksiz pahalı. Attığım 4090ı alabilirsiniz. Pişman olmazsınız.

Bu arada ileride işlemci yükseltirseniz eğer o eşitlik kapanacak ve çok fazla fark oluşacak. 4090 çok güçlü bir kart. Bence 4090 sistemi al hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı