6500₺ Sistem Toplama

Oziii Kadir

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2015
Mesajlar
92
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar dayım 6500 fiyat bandına kadar monitör hariç sistem toplamaya karar verdi. Fakat tereddütlerimiz var. Kendisi i7 7700 ve 960 Evo SSD özellikle istiyor. Sistemde işlemci ve SSD kesin onlar olacak yani. Diğer parçalar en iyi üst seviye olacak şekilde toplar mısını ? Monitor hariç şimdilik TV ile kullanılacak ilerde alınacak. Şimdiden teşekkürler bu arada sistem oyun odaklı olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Screenshot_20170918-224616.png
Bu sistemi öneririm.
 
Valla ne yap et dayını ikna etmeye bak, hem bütçenden para artırmış da olursun ve klavye, fare gibi gereçlere harcayabilirsin. Youtube'da testler var R5 1600 vs i7 7700 olarak aratabilir onları izletebilirsin.
 
Dayın biraz araştırsın Intel'in insanlara nasıl kazık attığını. Ryzen varken Intel alınmaz. AMD Ryzen ailesinde tüm işlemcilerin çarpan kilidi açık gelir. Intel'de ise sadece K ibareli işlemcilerin çarpan kilidi açıktır ve yanlarında fan gelmez. En düşük AMD anakartlar bile 3200 MHz bellek destekler ve M2 yuvasına sahiptir. A320 hariç bütün AM4 destekli yonga setlerinde hız aşırtma mevcuttur. Intel'de ise paran kadar teknoloji alırsın. AMD'de X uzantılı işlemci modelleri vardır ve bu işlemciler XFR teknolojisine sahiptir. XFR, işlemcinin soğutma kalitesine göre otomatik hız aşırtma (O/C) yapmasını sağlar. Fakat XFR çok yüksek düzeylere çıkacak kadar hız aşırtma yapmıyor. O yüzden elle yapılan hız aşırtmanın yerini tutacak bir özellik değil. XFR için ekstra para vermeye gerek yok. Yani X takısına sahip işlemci modellerini almaya değmez. Aralarında ciddi fiyat farkı yok ama olsun, para paradır. Cebimizde kalsın. :)

Ekran Alıntısı.JPG
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı