6500 XT ile R5 2600X uyumlu mu?

@Galaxes 6500XT PCIe 3.0 arayüzü üzerinden X4 arabirimi ile tüm gücünü veremiyor, %100 kullanım ile alakası yok bu durumun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Galaxes 6500XT PCI-e 3.0 arayüzü üzerinden X4 arabirimi ile tüm gücünü veremiyor, %100 kullanım ile alakası yok bu durumun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam öyle desenize. Tam verim deyince sanki sistem darboğaza girer manası veriyor. PCI-e kısmında evet haklısınız zaten.

@Galaxes Tam verim ile darboğaz bambaşka şeyler. Karttan tam verimi yani performansı alamaz diyorum. Darboğaz oluşmayacağını en baştan belirttim zaten.

Ortalama olarak oyunlarda %10-20 arasında bir performans farkı var, hafife alınamayacak bir fark.
Biliyorum hocam ben yanlış anladım.

@Galaxes hocam A320'den B450'ye geçmesi çok mantıklı değil zaten arkadaş OC yapmaz diye düşünüyorum ve A320 de 5000 serisine kadar desteklemekte ancak anakart değiştirmesinin tek sebebi PCI'e 4.0 olabilir mantıklı olarak onun içinde B550 gerekiyor fakat onu alsa dahi işlemcisi PCI'e 4.0 olmadığından bir işe yaramaz.

PCI-e mevzusu nedir tam olarak?

Hocam 6500 XT PCI Express 4.0 ve X4 arabirimini kullanıyor o nedenle PCI'e 3.0 X4 arabiriminde tam performansını alamıyorsunuz epey bir FPS kaybı yaşanıyor fakat yine de bütçesinde iyi bir kart 3.0 da bile kullansanız.

Bu para B450 anakarta verilmez bence 500 daha koysun B550 alsın yada B450 alacaksa ikinci el alsın ben kuzenimden yaklaşık 2 ay önce 300TL'ye aldım B450M S2H'ı.
500tl az para değil bu bütçede hocam.

@Galaxes hocam A320'den B450'ye geçmesi çok mantıklı değil zaten arkadaş OC yapmaz diye düşünüyorum ve A320 de 5000 serisine kadar desteklemekte ancak anakart değiştirmesinin tek sebebi PCI'e 4.0 olabilir mantıklı olarak onun içinde B550 gerekiyor fakat onu alsa dahi işlemcisi PCI'e 4.0 olmadığından bir işe yaramaz.

Hocam ben OC desteği için B450M dedim. Ben de isterim B550M almak ama bütçenin yarısını eklemek kolay değil.

500TL az para değil bu bütçede hocam.

Hocam ben OC desteği için B450M dedim. Ben de isterim B550M almak ama bütçenin yarısını eklemek kolay değil.

Hocam arkadaşın OC yapacağını sanmıyorum ve de onun yerine 8 GB RAM daha alıp Dual channel yaparsa daha iyi olacaktır.

Hocam ben şimdi 6500 XT'ye geçmeli miyim GTX 1050 Ti var bende 4 GB.

Hocam yetersiz geliyorsa geçebilirsiniz fakat aman aman artışlar olmayacaktır, örnek olarak videoda değerler var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı