Çözüldü 6600XT 3500X sistem oyun oynarken reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirhan4141

Megapat
Önceden de açmıştım aynı konuyu arkadaşlar eski sistemimden bir ekran kartını yeniledim ve bu sorun ortaya çıkmaya başladı. İlk önce 6 yıllık emektar PSU'mda sorun sandım ve PSU'yu bugün değiştirdim fakat sorunum devam ediyor. BF 5 oynuyorum yarım saat çıkıp Cyberpunk giriyorum 10 dk oynuyorum reset atıyor bazen atmıyor bazen atıyor. Sıcaklık değerlerim çok normal hiçbir sorun yok sistemde tek sorun bu bunu da arada yapıyor yani kafasına göre her gün gördüğüm bir sorun değil. Bunun nedenini nasıl bulurum ve nasıl çözerim?
Valorant falan oynarken asla reset atmıyor ağır oyunlarda reset atıyor.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 3500X
MSI B450M Pro m-2 Max. Anakart
Kingston 120GB SSD
Kingston HyperX Fury RGB 3200MHz 16x2 RAM
WD 3.5 500 GB Caviar Blue HDD
ASUS Dual RX6600 XT ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum çözüldü. Sanırım kablodanmış. 4 gündür aralıksız oyunlar oynuyorum reset atmadı asla. Bu şekilde sorunu olup bir türlü çözemeyen arkadaşlar kabloyu değiştirmeyi denesinler :D
Hocam PSU yeterliyse ve chipset sürücüleri düzgün yüklendiyse geriye AMD sürücüleri kalıyor ne yazık ki AMD bu konuda sabıkalı. Olay görüntüleyicisi loglarından sistemin kapanma sebebini öğrenebilirsiniz.

Artı -1 Eksi
AAA oyunlarda ki oyun içi sıcaklık değerleriniz nedir? GPU ve CPU'yu stres testine hiç soktunuz mu veya OCCT ile test ettiniz mi? Yükte ki değerler önemli. Birçok sebep reset attırır bilgisayara ucu açıktır. Deneyip bakmak lazım.

Hocam her şeyi test ettim hiçbir sorun çıkmıyor işlemci 60 derecelerde ekran kartı 55-60 arası hep anakarta bile baktım 30 derece.
@Saint Lucia hocam güç kaynağına takılan fişin ucu ses çıkartıyordu elektrikleniyordu o yapıyor olma ihtimali var mi yeni kablo taksam bir faydası olur mu?
hocam güç kaynağına takılan fişin ucu ses çıkartıyordu elektrikleniyordu o yapıyor olma ihtimali var mi yeni kablo taksam bir faydası olur mu?
@kino hocam bilginiz var mıdır ?

Son düzenleme:
@emirhan4141 yeni güç kaynağının kablosu yok mu? Bir onunla dene, sürücüyü her ihtimale karşı 22.3.1 yap, RAM'lei Memtes86 ile bir kontrol et çünkü güçlü ekran kartı, yüksek ayar ek RAM kullanımı demektir.

Buna rağmen devam ediyorsa ekran kartında üretim arızası vardır değiştirilir.

Yeni güç kaynağının kablosu yok mu? Bir onunla dene, sürücüyü her ihtimale karşı 22.3.1 yap,

Buna rağmen devam ediyorsa ekran kartında üretim arızası vardır değiştirilir.

Taktım yeni kabloyu bununla deneyeceğim. Eğer devam ederse ekran kartını garantiye göndereceğim.
@kino 20'şer dakika Cyberpunk, Valhalla ve BF 5 oynadım RDR indiriyorum yarın RDR oynarım uzun süre bakalım inşallah sorun kablodur :D
Sanırım düzeldi hocam 1-2 saat de RDR oynadım 1 saat Valhalla herhangi bir reset atmadı ama aklıma takılan şey kablo oyun seçer mi yani Valorant'ta falan reset atmıyordu ağır bir oyunda da kafasına göre reset atıyordu? @kino

Son düzenleme:
@emirhan4141 seçebilir neden olmasın. Eski kabloda kaçak olur bu da sisteme yansıyabilir. Örneğin ekran kartı gücü direkt güç kaynağından alıyor, diğer donanımlar ise anakart vasıtasıyla.
Anladım hocam bakalım inşallah tekrar karşıma çıkmaz yandığım tek şey eğer kabloysa boşa 600 TL masraf edip PSU aldığım olacak :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı