6600XT için Radeon Software ayarları nasıl olmalı?

Bütçe
amd
BIOS güncellemelerinden sonra CPB, PBO gibi ayarlar aktif edilebilir. Bu da işlemciye güç veren ve ısı da getiren özelliklerdir. BIOS üzerinden kontrol eder misiniz?

@Martian95 BIOS pilini söküp 2-3 dakika bekledikten sonra geri tak bakalım. CMOS resetlesin kendisini.

Hocam sağ olun PBO açıkmış kapatınca düzeldi. Bir şey danışmak istiyorum sizlere, bugün MSI B550 Tomahawk için BIOS güncellemesine baktığımda seri no yazıp sonunda A94 yazıyordu. (kendi BIOS sürümüm) fakat MSI'in internet sitesinde son sürüm için A90 yazıyordu. Kafam karıştı ama son sürüm olan A90'ı kurdum. Sonra konu üzerindeki super Memory... Aktif edip size de buraya işlemci ısınmaya başladı demiştim. Şimdi kafanız karışacak ama sormak istediğim soru şu, MSI sitesindeki BIOS sürümü A90 yazıyor ama Build date yeni bir tarih, benim eski BIOS A94 yazıyor ama Build date eski bir tarih, hatta az önce tekrar A94'e çektim BIOS'u ısınma oluyor diye. Bana ne önerirsiniz? Yani neden A90 yazıyor yeni sürümde? Yani ben şimdi tekrar A90'a mı çeksem BIOS sürümünü? Çünkü en güncel onu gösteriyor.

@Martian95 ben B550-A Pro kullanıyorum A80 versiyonu varmış, son çıkanlara hiç bakmadım ne yalan söyleyeyim. Ama sitesinde tarihi en yeni olan hangisiyse odur.

O zaman ben tekrar en yeni sürümü BIOS ile güncelleyeyim (umarım sorun olmaz 3. kez BIOS güncellemesi yapmış olacağım). Konuyla alakalı olarak tekrar süper Memory açıp sıcaklık değerlerine bakacağım son kez sizi bilgilendirmek amaçlı haber veririm. Çünkü sanırım biz süper Memory denerken doğal olarak PBO açıldığı için işlemci sıcak oldu belki de PBO kapalı şekilde süper Memory açarsam sıcaklık olmaz. Size haber veririm gün içinde.
O zaman ben tekrar en yeni sürümü BIOS ile güncelleyeyim (umarım sorun olmaz 3. kez BIOS güncellemesi yapmış olacağım). Konuyla alakalı olarak tekrar süper Memory açıp sıcaklık değerlerine bakacağım son kez sizi bilgilendirmek amaçlı haber veririm. Çünkü sanırım biz süper Memory denerken doğal olarak PBO açıldığı için işlemci sıcak oldu belki de PBO kapalı şekilde süper Memory açarsam sıcaklık olmaz. Size haber veririm gün içinde.

Hocam Battlefield 2042 gibi oyun high ayarda 105 FPS falan veriyor o ayarlar açıkken, işlemci ısısı çok iyi 65 falan PBO kapalı, fakat BF Low ayara alınca da 105 :D o oyun problemli başka oyunlarda test edeceğim. Şu anlık performansa bir artısını görmedim super Memory'nin.
Selam, yeni kasa + yeni soğutucu aldıktan sonra PBO+ cbo+ super Memory açtım en fazla 68 derece oldu BF 2042'de. FPS'te 10-15 artış oldu.

Son düzenleme:
@Martian95 önceki gün Pulse modeli ile bunu yapmıştım.

@Martian95 önceki gün Pulse modeli ile bunu yapmıştım.

Peki OC yapmaya değer mi?

İşlemcimi geçen sene bu zamanlar almıştım. 1 sene olacak neredeyse.

• Ryzen 5 5600X
  • RX 6600 XT.
  • 16 GB RAM Corsair..
  • MSI Tomahawk B550.

İşlemcin ve ekran kartın benim de aynı. RAM de 16 GB 3200 MHz. Ben de AMD Software ayarlarını görüntüyü daha akıcı ve hızlı bir şekle nasıl getirebilirim diye her yere bakınıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı