6700₺ Oyun ve Render için Sistem Toplama

Atalayy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir sistem topladım. 6700₺ tuttu sizce F/P olarak nasıl? Kaç yıl götürür? Bu arada Ryzen almayı düşünmüyorum. Son olarak bu bilgisayar sadece oyun değil hem grafik tasarım hemde video renderı için kullanılmaya uygun mudur? Cevaplayıp zaman harcayan herkese çok teşekkürler ;) Bu arada SSD olarak Corsair Forcele tercih ettim ancak Samsung'la değiştirmeme gerek var mı? Corsair'ın 560/530 okuma ve yazma hızı varken Samsung'un 540/520 ancak Corsair'a kalitesiz diyorlar. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim :)

• İ5 7600k işlemci
  • Msi Gtx1070 ekran kartı
  • 1TB HDD
  • 240GB SSD
  • MSI Gaming Pro carbon anakart
  • 16GB(2*8) 3000mhz RAM
  • Corsair Hydro H60
  • Nzxt S340 Elite kasa
  • Corsair CX750W PSU
Toplam: 6700₺

Sizce hangi parçaları değiştirmeliyim? Buna yakın bir sistem en az ne kadara toplanır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Render ve oyun için Ryzen sistem toplayabilirsin. Bu bütçeye İ5 7600K nasıl sığdırdın, işlemci bu bütçe için düşük kalmış. Ryzen 1700X ve 1700 alabilirsin. İntel sistem toplarsan da işlemci olarak önerim İ7 7700-7700K.

Oyun ve render için kullanacaksan boş alana çok ihtiyacın olacak fazla harddisklerle uğraşmak istemezsen 1 tb lik hdd yerine 2 kullanabilirsin bence ve işlemci de gayet yeterli, corsair i de düzgün kullanırsan sorun yaşamazsın ne olabilir ki bence gayet iyi

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı