morfinsamet
Hectopat
Hocam 4060ti 16 gb vram için yetersiz, güçsüz bir kart. O kartın vram değeri 12 olmalıydı. Yani 16gb para tuzağı. 8gb ile aralarında performans farkı da yok. Yedi yirmidört araştırıyorum bir sonuca varmak için. Açıkçası teknoloji beklentim pek yok zaten çok anlamıyorum eskiden yoktu bu teknolojiler. Seneye çıkacak herhangi bir oyunda dlss desteği yoksa vram yetmediği için ayar kısarsam teknolojinin hiçbir anlamı yok bence. Saf güç arıyorum desem yeridir. Sizin düşünceniz nedir? 7700xt fiyatını hak ediyor mu?
Hocam katılıyorum last of us 2k'da 9gb vram tüketiyor. Önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlarda vram tüketimi 12'ye yaklaşacak ve hatta geçecek. Yani 7700xt güç bakımından daha iyi, ömür bakımından daha iyi ama teknoloji bakımından daha geri.
Evet hocam durum kağıt üstünde zaten öyle. Fakat şu an 4060ti 8gb 14.000 TL sizce bu kartın ederi bu mudur yani bu bir fırsat mıdır? Yoksa 7700xt mi tercih edilmesi gerekir?
İkinci ele bulaşmak istemiyorum ilk defa pc topluyorum. 14 bin liraya bu 4060ti sizce iyi bir fırsat mıdır? Yoksa yine en mantıklı yol 7700xt mi hocam?
AMD alacaksan bile 7000 serisi almanı tavsiye ederim. 6000 serisinde FSR kötü çalışıyor ayrıca sürücü sorunları daha fazla. Ben yine de AMD önermiyorum herkes sorun yaşamıyor evet ama sorun yaşama ihtimalin var ve kafan çok ağrır diye düşünüyorum.
Ayrıca bu saatte sonra çıkacak olan 10 oyundan 8'inde DLSS olacaktır. NVIDIA pazarın çok büyük farkla lideri şuan. DLSS olmasa bile FSR olacaktır ki NVIDIA kartta da FSR kullanabiliyorsun.