6800 XT ekran kartına kola döküldü

polatefendi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Kartı alalı 1 gün olmadı, PC ısınmasın diye kasanın camını takmıyordum, bugün arkadaşım kolayı açarken fışkıran sıvı ekran kartının güç girişine doğru gitmiş. Bir dakika ardından PC'yi güçten çektim, çekmeden önce PC de sorun gözükmüyordu. 5 dakika olmadan fön makinesiyle kuruttum, 20 dakika dışarıda beklettim. Kasayı tekrar taktığımda hiçbir sorun yok gibiydi fakat stres testinde bilgisayar daha cok ısınıyor, coil whine sesi neredeyse 2 katı artmış gibiydi. Bunun sebebi nedir? Herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Merhaba dostlar. Kartı alalı 1 gün olmadı, PC ısınmasın diye kasanın camını takmıyordum, bugün arkadaşım kolayı açarken fışkıran sıvı ekran kartının güç girişine doğru gitmiş. Bir dakika ardından PC'yi güçten çektim, çekmeden önce PC de sorun gözükmüyordu. 5 dakika olmadan fön makinesiyle kuruttum, 20 dakika dışarıda beklettim. Kasayı tekrar taktığımda hiçbir sorun yok gibiydi fakat stres testinde bilgisayar daha cok ısınıyor, coil whine sesi neredeyse 2 katı artmış gibiydi. Bunun sebebi nedir? Herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Fön makinesi sıcak çalışmıyordu değil mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-15 at 01.55.43_673edf75.jpg
    WhatsApp Image 2025-03-15 at 01.55.43_673edf75.jpg
    147,1 KB · Görüntüleme: 13
Hocam fışkırmış. Yandan soğutucu bloğundan girme imkanı var.
Hocam en temizi kartı bir bilgisayarcıya götürüp temizletin anakartada siz fark etmeden gelmiş olabilir orada da oksitlenme ihtimali var.
Tamirciye götürdüm, adam bütün karta WD-40 sıkmış. Termal macun falan değişti, sıcaklıklar şu an iyi. 1200 TL verdim, dolandırılmış gibi hissediyorum. 🙂

Geri
Yukarı