6FT6 metodu işe yarar mı?

TB15

Decapat
Daha fazla  
Sosyal medyada sürekli karşıma çıkan 6FT6 metodu diye bir şey varmış. Güya boy uzatıyor ve kas kütlesini bayağı geliştiriyormuş. Ben 12 yaşındayım aslında boyum kısa değil (173 santim) ama gerçekten çok zayıfım (55 kilo) ve biraz daha güçlenmem gerek, tüm antrenörlerim de aynısını söylüyor. Bazı arkadaşlarım ise bu metroda göz atmamı istedi ama ben emin olmadan bir şey yapmak istemiyorum. Bu 6FT6 metodu sizce kilo almak için işe yarar mı?

Sosyal medyada sürekli karşıma çıkan 6FT6 metodu diye bir şey varmış. Güya boy uzatıyor ve kas kütlesini bayağı geliştiriyormuş. Ben 12 yaşındayım aslında boyum kısa değil (173 santim) ama gerçekten çok zayıfım (55 kilo) ve biraz daha güçlenmem gerek, tüm antrenörlerim de aynısını söylüyor. Bazı arkadaşlarım ise bu metroda göz atmamı istedi ama ben emin olmadan bir şey yapmak istemiyorum. Bu 6FT6 metodu sizce kilo almak için işe yarar mı?

Boy uzaması genetiğe bağlıdır, herhangi bir şey yaparak bunu değiştiremezsiniz. Kas kütlesini arttırmanın yolu ise ağırlık antrenmanı yapmak. Kilo almanın yolu ise fazla yemek yemek (bulk yapmak). Yani ağırlık antrenmanı yapmanız ve kütlenizi korumak için gerekli olan kalorinin üzerine 800 kalori ekleyip beslenmenizi ona göre ayarlamanız lazım. Bu şekilde dertlerinizden kurtulabilirsiniz. Metoda gelecek olursak da milletten etkileşim, para koparmak için uydurulmuş bir zırva.

Boy uzaması genetiğe bağlıdır, herhangi bir şey yaparak bunu değiştiremezsiniz. Kas kütlesini arttırmanın yolu ise ağırlık antrenmanı yapmak. Kilo almanın yolu ise fazla yemek yemek (bulk yapmak). Yani ağırlık antrenmanı yapmanız ve kütlenizi korumak için gerekli olan kalorinin üzerine 800 kalori ekleyip beslenmenizi ona göre ayarlamanız lazım. Bu şekilde dertlerinizden kurtulabilirsiniz. Metoda gelecek olursak da milletten etkileşim, para koparmak için uydurulmuş bir zırva.

Emin olmamakla birlikte ben de mu methodun işe yaradığını düşünüyorum kemikler arasında stres uyguladığın için boyun uzuyormuş. Ben de onun başka versiyonu olan hanma methodu vardı işe yaradığını düşünüyorum boyum 171 mi neydi şu anda 173.5 civarı bir şey.

Emin olmamakla birlikte ben de mu methodun işe yaradığını düşünüyorum kemikler arasında stres uyguladığın için boyun uzuyormuş. Ben de onun başka versiyonu olan hanma methodu vardı işe yaradığını düşünüyorum boyum 171 mi neydi şu anda 173.5 civarı bir şey.

Kısa süreli boy uzaması olur, o da normalde ağırlık çalışan birinde de olabilir. Metodun ne olduğunu bilmiyorum ancak kalıcı bir boy uzaması gözlemlenmesi çok da mümkün değil.

Uzamak isteyen insanlara boy satmak için yeni bir isim.

Araştırdım karşıma bir ayda 7 cm uzama vaadiyle insanlara yöntem satan sayfalar çıktı. Birinde pdf dosyası olarak okumayı başardığımda ise hormon ve steroid konusuna döndüğünü gördüm işin. Ürün satıp para kazanıyor birileri yani. Satılan ürün de yöntem diye başlayıp, bazı sosyal medya hesaplarında adını duymadığımız ilaçlara dönüşüyor ancak tabii ki bunlar sahte, denetimsiz ya da reçetesiz ve bünyeye ne yapacağı belli olmayan şeyler.

Özellikle gelişimi bozma riski var bu tarz reçtesiz şeylerin. Zamanında sporcular rekabette öne geçmek için sentetik steroid basıp daha sonra kalp krizi gibi ciddi sağlık riskleri yaşadılar.

Evet vitamin, besin ve hormonlar gelişimi hızlandırır ama vücudun dengesi bozulursa ortaya hastalıklar ve kronik rahatsızlıklar çıkar. Eski formülleri alıp, yeni isim verip mucize diye umut pazarlıyorlar benim anladığım kadarıyla. Ha belki birileri orijinalinde sadece sağlıklı beslenme ve spor tavsiye ediyordur vb. internette millet isim popüler diye 6FT6 diye etiketi kullanmıştır onu bilemem ama hiç sanmıyorum.

Diyetisyene gidin, doktora gidin, sağlıklı beslenin, spor yapın, yüzün. Gidip doktorunuza ve spor koçunuza danışırsanız zaten size boy uzatmanın sihirli bir formülü olmadığını söyleyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı