6s mi s6 mı ?

Bu android telefonlar için rom atma v.s olayları var onlar telefonun ömrünü uzatıyor galiba. Bu 2 yıl 3 veya 4 yıla çıkar mı ?
Evet çıkar. Galaxy S6 esasında güçlü bir cihaz. Buda onu root ve rom yoluyla ömrünü daha uzun tutmanız için bir avantaj.

Evet çıkar. Galaxy S6 esasında güçlü bir cihaz. Buda onu root ve rom yoluyla ömrünü daha uzun tutmanız için bir avantaj.
Root ve rom'un temel yapılış nedeni ömür uzatmak, peki ama nasıl uzatıyor, gelmeyen güncellemeleri mi veriyor ? Mesela 2 yıl sonra kesildi diyelim ama android için atıyorum 7.0 çıktı ama S6 almayacak, rom ve root yaparak bu 7.0 ve sonra ki gelebilecek güncellemeleri yükleyebileceğiz mi ?

Root ve rom'un temel yapılış nedeni ömür uzatmak, peki ama nasıl uzatıyor, gelmeyen güncellemeleri mi veriyor ? Mesela 2 yıl sonra kesildi diyelim ama android için atıyorum 7.0 çıktı ama S6 almayacak, rom ve root yaparak bu 7.0 ve sonra ki gelebilecek güncellemeleri yükleyebileceğiz mi ?
Evet. Örneğin Cyanogen mod.

Daha önce dediğim gibi root veya rom kullanmadım o yüzden riske girmeyeyim, dediğiniz gibi yanlış bir şey yaparsam gider güzelim telefon :(. Şu durumda en iyi seçenek 6S oluyor. 3-5 Sene aralığında kullanmayı düşünüyorum ondan sonra yeni çıkanlara yönelirim.

Root veya ROM işlerinde korkulacak bir şey yok. Hatta ben garantili telefona bile yaparım :) Zaten 2 yıl sonra garantisi bitmiş olacaktır, öyle aman aman bir riski yok en fazla yüklediğiniz uygulamalar gider, zaten iyice okuyarak yaparsanız çocuk oyuncağı gibi bir şey. Ayrıca 2 sene gibi bir değer gayet iyi olacaktır çünkü telefon nasıl ise öyle kalacak, şu anda bir sorunu yoksa veya takılmıyorsa aynı şekil devam edecek, güncellemeler sadece birkaç iyileştirmeler ve yenilikler getirecek en fazla başka bir şey değil. Örneğin çok eski telefonları ele alalım Android 2.0 olanları, o zaman çok hızlıydı da şuan kasıyor mu? Hayır, o zaman da çok akıcı değildi, halen akıcı değil :) Yani sokakta geçen bir son kullanıcıya iOS 7 ile iOS9 arasındaki farkı eline verip sorsanız anlaması çok zor.

Root veya ROM işlerinde korkulacak bir şey yok. Hatta ben garantili telefona bile yaparım :) Zaten 2 yıl sonra garantisi bitmiş olacaktır, öyle aman aman bir riski yok en fazla yüklediğiniz uygulamalar gider, zaten iyice okuyarak yaparsanız çocuk oyuncağı gibi bir şey. Ayrıca 2 sene gibi bir değer gayet iyi olacaktır çünkü telefon nasıl ise öyle kalacak, şu anda bir sorunu yoksa veya takılmıyorsa aynı şekil devam edecek, güncellemeler sadece birkaç iyileştirmeler ve yenilikler getirecek en fazla başka bir şey değil. Örneğin çok eski telefonları ele alalım Android 2.0 olanları, o zaman çok hızlıydı da şuan kasıyor mu? Hayır, o zaman da çok akıcı değildi, halen akıcı değil :) Yani sokakta geçen bir son kullanıcıya iOS 7 ile iOS9 arasındaki farkı eline verip sorsanız anlaması çok zor.
iPhone al mı diyorsunuz ?

Bende ZenFone 6 var. Vallahi ne diyeyim, 800 TL'ye müthiş bir telefon. Yaklaşık 1 yıl oldu kullanalı ve yeteri kadar hızlı.

Eğer arada kaldıysanız ZenFone serisini köprü olarak düşünebilirsiniz.

S6-6S olayına gelirsek, babamda S6 var ve memnun değil. Bazen donup duruyor diyor. O da ZenFone 6 kullandı ve hiç donma yaşamadım diyordu.

iPhone alırsan değeri düşmez, istediğin zaman 200 TL falan zararla çıkarsın.

Şahsen benim önerim G4 olur. Seviyorum G4'ü. Hem gerçek deri kapağı güzel duruyor ;)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı