7.000-8.000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
7500
Dostum öneri için teşekkürler alacağım sanırım yalnız kural ihlali olmazsa sizden bir ricam daha var bu bilgisayarı bu bütçeyle toplamamın sebebi bir de monitör istemem monitör de önerir misin?

Montajlı mı veriyorlar bilgisayarı söylersen sevinirim.
Büyük ihtimalle

Montajlı mı veriyorlar bilgisayarı söylersen sevinirim.
[/QUOTE]
Ayrı mı alacaksın?

Büyük ihtimalle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de enis kirazoğlu inceliyor. 00.45'te.

Ayrı mı alacaksın?

Evet ayrı alacağım ve HZ değeri yüksek bir monitör istiyorum.

7820 TL.
akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-5700-xt-pulse-11293-01-20g-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,522888733.html.
Dark Guardian DKCHGUARDIAN Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu değişebilir.
G.Skill RipjawsV Red 8 GB 3000MHz DDR4 F4-3000C16S-8GVRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 tane.

7820 TL.
akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-5700-xt-pulse-11293-01-20g-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,522888733.html.
Dark Guardian DKCHGUARDIAN Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu değişebilir.
G.Skill RipjawsV Red 8 GB 3000MHz DDR4 F4-3000C16S-8GVRB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 2 tane.

RTX isterseniz.
Bu arada Ray Tracing için değil de DLSS için alınabilir iyi performansla Ray Tracing için 2070/super öneriliyor. Tabi ben 5 dk Ray Tracing açarım bakar sonra kapatırım ya da 60 yerine 50 FPS'ye (mesela) razıyım diyorsanız o zaman sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
2080 Super, 2080 Ti falan alınsa tamamda 2060, RTX için giriş seviye kalıyor. Haliyle oyunlarda açsan da bariz performans kaybı yaşanır. Denediğinle kalırsın. :(

Peki o zaman bu fiyat aralığında RTX'i düzgünce deneyimleyebileceğim bir sistem var mı?
Özür dilerim kasa montaj hizmeti olmadan geliyormuş.

Monitere ne kadar ayırıyorsun?

Monitöre 3000 TL ayırıyorum.
7820 TL.

RTX isterseniz.
Bu arada Ray Tracing için değil de DLSS için alınabilir iyi performansla Ray Tracing için 2070/super öneriliyor. Tabi ben 5 dk Ray Tracing açarım bakar sonra kapatırım ya da 60 yerine 50 FPS'ye (mesela) razıyım diyorsanız o zaman sıkıntı olmaz.

Sistem gayet iyi görünüyor ancak hepsini tek bir siteden montajlı olarak almamız mümkünse daha iyi olur.

Peki o zaman bu fiyat aralığında RTX'i düzgünce deneyimleyebileceğim bir sistem var mı?

2080 Super sadece 6000 ₺'den başlıyor. Diğer parçaları saymıyorum bile. Nerden baksan en az 12.000-13.000 ₺ bütçeli sistem olacak ki oyunlarda RTX deneyimine değsin.

Bütçeyi biraz arttırabilirsen belki 2070 Super içeren sistem bir nebze RTX deneyimi yaşatabilir.

Son düzenleme:

RTX'li sistemle bu daha güçlü RX sistem arasında kaldım çünkü RTX yeni gelişen bir teknoloji ve kötü şartlarda da olsa deneyimlemek istiyorum ve büyük ihtimalle önümüzdeki 5 yıl daha bilgisayar almayacağım eğer RX'li sistemi almam daha mantıklıysa nedenini yazın lütfen.

RTX evet biraz daha geleceğe yönelik fakat 2070/2080 Süper almayacaksanız RTX teknolojisini adam akıllı kullanamazsınız, ki zaten daha yeni yeni gelişen ve o kadar da etkili olmayan bir teknoloji, bu fiyat bandına 2070/2080S'li sistem bulamayız zaten, alabileceğiniz en iyi sistem budur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı