7.1 sanal vs konumsal çevresel ses

NoxeGod

Hectopat
Arkadaşlar ismini vermek istemediğim bir kulaklıkta konumsal ses özelliği, Razer BlackShark V2 X'de ise 7. 1 sanal çevresel ses özelliği bulunuyor. ChatGPT'ye sorduğumda ise bana konumsal sesin daha iyi olduğunu, hem oyun hem de film için 7.1 sanal çevresel sesten daha iyi olduğunu söyledi. Yapay zekaya pek güvenemedim bu cevabı yüzünden çünkü ondan öncesinde 7.1'i övüyordu. O andan itibaren hep konumsal ses 7.1 sanal sesten daha iyi dedi. Bu yüzden bu konuda sizin de fikirlerinizi duymak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklık ismi vermenizde bir sakınca yok. Zaten çoğu 7.1 sanaldır. Bazılarında ise güzel sürücüler var. Modele göre bakmak daha iyi olur.

Kulaklık ismi vermenizde bir sakınca yok. Zaten çoğu 7.1 sanaldır. Bazılarında ise güzel sürücüler var. Modele göre bakmak daha iyi olur.

Kulaklık ismini verirsem sömürürler. Ondan dolayı vermiyorum. Dediğim şey 7.1 sanal ses mi yoksa konumsal ses mi bana rekabetçi oyunlarda daha iyi performans verir. Dediğim kulaklık 700 lira ve sanırsam Razer BlackShark V2 X modelinden daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine aynı yere geldik. Örnek olarak Rampage kulaklık bile ses kalabiliyor. Genel olarak ise sürücüsü güçlü olan daha iyidir.

Yine aynı yere geldik. Örnek olarak Rampage kulaklık bile ses kalabiliyor. Genel olarak ise sürücüsü güçlü olan daha iyidir.

Neodinyum sürücülere sahip olan kulaklık var bir tarafta GH200 adı. Adını vermiyeyim sömürürler dedim de versem ne olacak? Her neyse, neodinyum ve dinamik olmak üzere çift sürücüye sahip ve 50mm sürücülere sahip. Fakat benim sorum bu değil. Benim sorum şu, konumsal ses mi daha iyi? 7.1 sanal çevresel ses mi daha iyi. ChatGPT'ye sorduğumda cevabı konumsal ses oldu oyun ve film fark etmeksizin.

Screenshot_20230815_012802.jpg

Screenshot_20230815_012711.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı