Arkadaşlar sürücü ayarlarında gezinirken "7.1 hoparlör" ayarı ile karşılaştım, kulaklığın 7.1 ayarını desteklediğini sanmıyorum A50 kulaklığı tahminimce sanal 7.1 oluyor.
7.1 hepsinden daha mı kaliteli?
7.1 tam olarak nasıl, ne yapıyor?
Eki Görüntüle 510848
Hocam ben yayıncıların vs. çok bildiklerini söylemiyorum zaten ama bu kadar profesyonel oyuncu stereo kullanıyorsa hiçbiri mi bir şey bilmiyor? Ben zaten müzikten falan anlamam illaki çok çok daha iyidir sizin dediğiniz ses kartı ile high-end bir kulaklık ama benim anlatmaya çalıştığım oyunlar için gerek yok o kadar fahiş fiyatlara kulaklık almaya. Gelmiş bana diyor ki bütçeleri olmadığı için 7.1 kullanmıyorlarSaçmalıktan başka bir şey değil.
Kardeşim 7.1'lerin hepsi sanal. Gerçek olan daha ben duymadım üretildiğini. Tabi normaline göre daha iyi sesi var. Bende HyperX revolver s var 7.1'i Metro Exodus'da kullandım gayet iyiydi.
Hocam ben yayıncıların vs. çok bildiklerini söylemiyorum zaten ama bu kadar professiyonel oyuncu stereo kullanıyorsa hiçbirimi bir şey bilmiyor? Ben zaten müzikten falan anlamam illaki çok çok daha iyidir sizin dediğiniz ses kartı ile High-end bir kulaklık ama benim anlatmaya çalıştığım oyunlar için gerek yok o kadar fuhuş fiyatlara kulaklık almaya. Gelmiş bana diyor ki bütçeleri olmadığı için 7.1 kullanmıyorlarSaçmalıktan başka bir şey değil.
Az önce rekabetçi oyunlar beni bağlamıyor denilmişti. O zaman yayıncılar veya Pro oyuncuların en iyi olduğu konuda neden onlar kim ki yaa zihniyetine geçiyoruz anlamış değilim.
Onların amacı oyunlardaki ses kalitesini yükseltmek değil ki öyle bir şey mümkün mü? Bass, mid tiz vs bahsetmiyoruz burada. Yayıncı veya Pro bir oyuncunun önceliği rekabette en faydalı neyse onu yapmaktır. Yayıncının oyunu iyi oynamak dışında ekstra olarak tabii yayınla ilgili işleri vardır bunlar ayrı konu.
Üstelik bilgi anlamında ses teknolojilerinden zerre bahsedilmiyor. Söylenen tek şey sen kullan da gör bak nasıl daha iyiveya sen 25 binlik sistem kullandın mı kardeş. Kullanmadıysan konuşmaya hakkın yok.
Ben kulaklığım ile gelen sanal 7.1 özelliğini kullandım. Resmen çöp. Oyunlarda noktasal sesin yerini tespit etmek çok daha zorlaşıyor. Ayrıca markası bilindik bir kulaklık. Bunun dışında filmlerde de kullanmıyorum. Müzikte hele hiç kullanmıyorum. Zaten kulaklığı değiştirdim ve harici ses kartı olmayan Cloud Silver aldım. Normalde Amazon'dan Philips SHP9500 alıp aliden de v moda boompro mikrofon alıp kullanacaktım ama o işi erteledim şimdilik
Sanal hiçbir 7.1 kulaklığın da çok öte bir performans vereceğini düşünmüyorum. Olsa olsa keyif vermek amaçlı kullanılır. Yani oyun atmosferine girmek için. Bu da rekabetçi oyunlarda iş yapmaz. Bu kadar net.
Kullanıp zevk alan veya faydasını görenlere bir şey demem. Ancak Pro tayfa ne biliyor ki kardeş denilirse orada bir durmak lazım.
Konuları daha belirgin ayırmak gerekiyor.
Gerçek olanları var ama bu şekilde. Ancak bir incelemede pek de iyi olmadığı söyleniyor. Çok detaylı araştırmadım.
Single bir oyunda 7.1 kullanırsanız oyunun içinde daha atmosferik bir ses yakalanabilir ve ki misine göre daha keyifli gelebilir. Bana keyifli gelmiyor çünkü suni olarak sesi dağıtıyor bu da hoş gelmiyor tabii zevk alanlar mutlaka vardır.
Razer Tiamat 7.1 V2 Analog/Digital Oyuncu Kulaklık Fiyatı
Razer Tiamat 7.1 V2 Analog/Digital Oyuncu Kulaklık en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Eki Görüntüle 511471
Do Pro FPS Players use Stereo or Surround Sound?
I remain somewhat confused on the subject (for my own amateur competitive gaming), but just wanted to see if there is a vast majority one way or another, for say games like cs:go? My gut says 90% plus will use stereo but I don't know so wanted to get a view and if possible any stat's?linustechtips.com
Is 7.1 bullshit
Ive heard differing opinions on 7.1 surround sound in headphones. Is it bullshit marketing or no.Is stereo better for fps and hearing footsteps?linustechtips.com
Do I need 7.1 Headset to hear footsteps?
Im confused about 7.1 and was wondering if you need 7.1 to hear footsteps in amds such as PUBG H1Z1 FORTNITE etc.?linustechtips.com
Başına baktım sonuna baktım. Baştan sona fakir edebiyatı yapmışsın. Bir ara fonolojiden bahsetmeye çalışmışsın ses bilimi olur bu arada onu da yapmamışsın. Yine yayıncı, Pro oyuncu zırvalarına değinmişsin. Yani ciddi ciddi tek işi oyun oynamak olan bunun içinde hiçbir profesyonel eğitim gerektirmeyen iki grubu kalkmışsın referans gösteriyorsun. Bahsettiğin bu adamlar (çoğunlukla çocuklar) güzel kardeşim bak ne diyorum sesin tanımını yapamazlar. Bir kere zaten anakarttan ses alıyorsun. Bu başlı başına bir kalitede düşme sebebi. Nasıl grafik işlemcisi onboard olduğu zaman düşük performans elde ediyor, gerekli grafik işlemlerini gerçekleştiremiyorsan aynı şekilde onboard ses kartı da sana düşük kalitede ses deneyimi sunuyor. Ses kartlarında daha kaliteli, düşük basları ve yüksek frekansları sana iletebilmesi için ayrı birimler ve işlemci yer alıyor. Bunu denemeden anlayamazsın diyorum evet. Malum mu olacak nasıl anlayacaksın nasıl bir deneyim yaşayacağını? Elindeki kulaklığı sabit tutup ses kartı kullansan dahi aradaki ciddi farkı hissedersin. Bunun haricinde yüksek girişli, en düşük baslara kadar inip en yüksek frekanslara çıkmasına rağmen <0.01% gibi değerlere sahip yani %1 dahi olmayan Total harmonic distortion değerlerine sahip kulaklıklar var piyasada arkadaşım. Elindeki kulaklık frekans aralığı düşük olmasına rağmen sesi %2-5 arası bozulmayla veren kulaklıklar, ses kartı da kullanmıyorsun. Frekans aralıği iyice düşüyor, bunun yanında zaten mevcutta yüksek olan bozulmalar artıyor. Sonra geliyorsun "ben 7.1 denedim hiçbir şeye benzemiyor. " Diyorsun. Benzemez tabii ki. Elinde sadece domates var, yumurta yok, soğan yok, biber yok, tereyağ yok "ben menemen yapacağım." Diyorsun. Yapamazsın, çünkü elinde malzemen yok. Yapmadan ya da yemeden menemenin güzel olup olmadığına karar vermeye çalışıyorsun şu anda. Komik oluyor, yapma.
Sesi USB'den alınca işlenen birim kalitesi mi artıyormuş?Adamlar zaten USB'den giriş yapıyorlar dahili ses kartını bile kullanmıyorlar. Yazılımsal olarak 7.1 işte bunu windows bile verebiliyor artık. Ben kullandım ve olmasa da olur benim için. Tutupta 20 25 binlik 7.1 sistemi neden deneyeyim ona para veren versi
Sesi USB'den alınca işlenen birim kalitesi mi artıyormuş?Fiziksel birimler ne olacak, ses verileri işleyen ses birimleri ne olacak. Anakartındaki ucuz Realtek yongalarından aldığın ses ile üzerinde anakartının yarısı kadar bir kartta kondansatör, kapasitör, kontrolcü ses için ayrıca geliştirilmiş işlemcisi ile donatılmış bir kart sence aynı sesi verir mi? Hiç mi aklın fikrin yok be arkadaş? Donanımsal faktörler tamamlandıktan sonra yazılımsal olanlar tamamlayıcı olur. Donanım yok, yazılım neyi tamamlayacak pardon. 7.1 deneyimini alabileceğin bir çıkış ve veri yoluna sahip değilken tabii ki 7.1 ne demek anlamayacaksın. Sesi deneyimle diye ısrar etme sebebim ise bu resim değil gösteresin yazı değil okutasın. Ses bireysel bir deneyimdir denemeden anlayamazsın. Referans göstermeme gerek yok böyle basit bilgiler için dahi referansa ihtiyacın var ise seneler önce sayın @Recep Baltaş ve Ali Güngör gerekli bilgilendirici videoları çekmişlerdi. İşe uzak arkadaşlar için. Pro gamer değiller ama kendilerine sor bakalım ne diyecekler sana. Bu arada videosunu attığın çocuk ses kartı kullanmıyor. Kullandığı kulaklığında iyi bir kulaklık olduğunu sanmıyorum. Kulaklık seçmek, almak bilgi ve birikim ister.
Yahu oyun, oyuncu muhabbeti nereden çıktı bende onu anlamıyorum.
Hala bana rekabetçi diyorsun, papçiğ, diyorsun, pro gamer diyorsun. Bir memleketim evladının bu kadar basit Türkçe izahlardan anlayamayacak kadar zavallı olması cidden yordu. Bu arada son mesajımdır ben çocuğa frekans diyorum, total harmonic distortion limit diyorum, ekstra grafik işlemcisi diyorum çocuk bana puro geymır diyor.Oyunu PUBG, Fortnite gibi oyunumsulardan ibaret sanmak ayrı bir amatörlük. Ori gibi bir platform oyunu var mesela. Bu oyunun müzikleri birçok milyonlarca dolarlık film müziklerinden daha kaliteli. Ama altını çiziyorum, bahsi geçen şey bir oyun. Birçok oyun atmosferi oyuncuya iyi yaşatmak için sese çok ciddi yatırımlar yapıyorlar. Bunun dışında ben müzik için ayrı oyun için ayrı kulaklık almıyorum, uğraşılacak iş değil çünkü.