Konu üzerinde birçok farkı kaynaktan bilgi aktarmaya çalıştım. Teknik bir veri vermiyorsun diyen bendim sana, şu an senin vermeye çalışman komik kaçıyor. Üstüne benim veremediğimi söylemen daha da komiğime gidiyor.
En başından beri tolerans gösterip söz etmeyeyim dedim ama baktım ki bilginin tartışmasından git gide uzaklaşan ve insanlara hakaret eden birisiyle karşı karşıyayım.
Ben kendimi kontrol edebiliyorum. Bana laf attığın şekilde çocuk gibi ağlayan birisi olsaydım sana senin yaptığın gibi hakaretlerle yanıt verirdim. O yaşları çoktan geçtim. Saygı çerçevesini koruyacak seviyedeyim.
Ağlama diye seviyeyi yerlere indiren birisiyle hiçbir şeyi tartışamazsınız. Ben uyarmadan önce sen ne bilirsin hiç kullanmadıysan, bilmem kaç binlik sistem kullandın mı diyerek bilginin zerreceğinden bahsetmeyen birisini uyarınca biraz olsun teknik bir şeyler yazmaya çabalıyor
Oyunculuğun zerresinden anlamayan birisi kalkıpta bana oyunlarda daha iyi ses kasarım demesi cidden komik kaçıyor. Anlamadığı gibi oyunları ve oyuncuları aşağılayan birisi üstelik
Muhtemelen bilmediğin bir alanda usta kişilere da aynı şeyi yapıyorsundur. Misal müzisyen değilsindir ama müzisyenlere laf atarsın veya araba kullanmayı bilmezsin ama usta şoförlere laf atarsın.
Ben hiçbir zaman hi-fi teknolojisi hakkında yeterince bilgi sahibi olduğumu söylemedim. Bunu söyleyen sen ise hiç bilmediğin rekabetçi oyunlardaki ses kasma konusunda uzmanlardan daha iyi bildiğini iddia ediyorsun.
Hatta bu 2 konuyu ayıralım dememe rağmen üstelik sen de beni alakadar etmiyor demene rağmen halen hakaret etmeye devam ettiğin için sana cevap verme gereği duydum.
Ben haddimi bilerek yazdım her zaman. Ama sen daha bilgili olduğunu düşünmene rağmen gereksiz ego ve kibirle insanlara hakaret etmeyi tercih ettin. Bu da aslında hiçbir şey bilmediğini gösteriyor.
Sonuç olarak ucuz yollu virtual 7.1'ın iyi olmadığını kendin söyledin.
Konuya çözüm getirecek olursak en azından 1000 (2 yada 3 bin) lira altı sanal 7.1 sistemlerin rekabetçi oyunlarda bir avantajı yok ancak keyif alan varsa tabi isteyen istediğini kullansın.
Bunun dışında 20 bin TL'lik sistemlerdeki 7.1 sistemleri kullanacak birisi varsa arkadaşın iddiası onların daha iyi olacağı yönünde.
Konuyu okuyanlar bu 2 durumu kendileri değerlendirsinler.
Bana göre ise yaklaşık 300 liralık Corsair HS50 ile bile rekabetçi oyunlarda yeterince iyi ses kasmak mümkün. Oyunlardaki sesi Hi-Fi seviyesine çıkartmak tamamen anlamsız.