7.1 ses sistemi stereo modda çalışıyor

Var optical yazan girişten bağlayacaksınız optik kablo alın onunla bağlayın ama kaynak dada bu girişten olması lazım.

PC de optik girişi yok maalesef bağlıyabileceğimi sanmıyorum.

Şu an bende aynı sorunu yaşıyorum Logitech Z337 var Bluetooth'lu.
Bluetooth'ta müzik açınca seste sıkıntı cızırtı yok. Gayet güzel.
(HDMI to VGA kullanıyorum ekran eski LCD tip hoparlör yok)
Direkt kasanın AUX çıkışına bağladığımda ses gelmiyor.
HDMI dönüştürücüsü nün yanındaki ses girişine bağladığımda cızırtı var.
Sebebi ne yardımcı olur musunuz?

Selam.
Arıza vardır ya da bir sorun şimdi anakartlarda yeşil AUX giriş var ona bağladığınızda ses gelmiyor ya da cızırtı varsa ya kablo ya da cihaz sorunlu ya da takılan yer. Başka bir ses cihazı ile deneyin.

PC de optik girişi yok maalesef bağlıyabileceğimi sanmıyorum.

Başka türlü 5.1 veya 7.1 ses alamazsınız. Ben bunun için anakart almıştım.
Ayrıca yanlış anlamayın ama anakart sesi bu cihaz için aşırı adi kalır ses tatmin etmeyebilir.

En son çare bir ses kartı alabilirsiniz harici ya da dahili Creative Recon'ya da ASUS sonar gibi optik girişi olan.
Peki ben çözümümü şöyle yapsam USB'li Bluetooth alıp PC'ye taksam Logitech sistemi direk oradan bağlasam.

Olur tabii direk öyle yapın. Zaten sabit nokta kesinti de olmaz.

@Stalkerlp hocam bir de ben bu cihaza Logitech'in X530 ses sistemini taktım subwofer olarak ama ses hafif boğuk geliyor acaba yanlış mı yaptım bu şekilde bir bağlantı sağlıklı olur mu?
Ayrıca yanlış anlamayın ama anakart sesi bu cihaz için aşırı adi kalır ses tatmin etmeyebilir.

En son çare bir ses kartı alabilirsiniz harici ya da dahili Creative Recon'ya da ASUS sonar gibi optik girişi olan.

Tabii ki şu anda piyasadan dolayı elimdeki pcyle idare ediyorum.Xbox'ı da monitöre bağladığım için sesi ortak kullanıyorum geçici bir çözüm benim için ileride iyi bir anakartla optik şekilde bağlarım.

Uyumlu olmayabilir harman kardon nerede Logitech nerede!

Çok profesyonel değilim ama bozulabilme ihtimali olabilir bence denemeyin derim ya da bu işten tam anlayan bir kişiye iyice sorun. Watt değerleri yeterli gelmeyebilir doyuramayabilir.

Ben şu parçadan şüpheleniyorum yada Nvida nin ses yöneticisinin ses bit ayarı düşük ben onuda yükselttim.

Dosya Ekleri

• 20220418_212645.jpg
    20220418_212645.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 39
  • 20220418_212550.jpg
    20220418_212550.jpg
    122,7 KB · Görüntüleme: 42
Uyumlu olmayabilir harman kardon nerede Logitech nerede!

Çok profesyonel değilim ama bozulabilme ihtimali olabilir bence denemeyin derim ya da bu işten tam anlayan bir kişiye iyice sorun. Watt değerleri yeterli gelmeyebilir doyuramayabilir.

Logitech'in ayrı prizden güç beslemesi var sadece ses anlamında bir bağlantı yaptım.
Ben şu parçadan şüpheleniyorum ya da NVIDIA'nin ses yöneticisinin ses bit ayarı düşük ben onu da yükselttim.

16 bit deneyin belki ondan sıkıntı çıkarıyor olabilir mikrofonlarda mesela yüksek khz Discord'da problem olabiliyor.
@MSİ MEG Z790 GODLIKE @Stalkerlp hocam bir de khz bit ayarlarını yapamıyorum bunun için bir çözümünüz var mı?

Logitech'in ayrı prizden güç beslemesi var sadece ses anlamında bir bağlantı yaptım.

16 bit deneyin belki ondan sıkıntı çıkarıyor olabilir mikrofonlarda mesela yüksek khz Discord'da problem olabiliyor.
@MSİ MEG Z790 GODLIKE @Stalkerlp hocam bir de khz bit ayarlarını yapamıyorum bunun için bir çözümünüz var mı?
16 bit de denedim cızırtı daha belirgin oldu.
Bende çok anlamıyorum ki ama ben anakartımdan şüpheleniyorum direkt aux tan taktım şimdi çalıştı kartı falan sorunudur belkide cızırtının sebebi anakartın beslemesi yetmiyor.
Aux hiç çalışmıyordu Realtek programını güncelledim çalıştı ama cızırtı aynı dediğim gibi anakarttaki ses kartı yetmiyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı