7-3-11 vardiyalı iş nasıldır?

Makaleler
6
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6900 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
Revenge Beyaz Terranova
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Meslek
Green Arrow
Merhaba. GKN Sinter adında dünyanın en büyük toz metal fabrikası olarak bilinen, Türkiye dahil birkaç ülkede fabrikası olan İngilizlere ait firmada 1 hafta önce işe girdim. Üretim bölümündeyim. Küçük araba parçaları üretiliyor orada.

İş 7-3-11 vardiyası olarak devam ediyor. 1 hafta sabah 7'de gidip öğlen 3'te çıkıyorsun, sonraki hafta öğlen 3'te gidip gece 11'de çıkıyorsun, sonraki hafta ise gece 11'de gidip sabah 7'de çıkıyorsun. Her vardiyada 2-3 saatte bir olmak üzere 2 kez mola oluyor. 15 ve 30 dakikadan toplam 45 dakika yemek molası. Pazar günleri ise izin.

Sabah vardiyasında 1 haftamı doldurdum. İşe ne kadar devam edeceğim konusunda kararsızım. İşin vardiyalı olması bana çok iyi gelmişti. 2023 başında 2 ay A101'de çalışmıştım. İş ve uyku dışında 1-2 saat anca kalıyordu bana. Sayım günü sabah 8 gece 1 çalıştığım bile olmuştu. Fakat bu işte günde en az 6 saat kendime vakit ayırabiliyorum.

İnternette vardiyalı çalışmanın çok kötü olduğunu, insanı çok yorduğunu söyleyenleri gördüm. Ben de buraya sormak istedim. Vardiyalı çalışanlar, ne düşünüyorsunuz? Memnun musunuz?

Firma tüm hakları fazlasıyla veriyor. Asgari ücretin yaklaşık 4-5 bin TL üzeri maaşım var. Servis mahallemden kalkıp mahalleme bırakıyor. Özel günlerde ise altın verildiğini duydum. Ağır bir işin olmaması, herkesin sakin sakin çalışması, acele ve koşuşturma pek olmaması da ilgimi çekti. Şu anlık işten memnunum. Uzun vadede vardiyalı iş insanı yıpratıyor mu cidden?

Vardiyalı çalışmak şu açıdan sıkıntılı olabilir: Örneğin evlisindir, çocuğuna vakit ayırman gerekiyordur ancak akşam bunu yapabilmen pek mümkün değil. Onun haricinde sorun olacağını sanmam. Gördüğüm kadarıyla firmanız tüm haklarınızı da veriyormuş, ne güzel.

Ben vardiyalı işe bayılıyorum. Antalya'da 5 yıldızlı çok büyük otelde bellboyluk yaptım ve vardiyalı iş kesinlikle daha iyi bana göre. Ama bizde sabah 8 akşam 4 ve akşam 4 gece 12 vardı. Ha bir de öğlen 12 akşam 8 vardı. :D

15 yıl oldu, vardiyalı sistemde çalışıyorum. Saatlerimiz benzer diyeceğim fakat sizde sabah 07:00 olan mesai bende yataktan 05:00'da kalkmamla birlikte 06:15'te başlıyor. Sizde de 4 ekip çalışacak ve bir ekip izin dönecek şekilde planlanmış olabilir. Bekarsanız gayet iyi, kendinize zaman yaratabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda yorucu olabilir. Vardiyalı sistemi seviyorum, hafta içi, hafta sonu kavramım yok. Bayram seyranda olmayınca bir süre sonra akışına bırakıyorsunuz. Çalışma saatleriniz güzel, haftasonu izniniz iki olsaymış daha keyifli olabilirdi.

Bence eski işinden 10000 kat daha iyi. Eğer uzun vadede sıkıntı olacağını düşünüyor iseniz fırsatları aktif takip edebilirsiniz? Burada araba parçaları alanında tecrübe kazanıp ve yabancı dil geliştirmeniz ileride büyük kapılar açabilir.

@Görkem Say, kat kat daha iyi. Gördüğüm kadarıyla firma tüm haklarını da veriyormuş, daha ne olsun? Böyle firmaların artması dileğiyle diyelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı