7 ayda 4 buçuk cm uzamak normal mi?

SeeAndLive

Hectopat
Daha fazla  
(Yaş 13 2008 ergenliğe giriş 2021 Mart aylari) ya vallahi artık delirmek üzereyim. Haziran'da boyum 1.59 bucuk gibiydi boy dertlerim vardı hani neyse dedim yine anket açtım o zaman da sonra 2 ay geçti ama sen bir bak boyum sadece 1.60 oldu 2 ayda gittikçe daha deliriyordum. O zaman da bir anket açtım bu hesaba yine ona 28 mesaj geldi. Beni etkiledi gelen mesajlar hadi yine uzarim dedim bundan 2 ay daha geçti ulan boyum yine 1.60. Deli olacağım üstelik sabah 2 yumurta akşam büyük bardak süt yatmadan (organik süt) ama hâlâ uzamadim. Hani bana asıl sorun olan şeyi de fark ettim arkadaşlarımın yaninda kısa şekilde durmak beni bir değişik hissettiriyor. Veya bir kız arkadaşım olacak kız benden uzun oluyor bu nedir benim boydan çektiğim uzarim uzarım diyorum hâlâ. Uzamiyorum hâlâ ergenlik uzamamı bekliyorum ama ne fayda artık benden ümit kesildi bıktım. Peki ya siz ne dersiniz bu duruma?

Dostum, öncelikle şunu bil, boy önemli bir şey değil.

İkincisi, kızlar erkeklerden önce ergenliğe girdikleri için bu dönemde kız arkadaşlarının senden uzun olması gayet normal karşılanması gereken bir durum.

Üçüncüsü, henüz ergenliğe girmemiş olabilirsin.

Dördünücüsü, bunu babana sor.
Çünkü genellikle babanın çocukluğu nasıl geçtiyse oğlununki de aynı geçer.
Ben de ortaokul sona kadar 150 civarlarında iken, liseye doğru 5-6 ay kadar bir sürede 16-17cm uzadım.
Bunların hepsini de daha önce babam bana söylemişti zaten.

Fazla protein = Böbrek taşı
Boy çoğunla genetik ile ilgilidir. Çevre faktörleri etkili olsa da sağlıklı beslenme ve düzenli aktivite yeterlidir.
Boy ile ilgili düşünceleri çocukca ve saçma buluyorum.
Keske ben de öyle bulsam be abi
Dostum, öncelikle şunu bil, boy önemli bir şey değil.

İkincisi, kızlar erkeklerden önce ergenliğe girdikleri için bu dönemde kız arkadaşlarının senden uzun olması gayet normal karşılanması gereken bir durum.

Üçüncüsü, henüz ergenliğe girmemiş olabilirsin.

Dördünücüsü, bunu babana sor.
Çünkü genellikle babanın çocukluğu nasıl geçtiyse oğlununki de aynı geçer.
Ben de ortaokul sona kadar 150 civarlarında iken, liseye doğru 5-6 ay kadar bir sürede 16-17cm uzadım.
Bunların hepsini de daha önce babam bana söylemişti zaten.

Abi ergenliğe girdim sesim kalinlasti killanma vs var zaten ayrıca babamın boyunu ben 1.70 biliyordum ama 1.75 mis meğerse anne boyu 1.60 galiba baba boyu 1.75 sülaledekiler 1.75 civarı erkekler kadınlar ise 1.65 civarı onların çocukları ise 1.80 civarı oldular.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı