7 bin TL'ye elektrogitar önerisi

Kanıtlarınızı yıkmaya çalışacağım bir seviye tartışması içine gireceksek; iyi bildiğinizi, idaa ettiğiniz konular için yardım talebinde bulunmayın da anlamlı olsun.

Entonaston ile tel sertliği konuşmak, onu bir soruna bağlamayı duymak, on yıllardır bu meslekteyim oldukça şaşırtıcı şeyler.

Tespit ve teşhislerin hatalı ve bu yüzden kişiyi gereksiz masraf yaptıracağın bir sürece sokuyorsun. Üstelik sap ayarı ile oynamak / oynatmak ya da bir kişiyi buna teşvik etmek bu kadar kolay olamaz. Bilinçsiz biri truss rot a çok kolay zarar verebilir ve genelde de öyle oluyor. Tamiri mümkün olmayan bir şey.

edit: konu doğal olarak "-ne demiştim?" e, ya da "-gereksiz masraf olacağını söylemiştim" sonucuna ulaştı.
İlk aşamayı gördük. Tavsiyem; gereksiz masraf aşamasına dönüştürmeyin.

Ben ne demiştim?

Ben ne demiştim?

Hocam ben bilmedigimden fikir aldım her iki taraftan da sonuç olarak bu ürünü satan kişiden iyi bilemeyiz ve onlar da bilgilendirdi akşam penayla çalacağım zaten bakacağım yine diger arkadaş da yardımcı oldu bana yeterince varsayım olarak tahminde bulunarak yanlış olabilir henüz bilmiyoruz akşam penayla video çekeceğim ama çalmıştım zaten yine aynıydı.

Hocam ben bilmedigimden fikir aldım her iki taraftan da sonuç olarak bu ürünü satan kişiden iyi bilemeyiz ve onlar da bilgilendirdi akşam penayla çalacağım zaten bakacağım yine diger arkadaş da yardımcı oldu bana yeterince varsayım olarak tahminde bulunarak yanlış olabilir henüz bilmiyoruz akşam penayla video çekeceğim ama çalmıştım zaten yine aynıydı.

Siz, hiç bilmediğiniz, aşina olmadığınız ama tecrübeniz olmadan; "-öyle olması gerekir" diye şüphe ettiğiniz bir konuda, doğru bilgiyi almak yerine düşüncenizi destekleyecek bir taraftar aradınız.

Kişilerin gitar tecrübesi, çalım sitilleri, beklentileri, markaların ürünü üretmesine yön veren çok önemli bir unsurdur. Bu nedenle markalar bir gitaristin bilgisine muhtaçtır. Gitarist gitarın nasıl çalınacağını satıcıdan daha iyi bilir.

Son düzenleme:
Siz, hiç bilmediğiniz, aşina olmadığınız ama tecrübeniz olmadan; "-öyle olması gerekir" diye şüphe ettiğiniz bir konuda, doğru bilgiyi almak yerine düşüncenizi destekleyecek bir taraftar aradınız.

Kişilerin gitar tecrübesi, çalım sitilleri, beklentileri, markaların ürünü üretmesine yön veren çok önemli bir unsurdur. Bu nedenle markalar bir gitaristin bilgisine muhtaçtır. Satıcıdan daha iyi bilinir.

Yani sorun yok gitarda ama sanki en alt tel çok sıkı kopucak gibi geliyor ama akord uygulaması onaylıyor dogru gösteriyor.

Uzun yazmaya gerek yok dediklerimin halen arkasındayım ki açtığım konuda bahsettiğim gitar zaten devamlı kullandığım gitarlardan çok daha farklı bir yapıdaydı dolayısı ile yardım almam zaten gerekliydi. Daha önce çalmadığım türde bir gitar ile ilgili bilmediğim bir konuda yardım istediğim için bildiğim şeyleri bilmediğimi iddia edecekseniz bu bana haksızlık ettiğiniz anlamına gelir. Ayrıca bana cevap olarak yazdığınız mesajda da tellerin baskısı olmazsa sapın iç bükey olmayacağını da yazmıştınız fark ettiyseniz fakat bugün bunun aksini savundunuz. Eğer sert teller sayesinde bir sap içbükey olabiliyor ise gevşek tutlan teller sayesinde de dış bükey hale gelebilir.
Gevşek tel nedeni ile sap ayarı bozulmaz.

ayrıca konu sahibinin ilk attığı videoda tellere pena ile nispeten daha nezaketli bir şekilde vurmasına rağmen sesler cızırtı gelmektedir. Gitarın ayara ihtiyacı olabilir fakat burada ne yapacağı konu sahibinin takdirine kalmış bir şey eğer gitar benim olsaydı nasıl ayar yapacağımı bilmeseydim kafam rahat olsun diye yine giderdim bir müzik mağazasına.

Not: Yazdığım hiçbir mesajı çürütmediniz halen bekliyorum.

Bana bu şekilde dönüş yaptılar

Gitarın üstündeki teller 9 numara yani düşük tansiyon tellerdir, Aria fabrikasından bu modellerdeki teller bu şekilde gönderilir, yaptığınız çekme hareketi elektrogitar'da zaten standart bir hareket değildir. Bu gitarların standart kullanımları pena ile çalınmalı şeklindedir.
Gitarınızı bu şekilde çalmak için özel bir ayar yaptırmanız gerekmektedir yani şu an gitarınızın üstündeki teller ve tellerin yukseklik ayarları bu şekilde çalıma uygun değildir, 10 veya 11 numara bir tel taktirdiginizda bu cizirtinin kaybolmadığını ama azaldığını göreceksiniz.
Tırnakla elektrogitar calimlarinda teli çektiğinizde teller perdelere carptigindan dolayı herhangi bir gitarda bu cizirtinin 0'a indirilmesi mümkün değildir size tavsiyemiz bir pena ile çalmanız veya bu şekilde çalmaya devam etmek istiyorsaniz daha yüksek tansiyon bir tel ve ayar gerekir.
Nereden almıştınız ?

Son düzenleme:
Uzun yazmaya gerek yok dediklerimin halen arkasındayım ki açtığım konuda bahsettiğim gitar zaten devamlı kullandığım gitarlardan çok daha farklı bir yapıdaydı dolayısı ile yardım almam zaten gerekliydi. Daha önce çalmadığım türde bir gitar ile ilgili bilmediğim bir konuda yardım istediğim için eğer bildiğim şeyleri bilmediğimi iddia edecekseniz bu bana haksızlık ettiğiniz anlamına gelir. Ayrıca bana cevap olarak yazdığınız mesajda da tellerin baskısı olmazsa sapın iç bükey olmayacağını da yazmıştınız fark ettiyseniz fakat bugün bunun aksini savundunuz. Eğer sert teller sayesinde bir sap içbükey olabiliyor ise gevşek tutlan teller sayesinde de dış bükey hale gelebilir.

Ayrıca konu sahibinin ilk attığı videoda tellere pena ile nispeten daha nezaketli bir şekilde vurmasına rağmen boş tel seslerinden cızırtı gelmektedir. Gitarın ayara ihtiyacı olabilir fakat burada ne yapacağı konu sahibinin takdirine kalmış bir şey eğer gitar benim olsaydı nasıl ayar yapacağımı bilmeseydim kafam rahat olsun diye yine giderdim bir müzik mağazasına.

Not: Yazdığım hiçbir mesajı çürütmediniz halen bekliyorum.

Nereden almıştınız?

Senkopdan aldım iade edebilecegimi söylediler iade edip başka gitar mı alsam.

Senkopdan aldım iade edebilecegimi söylediler iade edip başka gitar mı alsam.
Bu sefer gitarı ayarlayıp öyle göndermelerini isteyin ya da elinizdeki gitarın ayarlanmasını söyleyin her zamanki müşteri desteği ilgisiz davranıyor.

Not: 2. attığınız video konusunda bir tık haklılık payları olabilir parmağınızla o kadar sert çekmemelisiniz fakat 1. videoyu düzgünce izleyen herkes o olmaması gereken cızırtıyı duyabilir ki siz o videoda tellere çok sert bile vurmuyorsunuz.

Bu sefer gitarı ayarlayıp öyle göndermelerini isteyin ya da elinizdeki gitarın ayarlanmasını söyleyin her zamanki müşteri desteği ilgisiz davranıyor.

Not: 2. attığınız video konusunda bir tık haklılık payları olabilir parmağınızla o kadar sert çekmemelisiniz fakat 1. videoyu düzgünce izleyen herkes o olmaması gereken cızırtıyı duyabilir ki siz o videoda tellere çok sert bile vurmuyorsunuz.

Telleri degiştirmeliymişim öyle dediler.

Telleri degiştirmeliymişim öyle dediler.
Gram alakası yok bence ayrıca değiştirirseniz sap ayarı daha da bozulabilir bence siz ya gitarı geri gönderip kontrol etmelerini ya da yeni bir gitarı ortalama bir tuşe ile çalınınca cızırtı yapmayacak şekilde ayarlamalarını söyleyin.

Gram alakası yok bence ayrıca değiştirirseniz sap ayarı daha da bozulabilir bence siz ya gitarı geri gönderip kontrol etmelerini ya da yeni bir gitarı ortalama bir tuşe ile çalınınca cızırtı yapmayacak şekilde ayarlamalarını söyleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada tonları benziyor gibi sanki bir bakar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada tonları benziyor gibi sanki bir bakar mısınız?

Tonları derken gitarın tonlarını kast ediyorsanız aynı sisteme bağlandıklarında çoğunun sesi benziyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı