7 bin TL'ye elektrogitar önerisi

şu ürün gelmiş bu ürünler gelmiş nasıl sizce

Aria ile arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum

Burdan anlamamız zor hocam ancak kaliteli bir amfi kullanıyor gibi.

Bunu burardan anlamak biraz zor dediğiniz gibi buna örnek olarak şu anımı anlatayım daha öncesinde küçük çaplı olarak youtube'a video çekiyordum bir seferinde kayıt amaçlı mg10 mikrofonladım. Mikrofonladığım mg 10 ile çaldığım tonu beğenen acemi bir arkadaş amfimin mg10 olduğunu bilmeden ''mg10 ile benzer ton alabilir miyim, nasıl ayarlamalıyım ? '' tarzı bir soru sordu. alta cevap yazan bir arkadaş da mg10 ile benzer bir ton alamayacağını, kötü bir amfi olduğunu demişti sonrasında ben bayağı bi gülmüştüm. Aslında bu işler daha çok çalan kişiye bağlı. Siz çalmayı bildikten sonra dip ses yapmayan, zevkinize uyan bütün amfiler gayet yeterli, iyidir.

Ben pek bilmiyorum henüz ama diger çalanlara kıyasla bana da öyle geldi.

Aslında ben kayıtta arka planda çalan gitarın bu gitar ile aynı tonda çalmasından yola çıkarak böyle bir tahminde bulunmuştum. Çalan kişi büyük ihtimalle önce çaldığını kaydedip sonrasında onun üzerine bu performansı kaydetmiş bunun için ya looper pedalı ya da bir ses kartı ve DAW programı lazım (kafanız karıştıysa özür dilerim) ayrıca looper pedalına o kadar para vermek bence anlamsız ne de olsa ses kartı ile bütün bu özelliklere erişebiliyorsunuz.

Aria ile arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Bunu burardan anlamak biraz zor dediğiniz gibi buna örnek olarak şu anımı anlatayım daha öncesinde küçük çaplı olarak YouTube'a video çekiyordum bir seferinde kayıt amaçlı MG10 mikrofonladım. Mikrofonladığım mg 10 ile çaldığım tonu beğenen acemi bir arkadaş amfimin MG10 olduğunu bilmeden "MG10 ile benzer ton alabilir miyim, nasıl ayarlamalıyım? " tarzı bir soru sordu. Alta cevap yazan bir arkadaş da MG10 ile benzer bir ton alamayacağını, kötü bir amfi olduğunu demişti sonrasında ben bayağı bir gülmüştüm. Aslında bu işler daha çok çalan kişiye bağlı. Siz çalmayı bildikten sonra dip ses yapmayan, zevkinize uyan bütün amfiler gayet yeterli, iyidir.

Acaba hocamın önerdigi gitar ile bu gitarın arasındaki fark çok mu incelemelerine baktım ama pek fark yok gibi geldi anlayamadım ikisini de alabilirim fakat aralarında çok fark yoksa fazla masraf yapmak istemiyorum aria gerçekten güzel bir marka gibi.

Aria ile arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Bunu burardan anlamak biraz zor dediğiniz gibi buna örnek olarak şu anımı anlatayım daha öncesinde küçük çaplı olarak YouTube'a video çekiyordum bir seferinde kayıt amaçlı MG10 mikrofonladım. Mikrofonladığım mg 10 ile çaldığım tonu beğenen acemi bir arkadaş amfimin MG10 olduğunu bilmeden "MG10 ile benzer ton alabilir miyim, nasıl ayarlamalıyım? " tarzı bir soru sordu. Alta cevap yazan bir arkadaş da MG10 ile benzer bir ton alamayacağını, kötü bir amfi olduğunu demişti sonrasında ben bayağı bir gülmüştüm. Aslında bu işler daha çok çalan kişiye bağlı. Siz çalmayı bildikten sonra dip ses yapmayan, zevkinize uyan bütün amfiler gayet yeterli, iyidir.

Aslında ben kayıtta arka planda çalan gitarın bu gitar ile aynı tonda çalmasından yola çıkarak böyle bir tahminde bulunmuştum. Çalan kişi büyük ihtimalle önce çaldığını kaydedip sonrasında onun üzerine bu performansı kaydetmiş bunun için ya looper pedalı ya da bir ses kartı ve DAW programı lazım (kafanız karıştıysa özür dilerim) ayrıca looper pedalına o kadar para vermek bence anlamsız ne de olsa ses kartı ile bütün bu özelliklere erişebiliyorsunuz.

Çogu dediginizi bilmiyorum da ögrenecegim umarım 😃

aria 714stdbk 4.905, 67 TL​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

aria Pro II 714MK2 9.390, 86 TL​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Acaba hocamın önerdigi gitar ile bu gitarın arasındaki fark çok mu incelemelerine baktım ama pek fark yok gibi geldi anlayamadım ikisini de alabilirim fakat aralarında çok fark yoksa fazla masraf yapmak istemiyorum aria gerçekten güzel bir marka gibi.
Diğer modele baktım benim attığıma göre kötü bir model, sizi oda memnun eder şuanlık ancak benim attığımı almanız daha iyi olur. Diğerinden daha uzun süre kullanılabilcek bir model çünkü.

Diğer modele baktım benim attığıma göre kötü bir model, sizi oda memnun eder şu anlık ancak benim attığımı almanız daha iyi olur. Diğerinden daha uzun süre kullanılabilecek bir model çünkü.

Tamamdır hocam çok soru sordum farkındayım fakat almışken giriş bile olsa iyi olmasını istiyorum.

Önerdiğim model uzun süre götürür hocam dert etmeyin.

Teşekkür ederim ikinize de hocam bu tarz konu açınca çok ilgilenen olmuyor. 😊

Önerdiğim model uzun süre götürür hocam dert etmeyin.

Bu amfilerde dip ses dediginizi kozmos boston gibi modeller mi yapar Blackstar olan da da olur mu şu anlık kozmos beni tatmin eder mi sizce ses olarak.

Son düzenleme:
Bu amfilerde dip ses dediginizi kozmos boston gibi modeller mi yapar Blackstar olan da da olur mu şu anlık kozmos beni tatmin eder mi sizce ses olarak.
Dip ses birçok amfide olur, dipsesi çok az veya hiç olmayan modelerin ise fiyatları tuzlu olur hocam, ancak ilk attığım boston amfisine para çıkarabilirseniz daha az dipses olur kozmos modeline göre ve dahada uzun süre götürür ancak şart değil tabi kozmosda gayet yeterli başlangıç için.

Aradaki tek fark birinde coil split olması büyük ihtimalle pro olan model köprüde single coil mantığında da çalışabiliyor gerekli gereksiz bilemem malzeme, işçilik olarak bu seviyede fark edeceğini çok sanmıyorum istediğiniz alın

Kozmos yeterli olacaktır fakat belirtmeliyim ki blackstarlarda ne yaparsanız yapın kapatamadığınız bir noise gate var bu yüzden daha az dip ses yapıyorlar.

Aradaki tek fark birinde coil split olması büyük ihtimalle Pro olan model köprüde Single coil mantığında da çalışabiliyor gerekli gereksiz bilemem malzeme, işçilik olarak bu seviyede fark edeceğini çok sanmıyorum istediğiniz alın.

Kozmos yeterli olacaktır fakat belirtmeliyim ki Blackstar'larda ne yaparsanız yapın kapatamadığınız bir noise gate var bu yüzden daha az dip ses yapıyorlar.

Pro modeli almaya değer mi yani fiyat farkına göre bahsettiginiz şeyin ne oldugunu bilmiyorum ki.

Dip ses birçok amfide olur, dipsesi çok az veya hiç olmayan modelerin ise fiyatları tuzlu olur hocam, ancak ilk attığım boston amfisine para çıkarabilirseniz daha az dip ses olur kozmos modeline göre ve daha da uzun süre götürür ancak şart değil tabii kozmosda gayet yeterli başlangıç için.

Tamamdır.

Dip ses birçok amfide olur, dipsesi çok az veya hiç olmayan modelerin ise fiyatları tuzlu olur hocam,
Düzeltelim. Dip gürültüsünü amfi değil; Gitar manyetikleri üretir.
Dip ses bir arıza yada sorun değildir. Elektro Gitarın doğal hali budur. Bütün manyetikler (Noisless ve aktif hariç) gürültü çalışırlar. 100$ lık kosmos da da, 10.000$ lık Gibson Les PAUL Custom da da aynı gürültü olur. hatta Kosmos da daha bile az olabilir. Çünkü pahalı gitarlarda tercih edilen Vintage manyetikler daha fazla gürültü üretiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı