7 Mbps Yükleme ile OneDrive veya Google Drive kullanılabilir mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Şu anda Netspeed ADSL kullanıcısıyım ve 800 Kbps Upload hızım var. Bu ayın sonunda bir aksaklık çıkmazsa VDSL'e geçeceğim. Bu sayede 6 veya 8 Mbps Upload hızına çıkmış olacağım.

Peki 6-8 Mbps Upload ile OneDrive veya Google Drive gibi bulut servisleri verimli kullanılabilir mi? Verimli kullanımdan kastım bu 2 bulut servisinin ücretli planlarında sunduğu yüksek depolamadan (OneDrive için ayda 55 TL'ye 1 TB, Google Drive için ayda 29 TL'ye 2 TB) uzun vadede verimli olarak faydalanabilmek.

Merhaba arkadaşlar. Şu anda Netspeed ADSL kullanıcısıyım ve 800 Kbps Upload hızım var. Bu ayın sonunda bir aksaklık çıkmazsa VDSL'e geçeceğim. Bu sayede 6 veya 8 Mbps Upload hızına çıkmış olacağım.

Peki 6-8 Mbps Upload ile OneDrive veya Google Drive gibi bulut servisleri verimli kullanılabilir mi? Verimli kullanımdan kastım bu 2 bulut servisinin ücretli planlarında sunduğu yüksek depolamadan (OneDrive için ayda 55 TL'ye 1 TB, Google Drive için ayda 29 TL'ye 2 TB) uzun vadede verimli olarak faydalanabilmek.
Kullanılır. Malum Türkiye şartları hocam. Sadece GB'lık dosyalarda yavaşlama olur ama 1GB veriyi ortalama 15dk civarda yüklersiniz. Onun haricinde sıkıntı olmaz.

Kullanılır. Malum Türkiye şartları hocam. Sadece GB'lık dosyalarda yavaşlama olur ama 1GB veriyi ortalama 15dk civarda yüklersiniz. Onun haricinde sıkıntı olmaz.
O halde uzun vadeli veri depolama için 6 veya 8 Mbps Upload hızı sıkıntı çıkarmayacak. Yani ücretli bulut depolama planları için Türkiye şartlarına göre uygun.

Bu arada kendim de baktım, %10 TCP kaybı ve 8 Mbps Upload hızı ile 1 GB'lık dosya 20 dakikada yüklenebiliyormuş. 6 Mbps için ise bu süre yaklaşık 27-28 dakika.

Ben 800 Kbps Upload hızı ile YouTube'a büyük boyutlu videolar yüklediğim zamanları biliyorum. En az 2-3 saatimi alıyordu. Onun yanında 20-30 dakika bir hiç. :)

1 TB alanı upload hızınız ile doldurmanız 2 hafta ile bir ay civarı sürer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı