7.nesil i3 sistemde oyun geliştirilir mi?

depolamam 445 GB toplamda yarısı boş, SDD var. Unity 'de normal scene hazırlığında değilde oyunu çalıştırdığımda kasmaya başlıyor. Script oluşturmam bile 30 saniye filan sürüyor.
bandicam 2022-12-15 15-51-34-171.jpg

mesela unity ile birlikte OBS Studio 'yu açtığımda ve kayıt almaya başladığımda GPU %40 'a kadar çıkıyor.

Depolamam 445 GB toplamda yarısı boş, SSD var. Unity'de normal scene hazırlığında değil de oyunu çalıştırdığımda kasmaya başlıyor. Script oluşturmam bile 30 saniye filan sürüyor.
Eki Görüntüle 1603238

Mesela Unity ile birlikte OBS Studio'yu açtığımda ve kayıt almaya başladığımda GPU %40'a kadar çıkıyor.

OBS Studio'yu açtığında kastırması normal bence. Bir kaç ipucu vereyim. Oyunu çalışıyorken script mi oluşturuyorsun?

• Oyun çalışıyorken sahnede herhangi bir obje seçili olmasın yani inspector kısmı boş olsun.
  • Mümkünse scene ve Game pencereleri aynı anda görüntülenmesin, çünkü oyun çalışıyorken 2 kere çizmesi gerekiyor bilgisayarın.
GPU'nun %40'a kadar çıkması problem değil bu arada, ona bakma, seni engelleyen bir şey oluyor mu? Mesela düşük FPS veya anlık donmalar falan. Oluyorsa ne yaparken oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda oyunu başlatmamışken script oluşturma da 30 saniyeye yakın bekletiyor, ismini değiştirdiğimde de bekletiyor. Sadece Unity ile uğraştığım zaman pc arada bir zorlandığında bağırıyor. GPU 'ya yüklendiğinde bu hatayı veriyor. İçerik üreticiliği yaptığım için bu hata yüzünden ilerlemem kaydedilmeden direkt bu hata çıkıyor ve direkt yaptığım değişikliği kaydetmeden ilk açtığım halde gösteriyor.
WhatsApp Image 2022-12-05 at 14.54.52.jpeg

Obs studioyu açtığında kastırması normal bence. Bir kaç ipucu vereyim. Oyunu çalışıyorken script mi oluşturuyorsun?

• Oyun çalışıyorken sahnede herhangi bir obje seçili olmasın yani inspector kısmı boş olsun.
  • Mümkünse Scene ve Game pencereleri aynı anda görüntülenmesin, çünkü oyun çalışıyorken 2 kere çizmesi gerekiyor bilgisayarın.
GPU'nun %40'a kadar çıkması problem değil bu arada, ona bakma, seni engelleyen bir şey oluyor mu? Mesela düşük FPS veya anlık donmalar falan. Oluyorsa ne yaparken oluyor?
taktikleriniz için teşekkür ederim

depolamam 445 GB toplamda yarısı boş, SDD var. Unity 'de normal scene hazırlığında değilde oyunu çalıştırdığımda kasmaya başlıyor. Script oluşturmam bile 30 saniye filan sürüyor.
Eki Görüntüle 1603238

mesela unity ile birlikte OBS Studio 'yu açtığımda ve kayıt almaya başladığımda GPU %40 'a kadar çıkıyor.
Unity öğrenmeye başladıysanız öğrenmek istemeyebilirsiniz fakat sisteminizi de göze alarak Godot motorunun sizi bir tık daha rahatlatabileceğini düşünüyorum. Çok daha hafif bir yapısı var ve projeyi açarken test için çalıştırırken build alırken vs çok daha hızlı çalışıyor ve sisteminiz de rahatça kaldırır diye düşünüyorum.

Unity öğrenmeye başladıysanız öğrenmek istemeyebilirsiniz fakat sisteminizi de göze alarak Godot motorunun sizi bir tık daha rahatlatabileceğini düşünüyorum. Çok daha hafif bir yapısı var ve projeyi açarken test için çalıştırırken build alırken vs çok daha hızlı çalışıyor ve sisteminiz de rahatça kaldırır diye düşünüyorum.
yorumunuz için teşekkür ederim. Ama ben yıllardan ötürü Unity ile uğraştığım için başka bir uygulamaya geçiş yapmak gibi bir niyetim yok. Ayrıca youtube'a da video çektiğim için bundan devam etmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı