Hobi olarak oyun geliştirilir mi?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Çocukluğumdan beri bir şeyler üreteyim ve insanlar bunu severek kullansın istiyorum.
Oyun oynamak yerine oyun üretirdim vs. bu zamanla ilerledi kendi çapımda söz yazmaya başladım, YouTube kanalı yönettim, hafiften müzik işine kafamı soktum ama çok da ilerleyemedim çünkü açıkçası sıkıldım hepsinden.
Çok önceden Unreal Engine ile bir şeyler denedim ama okulla çatıştı ve ne kadar zor olduğunu biliyorum işin. Ama içimde bir yerlerde bu istek hala var.
Mühendislik yerine tıp yazdım. İyi güzel her şey ama bir şeyler üretme isteği hala içimde duruyor.

Şimdi özellikle yapay zekanın da tekrar bu işe girsem diyorum ama bilemiyorum yapmalı mıyım ya da yapabilir miyim? Unreal'in blueprintinden mi olur C#'mı öğrenirim ne yaparım ya da halihazırda tıp fakültesindeyken bunlar yapılabilir mi gibi bir sürü şey var kafamda.
Derdim parası oynanması şunu bunu da değil. Ben bir şeyler çıkarabileyim ve sadece çevreme olsun bunu oynatabileyim istiyorum.

Bu yapılabilir bir şey mi sizce? Yoksa çok mu uçuk düşünüyorum? Ben bu işlere baktığımda bundan 6-7 yıl önceydi. Tamamlanmış 2 tane Türkçe kaynak yoktu YouTube'da. Hala pek yok gibi ama daha iyidir diye düşünüyorum.

Yapılır. Bazı yerlerde hazır assetler kullanırsanız daha iyi olur sizin için.
Hocam bu saatten sonra oturup da Blender'dan modelleme öğrenebilecğeimi sanmam zaten. Tüm assetler internette ücretsiz bulduğum modeller olacak.
Fakat nasıl başlamam lazım ona karar veremedim. Unreal mi iyidir Unity mi yoksa farklı motorlar mı? Ya da Blueprint işi görür mü yoksa yeterince kaynak yok mu gibi kafamda bir sürü soru var.

Hocam bu saatten sonra oturup da Blender'dan modelleme öğrenebilecğeimi sanmam zaten. Tüm assetler internette ücretsiz bulduğum modeller olacak.
Fakat nasıl başlamam lazım ona karar veremedim. Unreal mi iyidir Unity mi yoksa farklı motorlar mı? Ya da Blueprint işi görür mü yoksa yeterince kaynak yok mu gibi kafamda bir sürü soru var.

Tıp yazdıysanız İngilizceniz vardır diye düşünüyorum. O yüzden ikisi içinde yeterince kaynak var. Blueprint olsun, Unity C# olsun fark etmiyor. Nasıl bir oyun yapacağınıza bağlı olarak oyun motoru seçmek en iyisi. Ama teknolojileri daha gelişmiş olduğu için Unreal Engine öğrenmenin daha büyük katkısı olacaktır fikrimce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı