7. sınıf öğrenci günde kaç soru çözmeli?

Kesinlikle ortalamam iyi ben yaparım algısına kapılma çünkü okulda sorulan sorularla LGS soruları bir değil. Hedefin ne ise ona göre çalış. Ne kadar çalışman gerektiğini anlamakda sen de bitiyor.

Ne kadar değil nasıl etkili çözerim demen daha mantıklı olur soru yanında sayısal derslerdeki formülleri özet olarak çıkar bir deftere sözeli de direk özet olarak çıkar bunları haftada 1 okumaya bak onun dışında matematik günlük 50 en az fen 50 diğer dersler 40 olacak şekilde çözmeyi unutma paragraf eğer dikkat de problemin var ise 60 yok ise 50 olarak çözebilirsin ve ayrıca 30 sayfa kitap oku günlük.
Eğer soruların çok hafif olduğunu düşünüyorsan 10 daha cık her bir dersten.
Not: Çözeceğin sorular sıkıntılı olduğun konuların soruları olsun iyi olduğun konulara ağırlık verme ver ama 10 testin 8'i çözemediğin yapamadığın konular olsun.

Ben 5-6-7'de son gün çalışarak 98 ortalama getiriyordum yani öyle belli bir plana ihtiyacın yok temeli alman yeterli.
8.sınıfta ise günlük 100 ile başlayıp LGS'nin yaklaşmasıyla 250 soruya kadar arttırabilirsin. Azar azar arttır yani 100 çözerken birden 200 çözme. 125 çöz 150 çöz.

Ortaokula gidiyorum. Annem günde 200 soru çözdürüyor. Sabahtan akşama kadar. Gelen ödevleride yapıyorum.

Merhabalar, şu an 7. sınıfa gidiyorum ve bildiğiniz üzere seneye hayatımı etkileyecek bir sınava gireceğim. LGS'de hedefim 490 üzeri bir puan almak. Derslerim iyi, 97 altı ortalama getirmedim hiç ayrıca Online derslerin hepsine katılıyorum. Sizce kaç soru çözmeliyim?

LGS de okuldaki basit sorulardan sormucaklar çok farklı olacak düzenli olarak ynsl soru çöz konu tekrarı yap 150 soru çöz orta düzey + 50ynls.

30-50 soru yeter lakin öyle basit sorulardan değil, uzun uzun paragraflı okuduğunu anlama ve mantığa dayalı içerisinde bilgide bulunan üst seviye sorular çözmelisin. 15-20 sorudan sonra bayar, sıkar, saatler geçer lakin günde 300 soru çözüyorum niye yinede doğru düzgün yer tutturamıyorum, değil günde 40 soru çözdüm ve nitelikli bir liseye gittim dersin. Ek olarak asla okul notuna güvenmeyin, okul notları şişirme, basit konulardan ibaret. 8. sınıfda 1. dönem ve 2. dönem karne notum 100 idi ortalaması lakin LGS'ye gelince 13-14 net mi ne yapmıştım matematikten. 8. sınıfta yapmam gereken şeyi ben lisede yapmaya başladım.

7. sınıftın değil mi? aklım bir anda 8. sınıfsın gibi düşündüm. 7. sınıfta çok sıkmaya gerek yok. Konuyu anlaman yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı