7. Sınıfta Günde Kaç Saat Ders Çalışılmalı?

Önemli olan kaç saat çalıştığın değil, hangi saat aralığında çalıştığın. Yan düzenli çalışmak.
Sabah erken kalkıp 7 gibi çalışmak ile akşam 10-11 de çalışmak arasında da fark var.
8.Sınıfta Lise için çok çalışırsın bu sene kendini çok yormana gerek yok akşam ayakta olduğun bir vakit belirlediğin bir saatte 1-2 saat çalış, sabah kalkıp o çalıştıklarına 15 dk göz at tamamdır.
Bunu her gün yaparsan öğrendiklerini kısa hafızadan uzun hafızaya atarsın, öğrenirsin yani.

7. Sınıfta sadece yazılı akşamları çalıştım pişman değilim [emoji3] 9 da ve 10 da aynı şekilde hep 83-85 ortalama aldım. Geçen sene yani 11. sınıfta da yazılı haftasından 1 hafta önce çalışmaya başladım ortalama 90 oldu. Bu sene de 12 yiz bakalım şimdiden başladık hayırlısı.

Süre önemli değil, verim önemli. Az çalış ama verimli çalış. Bu şekilde kafan da yorulmaz ve çalışma isteğin canlanır. 8 saat PC, telefon düşünerek çalışmak yerine 2-3 saat kafanı vererek adam gibi çalış. İstediğini elde edebilirsin. Diğer aktivitelere de fazlaca zamanın kalır.

Dersi bir kerede 5-6 saat çalışırsan yorulursun, kafana bir şey girmez. Her gün 1-2 saat çalışmalısın. Hem kafanda başka yerlere de gitmeyecek dersi çok iyi anlarsın.

7. sınıfta aşırıya gerek yok. Hafta sonları bilgisayar günlerin olsun full bilgisayar oyna. Ama hafta içi bilgisayarın düğmesine basma. Günde 2 saat çalışmak yeterli.

Ben 7. sınıfa geçtim. Dersi nasıl çalışmalıyız 2 saat ders çalışmak ve ödevi yapmak yeterli mi ?
Hangi dersleri çalışmalıyım?
Hangi günler çalışmalıyım?
Günde kaç saat bilgisayarda vakit geçirmeliyim ?
Çok çalışmaya gerek yok ama 8.sınıf konularına çalış,öğren.Ben haftada 3-4 saat çalışarak yıl sonu 97 ortalama yapmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı