7. sınıfta açık ortaokulla geçilir mi?

Ayrıca cidden hayatını bitirirsin denilebilir çünkü daha yeni konulara başladın sıkı çalışsan bile diğer arkadaşlarına yetismenin imkanı yok çünkü millet çalışacağım diye bırakıyor ve calismiyor iyi düşünün.
6. sınıfta masa başına oturup hiç ders çalışmamama rağmen sadece dersi dinleyerek 97,5 ortalamayla geçtim sınıfı. sonraki sınıflardaki konularının beni pek zorlayacağını düşünmüyorum açıkçası az da olsa göz atmıştım.

6. sınıfta masa başına oturup hiç ders çalışmamama rağmen sadece dersi dinleyerek 97,5 ortalamayla geçtim sınıfı. Sonraki sınıflardaki konularının beni pek zorlayacağını düşünmüyorum açıkçası az da olsa göz atmıştım.

Hocam kendi tercihiniz bence geçmeyin sınıf değiştirebilirseniz veya arkadaş edinebilirseniz her şey belki düzelebilir. Fakat bu sizin tercihiniz, kendi yolunuz o yüzden bence iyi düşünün öyle karar verin.

O inanki her okulda var dostum. Okul değiştiredebilirsin. Sana şöyle söyleyeyim. 7.sınıfta başka ilçeye taşındık. Oradaki ortam bana öyle değişik geldiki bende bıkmıştım. Ailemin zoru ile okul değiştirdim. Ve inanki o kadar güzel bir ortam yaptımki hâlâ yediğim içtiğim ayrı gitmeyen insanlar var. Okul değiştirebilirsin dediğim gibi.
ben de onu düşünmüştüm bi aralar ancak şöyle ki bana yakın olan okulların başarısı, öğretmenlerin kalitesi vb. konular hakkında pek bir bilgim yok ve açıkçası evde kendi programımı hazırlayıp beden gibi boş derslerden muaf olup liseye geçiş sınavına hazırlanmak daha mantıklı gelmişti bana.

Ben de onu düşünmüştüm bir aralar ancak şöyle ki bana yakın olan okulların başarısı, öğretmenlerin kalitesi vb. konular hakkında pek bir bilgim yok ve açıkçası evde kendi programımı hazırlayıp beden gibi boş derslerden muaf olup liseye geçiş sınavına hazırlanmak daha mantıklı gelmişti bana.

Hocam evet mantıklı geliyor ama 8.sınıfta birinden destek alıp sıkı bir şekilde bilmediğini sora sora öğrenmek var bir de tek başına 2 yıl çalışmak var. Kararı size bırakıyorum. Sınıf değiştirin bence ve açığa geçerseniz sonradan pişman olma şansınız var. Rehberlik servisinden destek alabilirsiniz ne yapmanız konusunda.

Dönem bitti ama benim kafamdaki düşünceler hâla bitmedi. 6. sınıfı bitirdim, sonraki dönem 7'ye geçiyorum. Uzun zamandır aklımda açık öğretime geçme fikri vardı, ancak bunu 7'ye geçerken uygulamayı düşünüyordum ve öyle de yapacağım muhtemelen. Bunun temel sebepleri okul ortamının benimle uyuşmaması ve 43 kişilik yoğun bir sınıfta 1 tane arkadaşım dahi olmamasından okul bana işkence gibi geliyor olması. Öğleden sonra karnemi alıp geldim, 2 ders boyunca sınıfta durdum ve şu an yorgunluktan bırakın ders çalışmayı ayağa kalkacak halim yok. Okulda bu şekilde vaktimi çürütmektense açık öğretim ortaokuluna geçip hem resim, müzik, bilişim teknolojileri, rehberlik, beden eğitimi gibi gereksiz derslerden kurtulup hem de 2 yıl boyunca LGS denen sınava çalışmayı düşünüyorum. Ancak kaynak bakımından ders kitabı verilip verilmediği, evde kendi disiplinimi oluşturup oluşturamayacağım endişesi gibi sorular kendimi içten içe yiyip bitiriyor. Ben de size sormak istedim. Açık öğretim ortaokuluna geçmekle hata etmiş olur muyum sizce?
Bence liseyi bekleyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı