7. sınıfta neye dikkat etmek gerekir?

MetehanMaotun45

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, ben metehan. Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi ben ilk sekiz senemi Türkiye'de geçirdim. Ama sonra babamın Almanya'ya tayini çıktı ve 4. sınıfta Türkiye'ye geldim. Almanya'da 3 sene geçirdim ve şimdi babamın görev süresi bitti. Ben de seneye 7. sınıfa geçeceğim ama ortaokul sisteminin nasıl olduğundan hiçbir fikrim yok. Sizce şimdiden LGS'ye çalışmaya başlayım mı? Bu arada ekleyeyim dedim: Almanya'da 6. sinif ortalamam Türkiye sistemine bakarsak 97 idi ama orada okul kolay ve burada okul daha zor diye biliyorum ve o yüzden endiseliyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, ben metehan. Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdi ben ilk sekiz senemi Türkiye'de geçirdim. Ama sonra babamın Almanya'ya tayini çıktı ve 4. sınıfta Türkiye'ye geldim. Almanya'da 3 sene geçirdim ve şimdi babamın görev süresi bitti. Ben de seneye 7. sınıfa geçeceğim ama ortaokul sisteminin nasıl olduğundan hiçbir fikrim yok. Sizce şimdiden LGS'ye çalışmaya başlayım mı? Bu arada ekleyeyim dedim: Almanya'da 6. sinif ortalamam Türkiye sistemine bakarsak 97 idi ama orada okul kolay ve burada okul daha zor diye biliyorum ve o yüzden endiseliyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dersi derste dinle, eve gelince tekrarını ve ödevlerini yap gerisi gelir. Ve evet iyi bir lise istiyorsanız LGS'ye şimdiden başlayabilirsiniz.

Selam kardeşim benim, LGS için kendini çok zorlama ama şunu bilmeni isterim ki arkadaş ortamı her şey demek ders çalışmayıp sağda solda sigara içen dersten kaçan arkadaşların olacak lisede düzgün bir yer kazanamazsan, baban burada okumanı istiyorsa iyi bir lise kazanmaya çalış ama şimdiden uğraşmana gerek yok hocaların seni sanki hayatının sınavıymış gibi dolduracak ama derslerini boşlama.

Kardeşim bence 7. Sınıftan lgs için kendini sıkmana gerek yok. Sadece işlem yeteneğini geliştir, temel bilgileri iyi kavra, işine yararayacak şeylere önem ver

Kanada'da yaşayan kuzenim uzun yıllar önce senin yaşlarındayken TRye gelmişti. Ve cidden hiç birşey bilmiyordu ne matematik ne birşey, bence özel ders aldırsın ailen sana ve yetişmeye çalış burdaki yaşıtlarına.

Zorlanmazsanız fazla 7.sınıf o kadar zor değil matematiğini ve fenini yüksek tutmaya çalış düzenli tekrar yap test çöz lgs çalışma konusuna gelirsek eğer çok yüksek bir hedefin yoksa fen lisesi vs. en geç ekim ayında çalışmaya başlayabilirsiniz

LGS'ye şimdiden çalışmana gerek yok Türkçe çalış okuma hızını geliştir soru anlamanı geliştir paragraf çöz LGS için yeterli olacaktır. 8'de de gerçek çalışmaya başlarsın.

Kanada'da yaşayan kuzenim uzun yıllar önce senin yaşlarındayken TRye gelmişti. Ve cidden hiç birşey bilmiyordu ne matematik ne birşey, bence özel ders aldırsın ailen sana ve yetişmeye çalış burdaki yaşıtlarına. 1 yildir özel mat dersi aliyorum ve bütün konulari bitirdim diger dersler benim icin kolay zaten. Ailem beni iyi bir devlet okulunu yazdirip dershaneye vermek istiyor

Kanada'da yaşayan kuzenim uzun yıllar önce senin yaşlarındayken TRye gelmişti. Ve cidden hiç birşey bilmiyordu ne matematik ne birşey, bence özel ders aldırsın ailen sana ve yetişmeye çalış burdaki yaşıtlarına.

@korro
1 yildir özel mat dersi aliyorum ve bütün konulari bitirdim diger dersler benim icin kolay zaten. Ailem beni iyi bir devlet okulunu yazdirip dershaneye vermek istiyor

Hocam örnek alma beni ama ben kendimden örnek vereyim 7. Sınıfta çok kasmadım hatta yazın bile derse bakmadım hiç taaaki gelelim 8. Sınıfın başına işte o zaman dengeli şekilde çalışıyordum. Ama bir rahatsızlık yüzünden ikinci dönemin ortasına kadar okula gidemedim. Sadece okula 4 ay gidebildim ama bu 4 ay da biraz sıktım tabi ve lgs de 485 puan yaptım yani çok abartılacak birşey değil kendisi zaten belirli soru tipleri var soru tiplerini çöz anla yeterlidir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı