Çözüldü 7 zayıfla sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Adnan21

Hectopat
Merhaba, öncelikle konuyu linçleyin diye açmadım yanıt almak için açtım. Öncelikle! Dönem ortalamam 57 ama 7 dersten kalmıştım edebiyat dahil ama meslek derslerinden geçmiştim. 2.dönemde edebiyatı 50 üstü getirip ortalamayı da 50 üstü getirsem yine ama zayıflarım gene 7 olsa geçebiliyor muyum? Baraj dersini ve meslek dersini geçip 50 üstü ortalama alırsan geçersin diyorlar ama emin değilim siz ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kalınır diyenlerin hepsi yanlış bilgi bu arada. Kalma ve geçmeler ikinci döneme göre hesaplanır. Eğer ki yıl sonu ortalaman 50 ve üzerindeyse geçersin, kalmazsın. Bunun hesabını da iki notu topla ve ikiye böl. Onun dışında Edebiyattan kalınması durumunda onun sorumluluk sınavı oluyor. Eğer meslek derslerin de kesinlikle geçilmesi gereken zorunlu dersler ise onlardan da sorumluluk sınavına girersin. Devamsızlığına da umarım dikkat etmişsindir, özürsüz 10 gün ve toplam 30 gün sınırından ikisinden birisini aşması durumunda da kalıyorsun.
İlkokulda sorumluluk sınavı olduğunu sanmıyorum. Yönetmelikte göremedim.
Onun dışında yıl sonu notları önemli. Yani iki dönemin ortalaması.

Buna ek olarak ilkokulda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması amaçlanmakta. ŞÖK toplanıp "Bu çocuk gerçekten geri zekalı, kalsın" derse ancak kalırsınız. Bunun olacağını sanmıyorum.

Evet, 8 ve altındaki sayılara ilkokul diyorum. Yönetmelik açısından bir farkı yok zaten.

7 zayıfla 7. sınıfta kalınır mı diye okumuşum...
Lisede kalmak o kadar kolay değil. Ağırlıklı yıl sonu ortalamanızı 50 üzerinde tutun yeter.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı