70-80 Bin TL Render İçin Laptop Önerisi

Bütçe
70.000-80.000
Hocam şu laptopa bakar mısınız?

Hp Omen 17 db0015NT
O bütçede alınmaz. 8845HS o fiyattaki rakiplerine göre kötü performans sergiliyor, FPS oyunlarında çuvallıyor. Sensör sorunu bu cihazlarda yok fakat, HP Omen 16 WF0 (WF1 de dahil olabilir) kasalarda geçerli o durum. İç yapıları farklı zaten. Esneme gibi durumlarda gerçekleşebiliyor bu kasalarda hem. Slayer R9T 5070 Ti 9955HX + stant kullanımı sizin için daha iyi seçenek olur bütçeniz 95 binlere kadar gelemiyorsa. İlla HP olacaksa buna bakılabilir:

O bütçede alınmaz. 8845HS o fiyattaki rakiplerine göre kötü performans sergiliyor, FPS oyunlarında çuvallıyor. Sensör sorunu bu cihazlarda yok fakat, HP Omen 16 WF0 (WF1 de dahil olabilir) kasalarda geçerli o durum. İç yapıları farklı zaten. Esneme gibi durumlarda gerçekleşebiliyor bu kasalarda hem. Slayer r9t 5070 Ti 9955HX + stant kullanımı sizin için daha iyi seçenek olur bütçeniz 95 binlere kadar gelemiyorsa. İlla HP olacaksa buna bakılabilir:

Hocam herhangi bir konuda neler neler biliyorsunuz. Harikasınız🤩 tebrik ederim sizi. Sizin gibi arkadaşlara forumun ihtiyacı var.

Hocam herhangi bir konuda neler neler biliyorsunuz. Harikasınız🤩 tebrik ederim sizi. Sizin gibi arkadaşlara forumun ihtiyacı var.
Teşekkür ederim hocam, birazda size özeniyorum diyebilirim. Bu iltifatı senin gibi bir abiden duymak çok hoş, tekrardan teşekkür ederim 🤩

O bütçede alınmaz. 8845HS o fiyattaki rakiplerine göre kötü performans sergiliyor, FPS oyunlarında çuvallıyor. Sensör sorunu bu cihazlarda yok fakat, HP Omen 16 WF0 (WF1 de dahil olabilir) kasalarda geçerli o durum. İç yapıları farklı zaten. Esneme gibi durumlarda gerçekleşebiliyor bu kasalarda hem. Slayer r9t 5070 Ti 9955HX + stant kullanımı sizin için daha iyi seçenek olur bütçeniz 95 binlere kadar gelemiyorsa. İlla HP olacaksa buna bakılabilir:

Attığınız laptop birazcık pahalı geldi.
Şu ikisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eğer 66 binlik ile aralarındaki fark dehşet fazlaysa bütçemi zorlayıp bunlara bakabilirim.

Sağlam kasa ve soğutma kalite ve özellikle sağlam CPU performansı isterseniz konudaki ThinkBook bakın. 70/75k arası fiyat değişir. Paneli Gigabyte 4K OLED kadar olmasa bile alınabilir en güzel ve profesyonel sayılır IPS panel bu. Yine tekrar edeyim ben kesinlikle size önerdiğim Gigabyte Aero 16 OLED tercih ederdim. 70.000 TL'ye kadar oyuncu laptopu önerisi

Şimdi farkettim, kusuruma bakmayın. DB1000NT cihaz özellik olarak çokta kötü olmasada o kadar paralar vermezdim, zaten azıcık zorlasanız Omen Max alabiliyorsunuz. AM0008NT ise 1920x1200 panelle geliyor. 2K olsa alınabilirdi, bu kadar paraları bu panellere vermenizi önermem. Bu cihaz daha mantıklı olur mesela o cihazlara göre:

Soğutma olarak Omen cihazlara göre daha kötü olsada stant ile kullanırsınız en kötü. GameGaraj istemiyorum diyorsanız bunlarada bakılabilir:

TUF FA608 kasalar fena değil, o Omen 17 kalitesinde bir cihaz. Bakılabilir.

80.749 TL'ye düşmüş, kaçırmayın. Yanınada Tuneex stant yakışır (NS2000 veya NS3000 soğutucu stantlarada bakılabilir.)

Son düzenleme:
Şimdi fark ettim, kusuruma bakmayın. DB1000NT cihaz özellik olarak çok da kötü olmasa da o kadar paralar vermezdim, zaten azıcık zorlasanız Omen Max alabiliyorsunuz. AM0008NT ise 1920x1200 panelle geliyor. 2K olsa alınabilirdi, bu kadar paraları bu panellere vermenizi önermem. Bu cihaz daha mantıklı olur mesela o cihazlara göre:

Soğutma olarak Omen cihazlara göre daha kötü olsa da stant ile kullanırsınız en kötü. GameGaraj istemiyorum diyorsanız bunlarada bakılabilir:

TUF FA608 kasalar fena değil, o Omen 17 kalitesinde bir cihaz. Bakılabilir.

80.749 TL'ye düşmüş, kaçırmayın. Yanınada tuneex stant yakışır (NS2000 veya NS3000 soğutucu stantlarada bakılabilir.)

Gamegaraja güvenemiyorum hocam. Ekranı, Wi-Fi'si, Bluetooth'u, malzemesi, soğutması nasıl acaba? Bu tarz markalardan uzak durun diyor çoğu kişi çünkü çoğu sadece işlemci ekran kartı gibi şeyleri iyi yapıp diğer tüm bileşenleri dandik yapiyorlarmis ki düşük fiyatlara satabilsinler.

ASUS'a baktım iyi gibi ancak incelemesini bulamadım hiçbir yerde. Daha doğrusu diğer modellerinki var ama bu yok. HP olan içime sinmişti hatta alacaktım bugün ama bakalım yorumunuzu görünce 1 gün daha beklemek istedim.

Gamegaraja güvenemiyorum hocam. Ekranı, Wi-Fi'si, Bluetooth'u, malzemesi, soğutması nasıl acaba? Bu tarz markalardan uzak durun diyor çoğu kişi çünkü çoğu sadece işlemci ekran kartı gibi şeyleri iyi yapıp diğer tüm bileşenleri dandik yapiyorlarmis ki düşük fiyatlara satabilsinler.

ASUS'a baktım iyi gibi ancak incelemesini bulamadım hiçbir yerde. Daha doğrusu diğer modellerinki var ama bu yok. HP olan içime sinmişti hatta alacaktım bugün ama bakalım yorumunuzu görünce 1 gün daha beklemek istedim.

Mesela, az önce eklediğiniz linkin yorumlarina baktim çoğu kişi ekran karti işlemci 90 100 dereceleri görüyor demiş. 80k verdiğim bir laptopta bunu olması çok hoşuma gitmiyor. Zaten şu anki laptopum 100 derecede çalışıyor :D

Son düzenleme:

Ekranı güzel. IPS QHD+ 2560x1600 %100 sRGB 300 Hz 500 Nit panel ile geliyor, panel kodunun BOE0D55 olması lazım. Detaylı panel bilgilerine bakabilirsiniz:

WLAN modülü AMD XB591NF diye belirtilmiş. Azurewave AW XB591NF modelin bilgileri bu şekilde:

WiFi 6 ve Bluetooth 5.2 ile geliyor büyük ihtimallen.

Malzeme kalitesi fena değil, alüminyum ve magnezyum alaşımlı kapak ve yüzeyler kullanılmış. Soğutma olarak iyi olduğunu söyleyemem. GPU ve anakart sıcak çalışıyor, CPU sıcaklıkları fena değil fakat. 5060 mesela 105-110W iken stantsız bir şekilde (oda sıcaklığınında etkisi var tabii) 87 derece GPU throttle seviyelerini gelmiş. Bu sebeple masaüstü kullanımında mümkünse stant ile kullanmanızı tavsiye ederim. 90-100 bin bandında ilk önereceğim bir cihaz olmasada 80 bin TL'de kesinlikle kaçırmayın. Hem alacağınız 5070'li modellerden çok daha performanslı ve çoğundan daha kaliteli.

Mesela, az önce eklediğiniz linkin yorumlarina baktim çoğu kişi ekran karti işlemci 90 100 dereceleri görüyor demiş. 80k verdiğim bir laptopta bunu olması çok hoşuma gitmiyor. Zaten şu anki laptopum 100 derecede çalışıyor :D
1755469865988.jpeg

160W değerlerde iken 100 derece çokta fena değil gibi, oyunlarda genel olarak çok daha ideal değerlerde çalışacaktır zaten. HP Omen Max kasalar 106-107'yi görüyor mesela stres testlerinde. Stres testlerinde az buçuk throttle yemiş CPU, onun dışında bir sorunu yok işlemci tarafının. Yani 5070'li modellere 80 bin TL vermek çok saçma ki çoğunun kaliteside soğutmasıda mükemmel düzeyde değil. Dediğim gibi mümkünse stant ile kullanın.

Bu cihazda 79 bin TL'ye kadar gerilemiş. GameGaraj istemiyorum diyorsanız bakılabilir. Genel olarak fena durmuyor. Attığınız Omen cihazlara göre çok daha iyidir.

Son düzenleme:
Ekranı güzel. IPS QHD+ 2560x1600 %100 sRGB 300 Hz 500 nit panel ile geliyor, panel kodunun BOE0D55 olması lazım. Detaylı panel bilgilerine bakabilirsiniz:

WLAN modülü AMD XB591nf diye belirtilmiş. Azurewave aw XB591nf modelin bilgileri bu şekilde:

Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 ile geliyor büyük ihtimallen.

Malzeme kalitesi fena değil, alüminyum ve magnezyum alaşımlı kapak ve yüzeyler kullanılmış. Soğutma olarak iyi olduğunu söyleyemem. GPU ve anakart sıcak çalışıyor, CPU sıcaklıkları fena değil fakat. 5060 mesela 105-110W iken stantsız bir şekilde (oda sıcaklığınında etkisi var tabii) 87 derece GPU throttle seviyelerini gelmiş. Bu sebeple masaüstü kullanımında mümkünse stant ile kullanmanızı tavsiye ederim. 90-100 bin bandında ilk önereceğim bir cihaz olmasa da 80 bin TL'de kesinlikle kaçırmayın. Hem alacağınız 5070'li modellerden çok daha performanslı ve çoğundan daha kaliteli.

Eki Görüntüle 2557891
160W değerlerde iken 100 derece çok da fena değil gibi, oyunlarda genel olarak çok daha ideal değerlerde çalışacaktır zaten. HP Omen Max kasalar 106-107'yi görüyor mesela stres testlerinde. Stres testlerinde az buçuk throttle yemiş CPU, onun dışında bir sorunu yok işlemci tarafının. Yani 5070'li modellere 80 bin TL vermek çok saçma ki çoğunun kaliteside soğutmasıda mükemmel düzeyde değil. Dediğim gibi mümkünse stant ile kullanın.

Bu cihazda 79 bin TL'ye kadar gerilemiş. GameGaraj istemiyorum diyorsanız bakılabilir. Genel olarak fena durmuyor. Attığınız Omen cihazlara göre çok daha iyidir.

İyi duruyorlar hocam teşekkürler. Muhtemelen 60-70 bandında bir cihaz alacağım. 80k çok pahalı gelmeye başladı.

Ekranı güzel. IPS QHD+ 2560x1600 %100 sRGB 300 Hz 500 nit panel ile geliyor, panel kodunun BOE0D55 olması lazım. Detaylı panel bilgilerine bakabilirsiniz:

WLAN modülü AMD XB591nf diye belirtilmiş. Azurewave aw XB591nf modelin bilgileri bu şekilde:

Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 ile geliyor büyük ihtimallen.

Malzeme kalitesi fena değil, alüminyum ve magnezyum alaşımlı kapak ve yüzeyler kullanılmış. Soğutma olarak iyi olduğunu söyleyemem. GPU ve anakart sıcak çalışıyor, CPU sıcaklıkları fena değil fakat. 5060 mesela 105-110W iken stantsız bir şekilde (oda sıcaklığınında etkisi var tabii) 87 derece GPU throttle seviyelerini gelmiş. Bu sebeple masaüstü kullanımında mümkünse stant ile kullanmanızı tavsiye ederim. 90-100 bin bandında ilk önereceğim bir cihaz olmasa da 80 bin TL'de kesinlikle kaçırmayın. Hem alacağınız 5070'li modellerden çok daha performanslı ve çoğundan daha kaliteli.

Eki Görüntüle 2557891
160W değerlerde iken 100 derece çok da fena değil gibi, oyunlarda genel olarak çok daha ideal değerlerde çalışacaktır zaten. HP Omen Max kasalar 106-107'yi görüyor mesela stres testlerinde. Stres testlerinde az buçuk throttle yemiş CPU, onun dışında bir sorunu yok işlemci tarafının. Yani 5070'li modellere 80 bin TL vermek çok saçma ki çoğunun kaliteside soğutmasıda mükemmel düzeyde değil. Dediğim gibi mümkünse stant ile kullanın.

Hocam iade konusunda bir bilginiz var mı mesela baktım çok ısındı GameGaraj. Iade etme şansım var mı acaba? Ya da mazeret belirtmeden edebiliyor muyuz?

Son düzenleme:
İyi duruyorlar hocam teşekkürler. Muhtemelen 60-70 bandında bir cihaz alacağım. 80k çok pahalı gelmeye başladı.

Hocam iade konusunda bir bilginiz var mı mesela baktım çok ısındı GameGaraj. Iade etme şansım var mı acaba? Ya da mazeret belirtmeden edebiliyor muyuz?
Hepsiburada'nın iade politikası nasıl bilmiyorum. Geçen bir kullanıcı 5070 modelini almıştı (ısınma sebebi yüzünden iade etmek istiyordu diye hatırlıyorum), GameGaraj'a iade için mail attığında GameGaraj iade hakkında olumlu dönüş yapmıştı. Kendi sitelerindeki canlı destek ekibi ile yazışmanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı