70-80 Bin TL Render İçin Laptop Önerisi

Bütçe
70.000-80.000
Hepsiburada'nın iade politikası nasıl bilmiyorum. Geçen bir kullanıcı 5070 modelini almıştı (ısınma sebebi yüzünden iade etmek istiyordu diye hatırlıyorum), GameGaraj'a iade için mail attığında GameGaraj iade hakkında olumlu dönüş yapmıştı. Kendi sitelerindeki canlı destek ekibi ile yazışmanız daha iyi olur.

Teşekkürler hocam. Bugün şu bilgisayarı almayı planlıyorum son kez alamadan önce danışmak istedim. Yorumunuz nedir?

Teşekkürler hocam. Bugün şu bilgisayarı almayı planlıyorum son kez alamadan önce danışmak istedim. Yorumunuz nedir?
Fiyatını hakeden bir ürün değil. WQXGA veya QHD paneller varken FHD+ almak mantıksız olur. TUF FA608 14650HX 5070 kasalar daha mantıklı olur. Omen almakta ısrarcı gibi görünüyorsunuz, çözünürlüğe çok takılmayan biri iseniz alınabilir.

Fiyatını hak eden bir ürün değil. Wqxga veya QHD paneller varken FHD+ almak mantıksız olur. TUF FA608 14650HX 5070 kasalar daha mantıklı olur. Omen almakta ısrarcı gibi görünüyorsunuz, çözünürlüğe çok takılmayan biri iseniz alınabilir.

Israrcı değilim de kaliteli soğutma yapan bir tek onu bulabildim diğer tüm laptopların yorumlarında incelemelerinde hep ısı problemleri söyleniyor. Dediğiniz modele baktım fiyatı iyi.

ASUS TUF'lar soğutma olarak nasıl sizce?

Israrcı değilim de kaliteli soğutma yapan bir tek onu bulabildim diğer tüm laptopların yorumlarında incelemelerinde hep ısı problemleri söyleniyor. Dediğiniz modele baktım fiyatı iyi.

ASUS TUF'lar soğutma olarak nasıl sizce?
8940HX bu cihazlarda sıcak çalışsada bu model çok sıcak çalışmaz. Genel olarak iyi bir cihaz, soğutma olarak ne kötü ne de çok iyi. Omen alacağınıza o cihaza yönelmeniz daha mantıklı olur.

8940HX bu cihazlarda sıcak çalışsada bu model çok sıcak çalışmaz. Genel olarak iyi bir cihaz, soğutma olarak ne kötü ne de çok iyi. Omen alacağınıza o cihaza yönelmeniz daha mantıklı olur.

Hocam Omen'la TUF'un özellikleri aynı sadece ekranı farklı. Biri 2K FHD biri 2.5k wqxga. Ama ChatGPT ciddi FPS kaybı olur diyor 2.5k ekranda. Daha fazla pikselle uğraşacağı için ekran kartı. Mesela 200 FPS 120 FPS'e düşer diyor. Bu biraz kötü.

Bugün MediaMarkt'a gittim Omen'in aynısını buldum inceledim. Yazılımı, fanları süper. Klavyesinde çok ufak bir sorun var. Işıklar neredeyse yok. Elimle gölge yapınca gözüküyor sadece. ASUS'un aynısı yoktu maalesef.

Yarın bu iki laptoptan birini sipariş edeceğim. Çok kararsız kaldım TUF'un soğutması konusunda. Sadece arkadan ve alttan var. Omen'da her taraftan. Ek olarak yazılımdan RPM kontrol ediliyor mu o bilgiyede ulaşamadım.

Hocam 8940 yok ki 14650HX var. Omen'la TUF'un özellikleri ayni sadece ekranı farkli. Biri 2K FHD biri 2.5k wqxga. Ama ChatGPT ciddi FPS kaybi olur diyor 2.5k ekranda. Daha fazla pikselle uğrasacagi icin ekran kartı. Mesela 200 FPS 120 FPS'e düşer diyor. Bu biraz kötü.

Bugün mediamarkta gittim Omen'in aynısını buldum inceledim. Yazılımı, fanları süper. Klavyesinde çok ufak bir sorun ışıklar neredeyse yok. Elimle gölgr yapınca gözüküyor sadece. ASUS'un aynısı yoktu maalesef.

Yarın bu iki laptoptan birini sipariş edeceğim. Çok kararsız kaldım TUF'un sogutması konusunda. Sadece arkadan ve alttan var. Omen'da her taraftan. Ek olarak yazılımdan RPM kontrol ediliyor mu o bilgiyede ulaşamadım.
Zaten 8940HX var demedim ki, 8940HX sıcak çalışmış dedim. Omen 2K değil, 1920x1200 çözünürlüğe sahip (1200p diyebiliriz direkt.) Çoğu oyunda ciddi kocaman FPS kaybı falan olmuyor, ChatGPT'ye aldanmayın.

Omen almakta kararlı gibisiniz. Dediğim gibi çözünürlük konusunda çok takılan biri değilseniz alınabilir. AI 9 HX 370 mesela A14 TUF FA608 kasalarda bile çok sıcak çalışmamış, 14650HX bu kasada fazla sıcak çalışmaz (stant alsanız daha iyi olur fakat.) Kendim ROG 14900HX 4060 kullanıcısıyım, Armoury Crate uygulamasından şu şekil bir fan kontrolü sayfası var:

1755630933434.png

G-Helper üzerinden daha detaylı yapılabiliyor:

1755631152874.png

Son düzenleme:
Zaten 8940HX var demedim ki, 8940HX sıcak çalışmış dedim. Omen 2K değil, 1920x1200 çözünürlüğe sahip (1200p diyebiliriz direkt.) Ciddi FPS kaybı falan olmuyor, ChatGPT'ye aldanmayın.

Omen almakta kararlı gibisiniz. Dediğim gibi çözünürlük konusunda çok takılan biri değilseniz alınabilir. AI 9 HX 370 mesela A14 TUF FA608 kasalarda bile çok sıcak çalışmamış, 14650HX bu kasada fazla sıcak çalışmaz (stant alsanız daha iyi olur fakat.) Kendim ROG 14900HX 4060 kullanıcısıyım, Armoury Crate uygulamasından şu şekil bir fan kontrolü sayfası var:

Eki Görüntüle 2558990

G-Helper üzerinden daha detaylı yapılabiliyor:

Eki Görüntüle 2558994

Evet o baştakini yanlış anlamışım düzelettim zaten sonradan :D. Hocam sizinkini gördüm MediaMarkt'da. Görüntüsü falan süper, aynı Omen'daki gibi her yerden fan var. Omen almakta kararlı değilimde ASUS'un bu kasası hakkında hiç inceleme bulamadım. İngilizce, Türkçe yaklaşık 2 saat aradım benzer kasalara bile baktım yok hiçbir incelemesi. Hatta en son hintçe falan izledim. Bu kadar bilinmeyen bir model almak beni korkutuyor ek olarak ısıtma konusunda da bir tık kumar oynayacağım gibi geliyor alırsam. O yüzden size danışıyorum zaten. Bir de son olarak HP ekranı ile ASUS'un ekranı sizce belirgin bir fark yaratır mı?

Evet o baştakini yanlış anlamışım düzelettim zaten sonradan :D. Hocam sizinkini gördüm MediaMarkt'da. Görüntüsü falan süper, aynı Omen'daki gibi her yerden fan var. Omen almakta kararlı değilimde ASUS'un bu kasası hakkında hiç inceleme bulamadım. İngilizce, Türkçe yaklaşık 2 saat aradım benzer kasalara bile baktım yok hiçbir incelemesi. Hatta en son hintçe falan izledim. Bu kadar bilinmeyen bir model almak beni korkutuyor ek olarak ısıtma konusunda da bir tık kumar oynayacağım gibi geliyor alırsam. O yüzden size danışıyorum zaten. Bir de son olarak HP ekranı ile ASUS'un ekranı sizce belirgin bir fark yaratır mı?
Teşekkür ederim. Cihaz yeni sayılır, o yüzden pek adam akıllı inceleme yok. AI 9 HX 370 modeline bakarak yorumlarda bulunabilirsiniz, iki işlemci arasında büyük sıcaklık farkı olmaz.

Özellikle hikayeli oyunlarda hissedilir bir fark yaratıyor, monitörüme bağladığımda hissediyorum en azından. FPS oyunlarında büyük bir fark gözlemleyemedim ama. Film, dizi izlerkende farkediyor. Omen modeli alın o zaman hocam, hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkür ederim. Cihaz yeni sayılır, o yüzden pek adamakıllı inceleme yok. AI 9 HX 370 modeline bakarak yorumlarda bulunabilirsiniz, iki işlemci arasında büyük sıcaklık farkı olmaz.

Özellikle hikayeli oyunlarda hissedilir bir fark yaratıyor, monitörüme bağladığımda hissediyorum en azından. FPS oyunlarında büyük bir fark gözlemleyemedim ama. Film, dizi izlerkende fark ediyor. Omen modeli alın o zaman hocam, hayırlı olsun.

Hocam bunu alıyorum o zaman.

Bildiğiniz herhangi bir sorunu var mı bu arada?
Umarım arkadaki fanları yeterli olur tek düşüncem bu.

Teşekkür ederim. Cihaz yeni sayılır, o yüzden pek adamakıllı inceleme yok. AI 9 HX 370 modeline bakarak yorumlarda bulunabilirsiniz, iki işlemci arasında büyük sıcaklık farkı olmaz.

Özellikle hikayeli oyunlarda hissedilir bir fark yaratıyor, monitörüme bağladığımda hissediyorum en azından. FPS oyunlarında büyük bir fark gözlemleyemedim ama. Film, dizi izlerkende fark ediyor. Omen modeli alın o zaman hocam, hayırlı olsun şimdiden.

Doğum gününüz kutlu olsun profilinizde gördüm de :D

Hocam bunu alıyorum o zaman.

Bildiğiniz herhangi bir sorunu var mı bu arada?
Umarım arkadaki fanları yeterli olur tek düşüncem bu.

Doğum gününüz kutlu olsun profilinizde gördüm de :D
8940HX gibi işlemcilerin sıcak çalışması dışında bildiğim başka bir sorunu yok, yeni cihaz olduğu için tam bilemeyiz zaten. Alınabilir, panele önem veren biriyseniz Omen cihaza göre daha iyidir. Kalite olarakta uçuk bir fark yok, genel olarak Omen ile denk kasalar (Omen belki daha iyi soğutmaya sahip olabilir). Teşekkür ederim 🤩

Technopat Haberler

Geri
Yukarı