70 bin TL 4070 Ti sistem için parça önerisi

yasinmetu

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 60-70bin aralığında bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum ve 3 parçayı şimdiden aldım. Önümüzdeki günlerde de eksik olanlari alacağım. Hedefim 2K eski ve yeni Diablo, Path of Exile tarzı RPG oyunlar ve oğlum için Valorant ve fort nite tarzı FPS oyunlar.

Aldığım parçalar:
Galax 4070 Ti Super sg ekran kartı.
MSI MAG 750GL 80+Gold PSU.
MSI MB B650 Gaming Wi-Fi 6000MHz anakart.

Düşündüğüm parçalar:
Ryzen 5 7500F işlemci.
Arctic freeze 3 sıvı soğutucu.
Kingston Fury 2x16 GB 6000MHz 36CL RAM.
SSD henüz seçmedim.
Kasa Msi Mag 320r Airflow

Bir bilgisayarcıya danıştığımda uyum sorunu olmayacağını söyledi ama sizden de fikir almak istiyorum. Özellikle işlemcinin, ekran kartından zayıf kalıp darboğaz yaratmasindan korkuyorum. Sistemi yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
GALAX 4070 ti süper ekran kartını ben de 2 ay önce aldım çok fazla coil whine sesi var gürültüden rahatsız olduğumdan pişmanım. Garanti kapsamına da girmediğinden değişim yapılmıyor. O kadar para verip gürültü içinde oyun oynamak can sıkıcı

Daha önce hiç yüksek seviye denebilecek ekran kartı kullanmadığım için bu sesin ne kadar rahatsiz edici olabilecegini bilemiyorum. Senelerdir fanın sürtme sesine rağmen idare ettiğim bir laptobum var, onun kadar kötü olmaz diye düşünüyorum ama bu kadar para verip de çok rahatsiz edici bir sesle karşılaşırsam büyük hayal kırıklığı olur. Ekran kartı ve işlemci uyumuyla sorun yaşar mıyım sizce? @muhlis91

Bottleneck olmaz merak etme, ozellikle 1080p uzerinde hic olmaz. Ram cl30 secebilirsiniz. O islemci icin guclu bir air cooler yeterli olur, kasa hakkinda bir fikrim yok, bende Lian Li Lancool 216 var, cok memnunum. Hem cable management acisindan hem de soğutma açısından oldukca basarili. Gamers Nexus'un en iyi kasalari arasindaydi, ben de bu sebeple almistim gecen sene. Ssd icinse forumda KC3000 cokca oneriliyor, onemli olan Dram'i olmasi, sadece oyun oynuyorsaniz ekstrem hizlara gerek yok.

Coil whine sans isi, performansa bir etkisi yok, sadece rahatsiz edebilir gurultusuyle.

Herkese merhaba. 60-70bin aralığında bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum ve 3 parçayı şimdiden aldım. Önümüzdeki günlerde de eksik olanlari alacağım. Hedefim 2K eski ve yeni Diablo, Path of Exile tarzı RPG oyunlar ve oğlum için Valorant ve fort nite tarzı FPS oyunlar.

Aldığım parçalar:
Galax 4070 Ti Super sg ekran kartı.
MSI MAG 750GL 80+Gold PSU.
MSI MB B650 Gaming Wi-Fi 6000MHz anakart.

Düşündüğüm parçalar:
Ryzen 5 7500F işlemci.
Arctic freeze 3 sıvı soğutucu.
Kingston Fury 2x16 GB 6000MHz 36CL RAM.
SSD henüz seçmedim.
Kasa Msi Mag 320r Airflow

Bir bilgisayarcıya danıştığımda uyum sorunu olmayacağını söyledi ama sizden de fikir almak istiyorum. Özellikle işlemcinin, ekran kartından zayıf kalıp darboğaz yaratmasindan korkuyorum. Sistemi yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Monitör olarak da MSI kullanacağım için bütünlük olması için kasayı da MSI seçtim. Yorumlari da gayet güzeldi. CL30 RAM performans olarak aradaki farka değecekse dediğiniz gibi CL30 RAM alırım. SSD tavsiyeniz de gayet güzelmiş. Fiyat uçuk değil ama hız yeterince iyi. Onu listeye ekliyorum.

Teşekkürler hocam ssd'yi kaydettim ama bu kasayı önde 2 fan olduğu için beğenmemiştim. 1000tl fazla verip 320r modelini alayım diye düşündüm.

Hocam attığınız ram linki dikkatimden kaçmış. Altta kasa vardı, onu gönderdiniz sandım. O yüzden kasa için cevap yazdım. Viper ı kaydettim. Rgbli modelini alabilirim.

Kc3000 yerine renegade alın arada 100 lira fark var, kc3000e o kadar vermeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı