700-800 TL TKL klavye önerisi

Tayfun054

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2014
Mesajlar
100
Çözümler
1
Yer
Antalya, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun süredir mavi anahtar kullanıyorum. İlk başlarda Redragon K552-2 TKL versiyonunu almayı düşündüm. Fakat kırmızı anahtar olduğu için almak istemedim. Kırmızı anahtarın maviye göre daha hissiz olduğunu okudum. Ne kadar doğrudur bilemem. Tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bunun akabinde kahverengi anahtarın sesi ve basma hissi maviye daha yatkın olduğunu sessiz versiyonu olduğunu okudum. Emin olmamakla birlikte söylüyorum tabii ki. Farklı marka anahtarlar için değişik bir deneyim yaşamış olanları yazmanızı istiyoruım. Ses benim için problem değil. Benim için basma hissi mavi anahtar gibi olan olması önemli. Önerilerinizi bekliyorum.
 
TKL istememin sebebi boyutlarından dolayı. Okul dolayısıyla ailemin yanına gidip gelmek dolayısıyla boyutunu küçük istiyorum. Peki %60 klavye neden bakmıyorsun derseniz onun sebebi F1-F2 ve DEL gibi tuşlarla sık kullanıyorum.

Razer almak isterim ama forum içerisinde aldıktan sonra fiyatını hak etmediği yönünde yazanlar var. O yüzden Razer son tercihim olabilir.
 
TKL istememin sebebi boyutlarından dolayı. Okul dolayısıyla ailemin yanına gidip gelmek dolayısıyla boyutunu küçük istiyorum. Peki %60 klavye neden bakmıyorsun derseniz onun sebebi F1-F2 ve del gibi tuşlarla sık kullanıyorum.

Razer almak isterim ama forum içerisinde aldıktan sonra fiyatını hak etmediği yönünde yazanlar var. O yüzden Razer son tercihim olabilir.

Hocam çok yer kaplayacağımı sanmam.
 
Benim bildiğim klavye içerisinde sağ bölümde bulunan "Numpad" ile tabir ettiğimiz bölümün olmaması ile tabir edilir. Tabi tuş sayısına göre TKL oranı bulunur. %60 değerinde F1-F2 tuşları bulunmaz ve tuş adeti kadar isimlendirilebilir tarz bir sınıflandırma diyebiliriz.
Hocam Tkl ne demek ?
 

Geri
Yukarı