700 TL İşlemci ve anakart önerisi

• Konuyu başlatan 21584
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.965

Bunlarda benim sonuçlarım. 2 test de demo versiyondan. Ekran kartı sürücüm 14.9 Beta. Ekran kartım stok hızında, işlemcim M5A97 R2.0 anakartımın kendi sunduğu performans modunda çalışmakta.
AMD Radeon R9 290 video card benchmark result - AMD FX-8320,ASUSTeK COMPUTER INC. M5A97 R2.0
Eki Görüntüle 27342
AMD Radeon R9 290 video card benchmark result - AMD FX-8320,ASUSTeK COMPUTER INC. M5A97 R2.0
Eki Görüntüle 27343

Bahsettiğim i7 2600 eski bir işlemci. Onun yerini sonradan 4770 aldı. i5'te 4 çekirdek var, HT yok, render alırken 4 kutu çıkacak. Benim tavsiyem 8320 alıp OC edebileceğin bir anakart ve yanına soğutucu alman yönünde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5. sıradan 9.sıraya kadar 8320 var ve i5 4590'dan daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca kendim denediğim için biliyorum. Videoyu için rahat olsun diye buldum. Bütçe nedeniyle AMD seçmek durumundasın.

Gtx 760, 170 watt güç çekiyor, SLI yapmıştık 750Watt yetmişti ikisine. 600 Watt sorun olmaz diye düşünüyorum.

@76namlu CORSAIR HYDRO H100i + GIGABYTE ``GA-990FXA-UD5 (rev. 3.0) kullandığı halde, FX8350'yi 4.7 GHZ'de çalıştıroyor. 5.2 GHZ'a O.C etti, anakartını değiştirdi. Eski anakartı GIGABYTE GA-970A-UD3 (rev. 1.2) idi. Sonra GIGABYTE ``GA-990FXA-UD5 (rev. 3.0) aldı. Şu an 5.2 tekrar deniyeceğim dedi. Az mantık lütfen. 4.6 GHZ'yi boru mu sanıyorsunuz? O.C tecrübe gerektirir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi, O.C sistemi zorlayan bir şey. 4590'ı geçmek için 4.6 GHZ' O.C edeceksin. Burada anakarttan tut, işlemciye kadar bütün bileşenler zorlanacak. Mis gibi 4590 var. Ne gerek var o kadar O.C'ye?

İyice bir hesabımı kitabımı yapayım. Ona göre bir yola gireceğiz artık. Yardımlarınız için sağolun.

Yılbaşına daha çok var ancak o dönemlerde alsam biraz daha bütçemi arttırım. İndirim yılbaşında daha fazla oluyormuş diyorlar. Sizce o zamanı bekliyim mi yoksa şimdiden alayım mı ? Bütçe arttırımı yaparsam İntel'e yöneleceğim sanırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı