7000 TL'lik PC almak mı yoksa PS5 almak mı?

PS5'de oynamak sana çok zor gelecektir. Bilgisayara alışan bir kişi olarak Ps'da oyun oynayamıyorum.(Futbol oyunları hariç) hem Ps'da oyun oynamaktan başka bir şey yapamazsın ama bilgisayar öyle değil. Ps'ye 7.000 TL vermek biraz saçmalık gibi geliyor. Dediğim gibi oyun oynamaktan başka bir şey yapamazsın.

Olayı çok yönlü düşünmek lazım. Şöyle ki: PC aldığınızda ilerde sistem upgrade edecek durumunuz var mı? Konsol aldığınızda böyle bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Konsol aldığınızda oyunları alabilecek bütceniz olacak mı? Bu ekonomik bakış açısı. Amacınız sadece oyun oynamak mı? Böyle ise FPS oyunlarına alışmanız konsolda zaman alacak. Amaç sadece oyun ise konsol, değil ise PC daha avantajlı. Bir diğer konu hangi tarz oyunlar oynuyorsunuz? Biliyorsunuz ki konsollarda tür değişikliği daha az. Örneğin simülasyon ağırlıklı oynuyorsanız PC daha avantajlı olacaktır. Büyük yapımlar oynuyorsanız zaten her iki platforma çıkıyor. Ayrıca PS Plus sistemini biliyorsunuzdur, PS5'de olacakmı bilmiyorum ama olacaksa bunu da düşünün derim. Konsolda oynamak ayrı bir zevk, tat verir insana ama PC kadar çok yönlü değildir.

Olayı çok yönlü düşünmek lazım. Şöyle ki: PC aldığınızda ilerde sistem upgrade edecek durumunuz var mı? Konsol aldığınızda böyle bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Konsol aldığınızda oyunları alabilecek bütceniz olacak mı? Bu ekonomik bakış açısı. Amacınız sadece oyun oynamak mı? Böyle ise FPS oyunlarına alışmanız konsolda zaman alacak. Amaç sadece oyun ise konsol, değil ise PC daha avantajlı. Bir diğer konu hangi tarz oyunlar oynuyorsunuz? Biliyorsunuz ki konsollarda tür değişikliği daha az. Örneğin simülasyon ağırlıklı oynuyorsanız PC daha avantajlı olacaktır. Büyük yapımlar oynuyorsanız zaten her iki platforma çıkıyor. Ayrıca PS Plus sistemini biliyorsunuzdur, PS5'de olacakmı bilmiyorum ama olacaksa bunu da düşünün derim. Konsolda oynamak ayrı bir zevk, tat verir insana ama PC kadar çok yönlü değildir.
Genellikle FPS oyunları oynuyorum. Upgrade konusunda da aynı şeye denk geldiğini düşünüyorum. PC de oyunların ücreti az olmasına karşın upgrade etmen gerekiyor PS'de de oyunlar pahalı olduğu için her şekilde bu ikisini de alacak kişinin ekonomik durumunun iyi olması gerektiğini düşünüyorum.
PS'e alışma sürecini de düşünürsek, büyük ihtimal benim oyum PC'den yana olacaktır. Amacım oyun oynamak ama ödevlerimi de PC'den yapmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı