7000 TL'ye babama laptop tavsiyesi

Bütçe
7000

ottoman32

Centipat
Katılım
16 Şubat 2023
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Ssd olsa iyi olur
Arkadaşlar merhaba, babam bu aralar borsaya sardı alım satım botu vs almış elindeki laptop biraz yavaş kalıyor, botu aldığı arkadaş i7 7. nesil bir laptop işini görür demiş. Bende yeni kasa topladığım için maalesef 7.000 TL gibi bir bütçem var. Önerileriniz nedir?
 
2. el mümkün değilse bu bakılabilir.


 
Aslında sıfır olması daha iyi olur hem yeni işlemci ama çok bir bilgim yok maalesef 2 gün sonra başıma ekşimesini istemiyorum :)
 
Hocam o zaman hocamın attığı laptop pek yeterli olmayabilir. Ya bütçe artıracaksınız, ya da temiz 2. el. Benim naçizane tavsiyem 1-2 aylık temiz laptoplar oluyor. Atıyorum 9000 TL laptopu ucuza satmak zorunda kaldığı için 7000 civarına koyuyor. Yani aslında sıfır gibi laptoplar 2. el damgası yediği için ucuza geliyor. Param güvende veya elden alırsanız hiç bir problem de yaşamazsınız. Ben olsam kesinlikle böyle yaparım.
 
butce artarsa bu daha iyi ram i ve ssdsi var.
 
Sıfır için attığım cihazın işlemcisi iyi fakat RAM ve SSD Upgrade'i lazım, 1TB HDD'si var.

Depolama çok önemli değil anladığım kadarıyla ama SSD RAM işlemci kısmı iyi olması lazım 2. el sıfır gibi bakıyorum ama hangi işlemcilere bakmam lazım i7 7 8 nesillere baktım hep içime sinen bir şey bulamadım bu Ryzen 3 5300U sanırım daha iyi bir işlemci zorlayıp alınabilir gibi geliyor
 
Depolama çok önemli değil anladığım kadarıyla ama SSD RAM işlemci kısmı iyi olması lazım 2. el sıfır gibi bakıyorum ama hangi işlemcilere bakmam lazım i7 7 8 nesillere baktım hep içime sinen bir şey bulamadım bu Ryzen 3 5300U sanırım daha iyi bir işlemci zorlayıp alınabilir gibi geliyor.

Evet 5300U daha iyi bir işlemci.
 

Geri
Yukarı