7000TL'ye gamebook önerisi

gokhan6165

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Temmuz ayında bilgisayar alacağım.

En ucuz MSI GT70 2PE-1425TR Dominator Pro SuperR2 Core i7-4800MQ 32GB 3x128GB SSD Raid 1TB GTX880M 8GB 17.3" Full HD Blu-Ray Win 8.1 (Gaming Pack Hediyeli) fiyatı sanalmarketim.com’da

Ayrıca aklımda birkaç soru var.

Bu modelin 2 SSD'li modelinde SuperRaid yazıyor. Bu SuperRaid2 ile Super Raid'in farkı nedir?

Ben bu laptobu aldığımda SuperRaid 2 özelliğin kullanabilmem için ekstradan bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa laptopta zaten var olan bir özellik mi, Raid 0 yapmam gerekiyor mu?

Bu laptobun bir üst modeli olan Extreme modelinde sanırım sadece işlemci İ7-4930mx. Bu işlemci ile 4800mq arasında oyunlarda herhangi bir farklılık olur mu yani o kadar fiyat farkına değer mi?

Son olarak ben bu laptobu yaklaşık 1 buçuk ay sonra falan alacağım. O zamana kadar bunu alacağına şunu al diyeceğiniz herhangi bir laptop çıkar mı?

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben de 1426TR modelini almayı düşünüyordum biraz bakıp araştırdıkça 1425TR gözüme daha iyi gözüktü sebebi hem 32GB ram ama bu pek önemli değil, 8GB ram yeterli oluyor ama fazla mal göz çıkarmaz. :D

Bir de 1426'da 2 SSD varken 1425'te 3 SSD var.

Super Raid olayını tam bilmiyorum ama veri aktarım hızıyla alakalı olması lazım.

İşlemci olarak 4930mx olan 9000TL civarı. İşlemci benchmarkları araştırmalarım sonucunda fazladan ücret ödemeye gerek yok.

Güzel cihaz hayalimdeki ürün :) Ama Temmuz'a kadar fiyatlar değişebilir tabi. Ayrıca bu kadar bütçeniz varsa 3 ssd'li modeli alabilirsiniz Süleyman Bey'in dediği gibi.

Sanalmarketim.com'da en uygun fiyatlar var bu model 6.700 tl bazı kartlara 9 taksit seçeneği var ve gaming pack'i veriyoruz diye bağıra bağıra yazan sitelerden biri :D Bazı siteler hiç bahsetmemiş o paketten. O paket bile bir 300 400 tl ederi var mouse biraz dandik gibi ama kulaklık harika. Çantada biraz çocukça ama olsun hakkımızı almamız lazım. Güvenilir mi dersen Msi'ın resmi sitesinde nereden alabiliriz ? Kısmında belirtilen yerlerden biri. Bende 3 4 ay sonra alacağım umarım o zamana kadar fiyatlar biraz düşer :)

Almayın almayın ve almayın :D. Asus alın g750jh alın bu konuda bana güvenin :D. Isınma derdiniz yazın dahil hiç olmaz ve ısınma olmadığı için asus'un Gpu Tweak programı ile hızınızı yükseltirsiniz.

Ben aldım da ne oldu boyuna ısınma başladı en kolayından hemen aldığım fiyata bir alıcı buldum ve sattım.
Kötü bilgisayar demiyorum Super Raid 2 ile inanılmaz bir hızı var ama maalesef ısınıyor :(.

Ben şimdi asus'un g750jz modelini bekliyorum. Ama hemen alacaksanız kesinlikle asus alın . Gpu Tweak ile bile rahat bir şekilde oyunlarda ısınmasız donmasız oynarsınız.
(nerden biliyorsun diye sorarsanız bilgisayarı incelemeye fırsatım oldu 1 gram ısınma yoktu elimin altında buz gibiydi hep).

Bendeki modeli 9.500 tl'lik olan modeldi i7 4930mx işlemcili olanıydı turbo fan olmasına rağmen 1-2 saat sonra hele bir de havalar da ısınınca maalesef sıcaklıklar hissedilir derecelere geldi ne yazık ki . Bu dereceler abartılır derece çünkü 96 dereceleri gördüm ufaktan donmalar yaşadım. Asus'u alandan bir daha ses soluk göremedim hiç çünkü bir sorunu olduğunu da görmedim.

Hala msi alıp kullanmak istiyorsanız size kalmıştır. Temmuzda alacakmışsınız zaten Asus g750jz'yi bekleyin yanındaki hediyeleri şahane ve 8200 dpi'lık rog mause veriyor , rog kulaklık veriyor ve kendi özel sırt çantasını veriyor.

Asus'da çift fan olması ve 2 fanda da filtreleme olması bileşenleri koruma açısından gayet iyi. (Filtreme laptoplara kıyasla sadece asus rog serisinde vardır hatırlatayım :D).

Msi'ın cooler boost 2 teknolojisi iyi ama kardeşim yetmiyor ki harbiden yetmiyor. O işlemci o ekran kartını soğutmak için gigabyte ve asus gibi çift fan kullanmak lazım başka seçenek yok çünkü.

Fazla yazdım sanırım ama görüşlerim bunlar msi hızlıdır sıcaktır , asus soğuktur biraz yavaştır( gpu tweak ile msi'ın verdiği hıza ulaşabilirsiniz). :)

Son düzenleme:
Bir videoda baktım sıcaklıklar 4800mq dada 80 dereceyi buluyor ama notebookları yorarsan ısınmaları gayet doğaldır :D 4930 95'lere çıkarken 4800 80'lerde kalıyor. Ben hala daha msi alma kanaatindeyim ama şu asus'uda bekleyip görmek istiyorum bir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı