7200 RPM HDD ile Windows 10 yavaş açılıyor

Daha fazla  
Merhaba. G41 bombo anakartim var. 1 TB HDD var 7200 okuma yazma hizi resim ekledim. PC BIOS ekrani hizli geciyor acilirken ama Windows logosu donme imleci vs orada yavasliyor. 1 dakika 10 saniyede aciliyor. Disk kullanim 100'de yuz ile basliyor. Sorum su ki resimdeki degerler gayet iyi bu sisteme gore. Acaba nasıl bir cozum bulabilirim? Klasik hizmetler ayarlari pek fayda etmedi.

Dosya Ekleri

• 20220409_133650.jpg
    20220409_133650.jpg
    204,3 KB · Görüntüleme: 59
SSD kullanmam gerekiyor evet ama HDD degerleride gayet iyi bence stabil hale getirmenin yontemleri olmali SSD alinarak sorun goz ardi edilmemeli yeni SSD almak yerine çözüm odakli olursa hem bütcemize katkisi olur hem de diğer kullanicilara faydamiz olmuş olur diye duşunuyorum.

Bu bir sorun değil ki... Windows 10 SSD ile kulanılmak üzere tasarlanmış. 128 GB SSD alıp sadece Windows ve gerekli programları buraya yükleyebilirsin.
Hem PC açılırken disk hızı değil de tepki süresi önemli. İsterse 10k dönüş hızına sahip olsun SSD tepki süresine ulaşamaz. Şu anki fizik kuralları ile imkansız.

Bu bir sorun değil ki... Windows 10 SSD ile kulanılmak üzere tasarlanmış. 128 GB SSD alıp sadece Windows ve gerekli programları buraya yükleyebilirsin.
Hem PC açılırken disk hızı değil de tepki süresi önemli. İsterse 10k dönüş hızına sahip olsun SSD tepki süresine ulaşamaz. Şu anki fizik kuralları ile imkansız.
Ulaşırsa zaten ona hdd değil ssd deniyor hocam😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı