Bu kısım hariç on numara yazdım. Netice olarak IOPS değerlerine bakıldığında; rastgele okuma/yazmada WD Blue, Samsung 850 Evo'ya kıyasla "azıcık" daha hızlı. Rastgele, 4K, sıralı...vb okuma/yazma değerlerine bakıldığında ise neredeyse aynılar, bazısında Samsung "azıcık" önde, bazısında WD "azıcık" önde. Ayrıca "azıcık" fiyat avantajı var.
Samsung 850 Evo SSD eskidi, fakat zamanının ötesinde süper süper ve süper bir SSD, ama zamanının ötesindeki "zamandayız."
WD Blue'nun Marvel kontrolcüsü pek içimi açmıyor ama, Micron 512MB cache ve güncel Sandisk 15nm yongalar iyidir... Yonga türevinde haklı olabilirsin, ama zaman ve sürüm farkı var.
Samsung 850 Evo: Zamanında uygun fiyata yüksek performans, yüksek dayanıklılık ve uzun ömür dengesi kurularak tasarlandı. WD Blue'nun ömrü ve kısmen performansı daha yüksek. Dayanıklılık konusunda emin değilim, ama günceldir ve bu yüzden sanırım dayanıklıdır.
Tamam, ama benim okuma yazma ile işim yok, oyunla işim yok, internet gezintisi, bol bol film ve Photoshop kullanımım haricinde kullanım senaryosuna sahip değilim. Bu durumda dediğin kadar fark hisseder miyim? Bak masrafa sokacaksın beni!
Zaten 960 Evo'ya aşığım.