7200 TL R5 1600 ve GTX 1070 Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vega beklenir beklenmesine, ama Intel vs AMD farkı olmayacağını herkes biliyor. Aman be boş ver bekleme, keyfini çıkar oyunların.

Bende öyle düşünüyorum. Evet, oyun performansı Quadro kartların iş/oyun dengesine göre daha fazla. Bu durumda iş için bu kartı alan birisi; rahatlıkla mola verip oyun oynayabilir.

WD Blue'de TLC NAND bellekler var. 850 EVO'da ise MLC 3D V-NAND bellekler mevcut. Bu 850 EVO'nun bellek hücreleri uzun vadede daha az hasar görüyor olması demek. Saniye başına işlem yani IOPS değerleri gerçek zamanlı olarak test edildiğinde neredeyse aynı. İki SSD arasında bellek kontrolcüsü farkı da var. MGX S4LN062X01 ile Marvell 88SS1074 yongaları arasındaki kalite tartışılmaz. Ayrıca Samsung doğrudan bellek üreticisi olduğu için ve mimari açıdan büyük ilerleme kat ettiğinden 850 EVO tercihi her zaman en iyi tercih olacaktır. Ayrıca 850 EVO'nun güç tüketimi daha düşük. WD Blue yeni piyasaya atışmış olsa bile kullanılan yongaların güncel olduğu söylenemez. Zira Marvell 88SS1074 kontrolcüsü 2013 yılında piyasaya sürülmüş bir kontrolcü. Sonuç olarak Samsung 850 EVO kendi yonga sınıfında dayanıklılık rekorları kırmış bir SSD'dir.

Resmi verilere dayanarak diyorum ki: WD Blue'nun yongaları daha uzun sürede aşınıyor, yani daha uzun ömürlü. Ayrıca Sandisk, WD tarafından satın alındı, yani WD de kendi yongasını üretiyor. Ayrıca bellek yongasında Dünya'da 3 dev var; Sandisk ve Samsung bunların içinde. Bende söyledim kontrolcü içimi açmıyor, fakat sonuçları etkilemiyor orası ne olacak? Samsung bellek mimarisi açısından büyük yol kat etti ama 850 Evo her yıl güncellenmiyor.

Şöyle 2000 liraya bir 1070 bulsam çok iyi olur, hemen sipariş veririm. Ekran kartı dışındaki bileşenlerde bir sorun yok o zaman. Bir de ekran kartına o kadar para vereceğim, Micron bellekli çıkarsa çok üzülürüm.

Sen onu bırak, bana 960 Evo'dan haber ver, alayım mı? Cidden mutlu olur muyum? SATA SSD mevcut.

Sene 88, 1070'ler o zamanlarda 1700-1800 liraydı! Hey gidi günler...

@Nazım Paşa benim öyle dememin sebebi oyun keyfini doruğuna kadar yaşaman.

Ben GTX 970'imi Mayıs da almıştım. Bana laf atıp ''RX 480/ GTX 1069 alınabilirdi'' diyenler ise ancak Temmuz sonunda kartlarını aldılar.

VEGA Ağustos da çıkacak. Nerden Baksan Ağustos sonunu bulur özel soğutmalılar.

Benim kast ettiğim bu.

Hocam o TBW verileri vaad edilen değerler bu sizi yanıltmasın. O sadece üretici firmanın garanti kapsamı içerisinde vaad ettiği yazma ömrüdür. TBW değerinin çokça dışına çıkılabilir. Vaad edilen TBW değeri NAND yonganın dayanıklılığına tam olarak paralel değildir. WD şuana kadar fiyat performans veya rakip olacak SSD çıkaramamıştır.

1. Crucial BX 200 @ 187 TBW (Resmi değeri 80 TBW)
  2. İkinci Crucial BX 200 @ 200 TBW (Resmi değeri 80 TBW)
  3. Samsung 750 Evo @ 1200 TBW
  4. SanDisk Extreme Pro @ 2200 TBW
  5. Samsung 850 Pro @ 2200 TBW
  6. Samsung 850 Pro @ 9100 TBW
Samsung'un ürettiği TLC NAND bellekli bir 750 EVO'nun bile 1200 TBW yazma ömrü varsa TLC 3D V-NAND bellekli bir SSD'nin neler yapabileceğini siz düşünün. Bu arada bildiğimiz gibi her 3D V-NAND bellekler aynı değildir. Katman ve üretim süreci aradaki en büyük etkenlerden birisi. Şimdi bu listede neden 850 EVO yok diye soracak olursanız bunu test eden firma 850 EVO'yu teste sokmamış.

Türkiye'de bir ürün çok satılınca hemen fiyatı artıyor! Ryzen 5 1600 peynir ekmek gibi satılıyor diye hemen fiyatı yükseldi, o yükselince de 1600X de yükseldi. Fakat 1400, 1500X ve diğerleri aynı kaldı. Çıldırtmayın adamı! Türk milleti sömürmeyi çok seviyor...

Her türlü riske gireceğim. Vega kötü çıkabilir ya da iyi çıkabilir. Eğer uygun fiyatlı 1070 bulursam alacağım. Öbür türlü almayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…