7300 sıralamaya mühendislik önerileri

Katılım
12 Mayıs 2020
Mesajlar
1.201
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, sorum başlıktaki gibi. Benim önceliğim bilgisayar mühendisliği ancak hedefim normalde İTÜ, ODTÜ, YTÜ veya Hacettepe gibi yerlerdi. Sıralamam böyle gelince o üniversiteler maalesef olmadı. Şu an yazabileceğim üniversiteler arasında İYTE, Gebze Teknik ve Ege Üniversitesi bulunuyor. Bu üçü arasında kararsız kaldım. İYTE'nin konumu kötü olduğu için yurt veya ulaşım sorunları yaşayabilirim. Eğitimi genelde iyi diye söyleniyor ancak konumu yüzünden biraz uzaklaştım buradan. Gebze tekniğin de eğitimi iyi ve zor olduğu söylenmiş ama sosyal hayat açısından yetersiz kaldığı konusunda da bayağı söylem var. Ege Üniversitesi konumu, sosyal hayatı ile iyi biliniyor ancak bilgisayar mühendisliğinde eğitimi nasıldır bilemiyorum. Ayrıca son yılların sıralamasına baktığımda da okul galiba 2022'de tekrardan öğrenci almaya başlamış. Öncesinde birkaç yıl öğrenci girişi bulunmuyor.
Bir de elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme alanları var. Bunlardan elektronik kısmı genel olarak bilgisayarların donanım kısmıyla alakalı olduğu için ilgimi çekti ancak bu bölümde çok fazla benim sıralamama göre üniversite yok. Hacettepe geçen sene 8078 ile kapamış, bu sene benim girme ihtimalim zor, Türk-Alman Üniversitesi 10677 ancak orada da Almanca gözümü korkutuyor. Elektronik ve haberleşme mühendisliğinde ise (elektrik-elektronik ile ne kadar benzer bir bölüm bilemiyorum) YTÜ 19381 ile kapamış geçen yıl.
Son olarak endüstri mühendisliği, YTÜ 11027 ile almış geçen yıl. Bu bölüm bana ne kadar hitap eder bilemiyorum.
Kafamda çok fazla soru var, keşke daha iyi bir sıralama gelseydi de direk istediğim üniversiteleri yazabilseydim ancak durumlar böyle maalesef. Şu an mühendislik okuyan ve bu söylediğim bölüm-üniversiteler hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Ankara üniversite. Bilgisayarı direkt elediniz mi yani? Sonuçta önceliğiniz bu bölümmüş.

Yazdıklarınız arasından da Gebze ve Ege olabilir. Ben Gebze'yi üste yazardım.

Ankara Üniversitesi de vardı ancak hakkında kötü yorumlar okuyunca soğudum. Kampüsün uzak bir yerde olduğu, ev kiralama sorunlarının yaşandığı, ulaşımın zor ve kötü olduğu gibi.

Marmara bilgisayar da olabilir.
Orası geçen sene 7006 ile kapamış, bu sene için imkansıza yakın. Tercih listesinde üst sıralara yazacağım ancak tutmaz gibi.
 
Ankara Üniversitesi de vardı ancak hakkında kötü yorumlar okuyunca soğudum. Kampüsün uzak bir yerde olduğu, ev kiralama sorunlarının yaşandığı, ulaşımın zor ve kötü olduğu gibi.

Gölbaşı kampüsü merkezi yerlere 30 ila 45 dakika otobüsle, sabahları merkezden kampüse direkt giden otobüsler iyi oluyor. Kampüsten merkeze giden yarım saatte bir, 2 otobüs de var. Gölbaşı’nda yurt/ev olursa zaten kampüse çok yakın oluyor. Ev kiralama hakkında bilgim yok bir şey diyemiyorum.

Öğrenci ortamı da var sayılır (bazı arkadaşlarım yok diyor.) yine Gazi Üni. ile ve büyük de bir gölü var. Üniversiteliler caddesi yapılıyordu ama göremedik 2. dönem online olunca. Hiç olmazsa Bahçelievler’e 30 dakika.

Tabii Ankara’nın başka yerinde olursanız ulaşım min 1.5 saat olur. Kampüs pek güzel değil, güzelleşiyordu ama online olması her şeyi duraklattı galiba. Bunlar da benim 2 yıllık fikirlerim.
 
Son düzenleme:
Gölbaşı kampüsü merkezi yerlere 30 ila 45 dakika otobüsle, sabahları merkezden kampüse direkt giden otobüsler iyi oluyor. Kampüsten merkeze giden yarım saatte bir, 2 otobüs de var. Gölbaşı'nda yurt/ev olursa zaten kampüse çok yakın oluyor. Ev kiralama hakkında bilgim yok bir şey diyemiyorum.

Öğrenci ortamı da var sayılır (bazı arkadaşlarım yok diyor.) Yine Gazi üniversite. İle ve büyük de bir gölü var. Üniversiteliler caddesi yapılıyordu ama göremedik 2. dönem Online olunca. Hiç olmazsa Bahçelievler'e 30 dakika.

Tabii Ankara'nın başka yerinde olursanız ulaşımmin 1.5 saat olur. Kampüs pek güzel değil, güzelleşiyordu ama Online olması her şeyi duraklattı galiba. Bunlar da benim 2 yıllık fikirlerim.

Hocam Ekşi sözlükteki yazılanları okuyunca bayağı bir soğuk kaldım oraya. Yani ulaşım anlamında merkezi yerlere uzak kalıyor demek ki 30-45 dakika ise yol. Ayrıca kampüsü de güzel değil demişsiniz. Çoğu kişi Ankara Üniversitesi'nin sadece adından dolayı sıralamaların böyle olduğunu söylüyor. Oraya pek sıcak bakamıyorum maalesef.

Gebze Teknik'te eğitim çok iyi. Dağın başında da değil ayrıca Marmaray'dan geçiyor.
Siz okuyor musunuz hocam Gebze Teknik'te? Kimileri eğitimin iyi ve zorlayıcı olduğunu söylüyor kimileri ise gereksiz zor, bitirmesi imkansız olduğunu. Ben çalışırım, kodlama ve donanım konularını seviyorum genel olarak ancak ekstradan bir faaliyet için zamanım olur mu? Her hafta ödev veriliyormuş galiba, ödevler çok zaman alıyor mu? Kendime günlük 6 -8 saat ayırabilir miyim acaba?

Endüstri mühendisliği veya elektrik elektronik, elektronik ve haberleşme gibi bölümlerle ilgili bilginiz var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı