75 Hz 1 ms IPS vs 75 Hz 1 ms TN

TN ile IPS'deki film zevkini yaşayamazsınız, ama IPS'de eğer monitör ucuzsa ışık sızması olabiliyor, Hz değeri ms değerinden daha önemlidir ms değerinden ödün vererek daha iyi modellere bakabilirsiniz.
bilgisayarım maks 80 90 fps alabildiğim için 75 hz e yöneldim
Görüntü kalitesi olarak arada uçurum var. IPS panelin renklerinden mahrum kalmayın. Tepki süresi olayı çok abartılıyor. Ben 1 ms MPRT, 4 ms GtG IPS panel monitör kullanıyorum. Rekabetçi oyun ( CS:GO) gayet güzel oynanıyor. LEM seviyesine kadar çıktım. Hiç de sorun yaşatmadı. Ayrıca esas güzelliğini diğer oyunlarda ve çeşitli videoları izlerken görüyorum. Aynı videoyu TN panelli laptop ile yan tarafa açtığımda adamlar sanki siroz olmuş gibi gözüküyordu. 😃 LoL ve Valorant'ın grafiklerini düşününce göze daha hoş gözükeceğini düşünüyorum. Hız konusunda gecikme değerinden daha önemlisi frekanstır. Varsa para 144 veya 165 Hz modelleri düşünebilirsiniz. Üst düzey oyuncu değilseniz gecikme değerindeki farkı görmezsiniz.
bilgisayarım çok iyi değil 80 90 fps alıyorum valorantta ondan 75 hz alıyorum

Acer Vg240ybmiix 75 hz 1 ms ıps monitör
Benq RL2455HM 60HZ ( bazı çözünürlüklerde 75 hz ) 1ms tn monitör hangisi
"bazı çözünürlüklerde 75hz" fakat hangi çözünürlüklerde? O kısım da önemli. Mesela 800x600 gibi bir çözünürlükte 75Hz verebiliyorsa çamur gibi gözükür her şey ya da aşırı büyük. Ya da 4:3 oranlı bir çözünürlükte 75 Hz verebiliyorsa kare olur köşeler simsiyah kalır. Ekran kartı ayarlarından uzatırsın o zaman da kötü gözükür.

İkisi arasından kesinlikle Acer. Hem IPS olması hem de 75 Hz olması ile BenQ modelini geçiyor.

Görüntü kalitesi olarak arada uçurum var. IPS panelin renklerinden mahrum kalmayın. Tepki süresi olayı çok abartılıyor. Ben 1 ms MPRT, 4 ms GtG IPS panel monitör kullanıyorum. Rekabetçi oyun ( CS:GO) gayet güzel oynanıyor. LEM seviyesine kadar çıktım. Hiç de sorun yaşatmadı. Ayrıca esas güzelliğini diğer oyunlarda ve çeşitli videoları izlerken görüyorum. Aynı videoyu TN panelli laptop ile yan tarafa açtığımda adamlar sanki siroz olmuş gibi gözüküyordu. 😃 LoL ve Valorant'ın grafiklerini düşününce göze daha hoş gözükeceğini düşünüyorum. Hız konusunda gecikme değerinden daha önemlisi frekanstır. Varsa para 144 veya 165 Hz modelleri düşünebilirsiniz. Üst düzey oyuncu değilseniz gecikme değerindeki farkı görmezsiniz.

Ben 1 ms MPRT, 4 ms GtG IPS panel monitör kullanıyorum benim alacağım monitörün MPRT GtG'si kaç ben bulamadım siz bakabilir misiniz rica etsem Acer VG240YBMiix
birde alacağım monitörün ( Acer VG240YBMiix ) VRB normalken freesync özelliğini kullanabıliyorum ama ms değeri 4-5 oluyormuş,. VRB sini extreme yapınca 1 ms oluyormuş hem ekran parlaklığı düşüyormuş hemde freesync özelliği kapanıyormuş. Birde VRB extreme alınca ghosting de olabiliyormuş bi yardımcı olabilir misiniz
Görüntü kalitesi olarak arada uçurum var. IPS panelin renklerinden mahrum kalmayın. Tepki süresi olayı çok abartılıyor. Ben 1 ms mprt, 4 ms GtG IPS panel monitör kullanıyorum. Rekabetçi oyun (CS:GO) gayet güzel oynanıyor. LEM seviyesine kadar çıktım. Hiç de sorun yaşatmadı. Ayrıca esas güzelliğini diğer oyunlarda ve çeşitli videoları izlerken görüyorum. Aynı videoyu TN panelli laptop ile yan tarafa açtığımda adamlar sanki siroz olmuş gibi gözüküyordu. 😃 LoL ve Valorant'ın grafiklerini düşününce göze daha hoş gözükeceğini düşünüyorum. Hız konusunda gecikme değerinden daha önemlisi frekanstır. Varsa para 144 veya 165 Hz modelleri düşünebilirsiniz. Üst düzey oyuncu değilseniz gecikme değerindeki farkı görmezsiniz.
alacağım monitörün ( Acer VG240YBMiix ) VRB normalken freesync özelliğini kullanabıliyorum ama ms değeri 4-5 oluyormuş,. VRB sini extreme yapınca 1 ms oluyormuş hem ekran parlaklığı düşüyormuş hemde freesync özelliği kapanıyormuş. Birde VRB extreme alınca ghosting de olabiliyormuş bir yardımcı olabilir misiniz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı